Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Adenom nadledviny

Reklama

Hyperplazie nadledviny

Endokrinologie Jaroslava 14.6.2017

Dobrý den,jsem po hospitalizaci v nemocnici po zápalu plic oboustranně,CRP-stále 42,při CT vyšetření zjištěno i hyperplazie levé nadledviny a zjistila sem nad levou ledvinou boulicku asi dva cm velkou.nyní mě čeká vyšetření gastroskopie-do žaludku,jsem diabetik ||.stupně,astmatik a mám CHOPN2-3 stupně.co... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Jaroslavo. Může se jednat o benigní tumor - nezhoubný nádor na nadledvině. Nadledvina... Celá odpověď

Reklama

Hyperprolaktinémie

Endokrinologie markéta 11.5.2017

dobrý den může zánět v děloze zpusobený zvýšit prolaktin až na hodnotu 869 v těle ,nebo zánět nemá vliv na prolaktin děkuji moc za odpověd naschledanou. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vysoká hladina prolaktinu se zánětlivým procesem v děloze nesouvisí, jeho zdrojem je nejčastěji... Celá odpověď

Adenom nadledvinek?

Vnitřní lékařství Michaela 27.4.2017

Dobrý den, tento týden jsem dostala výsledky endokrinologickeho vyšetření kde je renin 3,5 a aldosteron 0,34, byla jsem odeslána na CT nadledvin kvůli tomuto vyššímu poměru hormonů, nyní beru léky na vysoký tlak, které úspěšně zabírají. Stále ale cítím velkou únavu, nervozitu a bolí mne asi půl roku... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, CT nadledvinek doplňuje lékař z důvodu podezření na adenom nadledviny, který pokud je aktivní,... Celá odpověď

Oslabená imunita, únava

Jiný problém Jiří 27.3.2017

Dobrý den, pracoval jsem 10 let na uranových dolech a byl jsem zasypán 6 hod.Koukala mě jen hlava,měl jsem mnoho zranění a dodnes se léčím na nervi.V posledních asi 5 let jsem stále slabší a začíná mě bolet břicho a mám dosti čast řidkou stolici a mám dosti často bolení hlavy a točí se mě.Jak jsem opouštěl... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Jiří, doporučovala bych Vám navštívit Vašeho praktického lékaře, který Vás vyšetří naplánuje... Celá odpověď

Pozitivní HBsAg při užívání Danovalu

Infekce Eva 20.3.2017

Dobrý den,dlouhodobě jsem užívala lék Danoval (=Anargil=Danazol) .Z důvodu hereditárního amgioedému. Od té doby jsem měla v jaterních testech hodnoty HBsAG, které byly střídavě vysoké-nízké.Ošetřující lékař tvrdí,že to rozhodně nemůže být výše užívaným lékem.Nicméně o vedlejších účincích:... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Evo, souhlasím s Vaším lékařem, toto není možné. Neznám Vaše kompletní výsledky, ale pokud nebylo provedeno,... Celá odpověď

USG prsu

Gynekologie Petra 11.3.2017

Dobrý den,chodím pravidelně již od 30 na sono prsou v rámci prevence.poslední 3roky mám potvrzený dle už ve screening centrech jasně benigní stacionární fibroadenom.včera jsem byla na sono na jiném pracovišti,kde pí.dr.říkala,že vše v pořádku,ale mně nyní vrtá hlavou ono slovo NAPADNE hypoechogenni.hypoechogenni... Zobrazit více

MUDr. Jiří Martinů
Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Martinů

Petro, paní doktorka sice použila slovo nápadně, ale jinak ložisko popisuje jako dobře kompresibilní,... Celá odpověď

Hádka a stresová reakce

Psychika Michaela 8.3.2017

Dobry den,chtela jsem se zeptat co znamena kdyz se mi po hadce s partnerem se mi zacne chvili trast ruce a nohy a dela se mi nevolno? Predem dekuji :) Zobrazit více

MUDr. Jiří Martinů
Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Martinů

Michaelo, jedná se o běžnou poplachovou-stresovou reakci organismu, vyplavují se zvýšenou měrou hormony... Celá odpověď

Uzel štítné žlázy

Endokrinologie Pavel 8.3.2017

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o přeložení zprávy ze sona štítné žlázy. Paní doktorka mi k tomu nic neřekla a nejbližší termín mám u endiokrinologa až v červenci. Chtěl bych vědět jak moc je můj nález rizikový a jestli u mě reálně hrozí rakovina. Níže přikládám celé znění nálezu: Sono štítnice: PL:... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, co se uzlu štítné žlázy týče, nejčastěji se jedná o adenom. Jedná se o nádor benigní. Folikulární... Celá odpověď

Kolonoskopie, polypy

Vnitřní lékařství Jana 6.3.2017

Dobrý den, bratr podstoupil kolonoskopii. Závěrečná zpráva zní: 4x adenomy s low grade epiteliální dysplazií (kategorie 3. dle Vídeňské klasifikace). 1x adenom s fokální high grade epiteliální dysplazií ( kategorie 4.). Polypektomie in sano. Prosím o přeložení do lidské řeči. Děkuji Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, přeložit to lze takto: Je dobře, že bratr na kolonoskopii byl, protože splnila svůj účel -... Celá odpověď

Adenom hypofýzi

Mozek a nervy Lenka 24.2.2017

Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledky a prognózu nálezu na mr mozku a hypofyzy u patnáctileté dcery. Na dynamickém zobrazení patrné ložisko 2,5 mm v pozdějších fázích zde hypofyza nehomogenní. Podezření na pikoadenom hypofyzy. Dceru objednali k neurochirugovi. Vzhledem k tomu, že tam jdeme až za... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, jedná se benigní nádor v oblasti podvěšku mozkového, jde o mikroadenom, tedy je malý. O adenomu... Celá odpověď

Karcinom in situ

Vnitřní lékařství EMILIE 21.2.2017

Dobry den byl jsem na kolonoskopii.Zavěr.vnitřní neignif.hemorhoidy přisedlého polypu rektosigmatu,ojedinělé devertikly sigmatu,intermitsuboptimal.připrava,normální nalez do céka. polypozní útvar adenomatozního charakteru s dysplastickými změnami těžkeho stupně a fokálně i se známkami invze... Zobrazit více

MUDr. Zuzana Bisová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Bisová

Dobrý den, dle histologického nálezu se jedná o lokalizovaný karcinom v místě svého vzniku, např. ve... Celá odpověď

Nádor plic

Praktické lékařství Patrik 19.2.2017

Dobrý deň, rád by som sa poradil o zdravotnom stave môjho starého otca (75 r.). Na konci r.2015 diagnostikovaný ca ceka pT3N0M0, subileozny stav, stp hemilokolektomii l.dx. (27.11.2015): adenoca G2, prerasta do meyokolonu, nie peritoneum, 16 LU bez mts, 2 hyperpl. polypy, v nádore prítomné znaky mikrosatelitovej... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Léčba je u vašeho tatínka zvolená správně, o onkologické léčbě určitě nepochybujte, lékaři... Celá odpověď

Průjem

Praktické lékařství Vlasta 14.2.2017

Dobry den. V zari jsem nesla tezky predmet v rukou,ruplo mi v zadech.Byla jsem u neurolaga,dal obstriky,tramal od bolesti,bez efekru,takty ketonal,sirdalud,dorsyflex,a vice leku-bez efektu.Pak me poslal na rehabilitaci-elektrika-nic,cviceni bolestive.Prosila jsem o CT.Udajne nemel na to prostredky,az... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ve vašem dotazu je hodně informací a hodně potíží, které spolu nesouvisí. Adenom je vedlejší... Celá odpověď

RA a těhotenství, vysazování kortikoidů

Gynekologie Daniela 2.2.2017

Dobrý den,dlouhodobě (cca rok) užívám Prednison 5mg denně na revmatoidní artritidu,kterou mám od 12let. Nyní jsem po IVF těhotná,v 6.měsíci.Lékař mi řekl,že mohu dávkování během těhotenství ponechat a nebo vysadit. Jak postupně lék vysadit?Střídat 5/2,5např. 14 dní a pak snížit na 2,5 denně zase na 14... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, při náhlém vysazení přípravku po dlouhodobé léčbě je pacient ohrožen projevy hypokortikalizmu,... Celá odpověď

Užívání Betadine při thyreopatii

Vnitřní lékařství Andrea 20.1.2017

Dobrý deň, na ORL mi doktor predpísal kvapky Betadine, ktoré si mám kvapkať do uší. Prečítala som si doma leták a nie som si istá, či môžem kvapky používať - liečim sa na štítnu zľazu, mala som strumu (aktuálne je už zľaza normálnej veľkosti) a mala som dlhšie zníženú funkciu, než sa podarilo stabilizovať.... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, struma není jako struma. Také velmi záleží na tom, z jaké příčiny struma je. V SPC Betadine... Celá odpověď

Adenom hypofýzy

Praktické lékařství David 11.12.2016

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda normální EEG na 100 % vyloučí adenom hypofýzy. Můj neurolog mi odmítá udělat magnetickou rezonanci a já už nevím jak ho přesvědčit aby mi jí udělal. Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ne, určitě normální EEG adenom hypofýzy vyloučit nemůže. S velkou pravděpodobností nemáte... Celá odpověď

Hypertense u mladých

Vnitřní lékařství Petr 24.11.2016

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Již cca od 16 let mám vysoký krevní tlak. Nyní mi je 32 a už je to o poznání lepší. Vyšetřován jsem byl nežčeně x a vše v přádku. otázka zní jestli se z hypertenze dá přivodit i plicní hypertenze. Děkuji Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím Vás...pro mladé hypertoniky je nejdůležitější vyloučit příčinu, tedy sekundární hypertensi, schválně... Celá odpověď

Hodnota TSH

Endokrinologie Iveta 4.11.2016

Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku, kde mi byla zjištěna zvětšená hypofýza s rozměry CC 8mm, LL 13mm, AP 10mm. Vše bylo lékařem uzavřeno tak, že vzhledem k věku pacientky je hypofýza ještě v normě. Chtěla bych se zeptat, jestli by se neměla hypofýza nějak sledovat ať už z hlediska... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, nejsem endokrinolog, ale z mého hlediska bych Vás doporučila sledovat. Hodnota TSH je zvýšená,... Celá odpověď

MUDr. Branislav Holman
Odpovídá lékař:

MUDr. Branislav Holman

Dobrý den hypofýza se teoreticky zvětšovat může (adenom apod) a zjistit to lze opakovaným MR vyšetřením.... Celá odpověď

Tlak v zádech

Ledviny Janina 17.10.2016

Dobrý den, poprosím o radu....již řadu let cítím lehčí tlak v zádech uprostřed na levé straně (asi nad ledvinou ?)....no a za poslední 2 měsíce se mi nakupily tyto problémy...únava, šílené pískání v uších, černé mžitky před očima, časté močení (plný měchýř aniž bych více pila)...a dále se přidala porucha... Zobrazit více

MUDr. Vít Křehnáč
Odpovídá lékař:

MUDr. Vít Křehnáč

Janino, mohlo by se jednat o onemocnění štítné žlázy, nebo cukrovku. Je tedy potřeba na tu internu zajít... Celá odpověď

První kojení

Hyperprolaktinemie

Článek 18.7.2011

Prolaktin je hormon předního laloku hypofýzy (podvěsku mozkového). Jeho úkolem je stimulace...

Ultrazvuk krku

Karcinomy štítné žlázy

Článek 18.7.2011

Karcinom štítné žlázy je zhoubný nádor. Vzniká tak, že se některé buňky ve štítné žláze...

Struktura kosti

Osteoporóza

Článek 18.7.2011

Osteoporóza v doslovném překladu znamená „děravá kost“ – z řeckého „osteon“, což znamená...

Obr, akromegálie, stín,louka,tráva

Když se řekne akromegalie

Článek 5.10.2009

Akromegalie je hormonální porucha způsobená nadměrnou tvorbou růstového hormonu v dospělosti....

prostata

BHP není karcinom

Článek 17.7.2008

Uvědomte si potencionální vážnost Vašeho onemocnění. Nedoporučuji jej podcenit. Pokud...

kolonoskopie

Kolorektální karcinom

Článek 22.5.2008

Kolorektální karcinom je zhoubný nádor tlustého střeva a konečníku. Typicky se projevuje...

nachlazení, bolest hlavy, nevolnost, dívka, nemocná

Nelsonův syndrom

Článek 6.2.2008

Nelsonův syndrom je poměrně vzácné onemocnění vznikající jako následek léčby tzv. Cushingova...

Reklama