Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Adipex retard

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Sarkoidóza a sport

Vnitřní lékařství Eva 11.6.2017

Dobrý den, mam Sarkoidozu 1.st. Lofgrenovým Syndromem. Užívám Diclofenac AL retard 1-0-0. Chtěla jsem se zeptat, zda můžu sportovat?Jedná se mi o jízdu na kole, brusli, posilovaní, cviceni. Dekuji Zobrazit více

MUDr. Kristina Horová
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristina Horová

Dobrý den Evo, sportovat rozhodně můžete, nedoporučuji se přepínat, ale běžný pohyb je vhodný vždy.... Celá odpověď

Reklama

Syndrom rotátorové manžety

Ortopedie Marie 10.6.2017

1.lékař na zánět kloubu injekce proti zánětu, prý. Do ani ne 2 hodin zároveň rentgen. Následně užívat každé ráno MARBON RETARD 200, proti bolesti jen půlku tablety, další ORAMELLOX. Ráno když se probudím, mám červenou ruku. Jsme u OZP zaplatila jsem 270 Kč, 200 za mast, 50 za opich, 20nevím. Za opich... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Marie. Opich byl zřejmě s kortikoidy - k utlumení zánětu, byl jen do oblasti rotátorové... Celá odpověď

MUDr. Milan Navrátil
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Těžko se odpovídá na informace, které nejsou přesné. Pokud jsou potíže s ramenem, provede se klinické... Celá odpověď

IQ testy

Psychiatrie ladislav 28.5.2017

jeden psychiatr mi nameril nadprůměrnou inteligenci druhy - pohovor - slaba retardace - kde je pravda - dekuji Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Milý pane Ladislave, IQ testů je velké množství a zaměřují se na různé aspekty duševních schopností lidí,... Celá odpověď

Růstová retardace plodu

Gynekologie Tereza 23.5.2017

Dobrý den, dnes jsem 13+6tt byla jsem na prvním screeningu a narazila jsem u výpočtu rizik na kolonku Rustová retardace plodu před 37.tydnem 1:326 plod má 7,9 mm je to nějaké velké riziko? Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Milá paní Terezo, nemyslím si, že by to bylo velké riziko, riziko je naopak malé. Jako praktická lékařka... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, velikost plodu je úměrná délce gravidity a v 13 týdnu se nedá mluvit o růstové retardaci,je... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Poporodní komlikace

Dětské nemoci Tibor 15.5.2017

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je normální, když má dítě ještě 20 minut po porodu v sobě plodovou vodu (chrapotí to v něm a pere se s dýcháním) a nikdo to neřeší, jen radí aby maminka dítě otočila více do boku. Dítě při tom v klidu otírají a měří, jako by se nechumelelo. Ve zprávě o tom zmínka... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, vzhledem k charakteru Vašeho dotazu ho s Vaším dovolením přeposílám kolegům se specializací... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Po porodu se standardně provádí odsátí zbytků plodové vody. Důvodů vzniku mentální retardace je celá... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážený pane, protože jsem u porodu nebyl a nemám k dispozici ani zprávu pediatra a Apgar score nemohu... Celá odpověď

Užívám Warfarin a dělají se mi modřiny

Vnitřní lékařství Petr 8.5.2017

Dobrý večer, je mi 62 let,jsem 2x po operaci žaludku,mám chronickou bronchitidu,těžkou formu lupénky-Mudr.Katja Hadrová zde v České Lípě -léčba v Liberci na kožním odd.nebyla pozitivní-byla vyzkoušeny snad všechny dostupné metody,měl jsem plicní embolii mám artrosu kyčlí-bolesti,nemohu spát,beru léky-Detralex,Mabron... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Petře, bohužel užívání Warfarinu je spojeno s některými riziky, mezi které patří i tvorba modřin... Celá odpověď

Mentální retardace, nedoslýchavost, posudkové hledisko

Dětské nemoci natasa 21.3.2017

dobry den sem matka mam syna kterej je neslysici ma zahvaty ma druhej stupen postizeni mentalni retardaci hodi pani doktorce prosim poterebuju poradit a volam vsude protoze posudkova komise potrebuje videt ze nema od klinickyho lekare posudek na kolik je jeho postizeni dekuju Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den, bohužel nerozumím vašemu dotazu, posudková komise pošle formuláře praktickému lékaři vašeho... Celá odpověď

Bolest

Vnitřní lékařství Pavlína 20.3.2017

Dobrý den. Bolest je bohužel nesnesitelná. Manžel bere Tramal retard 200 a k tomu Nimesil. Kolikrát se stane že bolestí nemůže ani běžně fungovat. Lékařka co vyšetření prováděla si myslí že to vše je psychického původu,a chtějí mu dát prášky na hlavu. To je jejich řešení. Bolestmi trpí už 23 let... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Bohužel na váš dotaz nedokážu odpovědět, protože v dotazu chybí otázka. Možná je to dáno i... Celá odpověď

Stav po amniocentéze

Gynekologie Michaela 8.3.2017

Dobrý den, v pondělí jsem podstoupila amniocentezu pro pozitivní integrovaný test 1:6 na DS,předběžné výsledky DS vyloučily. Z biochemie v 10tt mi vsak vysla nízká hodnota papp-a 0,26MOM která může take značit problémy s placentou. Vzhledem k tomu ze mi byl odběr veden prave pres placentu mám ted obavy... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, Váš dotaz je určen pro specialistu - gynekologa - kterému dotaz předám. Jeho odpověď očekávejte... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Je známo že zvyšuje nízká hodnota PAPP-A riziko růsové retardace plodu a preeklampsie (onemocnění... Celá odpověď

Otoky DKK

Vnitřní lékařství Michala 8.3.2017

Dobrý den. Chtěla bych se informovat na onemocnění dolních končetin. Je mi 35 let. Od loňského srpna mam bolestivé otoky dolních končetin přesněji prstů,nártu a plosek na obou končetinách. Otok se vyskytuje na pravé straně 3,4,5 prst a na levé straně 1,2 a někdy 3 prst. Při silnějším otoku prsty modrají.... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, v rámci diferenciální diagnostiky otoků dolních končetin je potřeba vyloučit kardiální příčinu... Celá odpověď

Léčba obezity

Vnitřní lékařství Leona 3.3.2017

Dobrý den, moje BMI je 34.9 jak bych měla správně užívat lék adipex retard. Předem děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, lék Adipex retard patří mezi centrální antobezitika, má řadu nežádoucích účinku, riziko vzniku... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážená slečno/paní Leono, užívání léčivých přípravků určených k léčbě obezity by mělo probíhat pod kontrolou... Celá odpověď

Léky

Léky Jiřina 12.2.2017

Dobrý den, je ještě v lékarnách k prodeji Adipex nebo Meridia, když budu mít recept ? Děkuji Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, nevím, jak Meridia, ale Adipex, co vím, dostupný po předložení receptu je. Nicméně Adipex... Celá odpověď

Porucha erekce

Sex Petr 28.1.2017

Dobrý den,pane doktore -bylo mi 60 a mám již asi dva roky potíže s erekcí a pomalou ejakulací při případné onanii - beru již asi 3-4.roky léky warfarin,detralex a na bolesti mabron retard -nevím jestli některý z těchto léků má na toto vliv děkuji Vám za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Petře, ani jeden z léků, které užíváte, by neměl způsobovat poruchy erekce, užívejte dále.... Celá odpověď

Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina CSc.
Odpovídá lékař:

Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina CSc.

Z medikamentů, které užíváte může výrazně tlumit sexuální aktivitu Mabron, protože obsahuje tramadol.... Celá odpověď

Adipex

Dieta Martin 8.1.2017

Dobry den. Chtel bych se zeptat na uzivani leku adipex. Pred dvema lety jsem zmenil cely svuj zivotni styl a zhubl prirozenou cestou ze svych 160 kg na 135 kg. Vlastne jsem tech 25 kg zhubl za rok a par mesicu a ted uz vic jak pul roku se mi nedari s vahou nic udelat. Rad bych se s vahou dostal do prijatelnejsich... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Martine, lehce zvýšený krevní tlak je široký pojem. Adipex má ve svých kontraindikacích uvedenou... Celá odpověď

MUDr. Hana Ferdinandová
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Ferdinandová

Dobrý den Martině, Adipex nebo jiné léky na hubnutí mají vždy negativní vedlejší účinky a proto při... Celá odpověď

Dyspepsie, trávicí potíže.

Trávení Jaroslav 28.12.2016

Dobrý den, (je mi 27) a už několik let mam problémy se žažíváním. Cítim pocit plnosti a plynatost, svoji stolici bych popsal světlé barvy a je řitsí. Byl jsem u lékaře a ten mi udělal ultrazvuk a odebral krev a vše je v normálu.(loni)dostal jsem duspatalin retard a bylo mi řečeno ře ho mam dobrat a... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, pane Jaroslave. Ve vašem věku je většina potíží s trávením tzv. "funkčního" rázu, to znamená,... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážený pane Jaroslave, bez kontrolního lékařského vyšetření Vám nikdo spolehlivě příčinu Vašich obtíží... Celá odpověď

Hormonální léčba

Praktické lékařství Renata 31.10.2016

Dobrý den, mám za sebou 1,5 roku intenzivní hormonální léčby v souvislosti s IVF. Všechny pokusy neúspěšné, nabrala jsem 20 kg a ani po roce jsem neshodila ani kilo. Jím zdravě, pravidelně cvičím a nic. Lékař mi zjistil, že mi léčba rozhodila funkci štítné žlázy, takže mi nasadil hormony štítné žlázy,... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Celkově by vám měl poradit endokrinolog, který zná vaše parametry ohledně štítné žlázy. Rovněž... Celá odpověď

Perianální abscesy

Trávení Nikola 18.10.2016

Dobrý den, v letošním roce jsem byla 2 x v celkové anestézii k incizi peranálnho abscesu, druhý výkon byl s řešením chronické trhliny a fibromu, trochu ztrácím trpělivost, jelikož mi ještě kompletně zbělel jazyk a udělaly se bolestivé vředy u kořene jazyka. Ráda bych ještě pár let pracovala, takže jsem... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Crohnova choroba je poměrně vzácným typem zánětu trávící trubice. Jedná se o chronický nespecifický... Celá odpověď

Infekce pochvy v těhoteství

Gynekologie Eva 18.10.2016

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na trápení od 6tt těhotenství. Z výtěru mám pozitívní C.Albicans a Gardenelu. Teď jsem v 16tt a plod je v pořádku, ale od počátku trpím výtokem, který se měnil. Došlo to k tomu, že teď již 2 týdny nemohu ani chodit bey toho, abz ten výtok netekl. Kvapká na zem, nebo... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den, váš dotaz přeposílám specialistovi - gynekologovi. S pozdravem Jana Harnová Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená Evo, je potřeba zhotovit kultivaci, mikrobní obraz poševní byla by vhodná i kultivace moče... Celá odpověď

Epilepsie

Mozek a nervy Daniela 12.10.2016

Dobrý podvečer,mám takový \'\'problém\'\'.. Už 2 roky jsem epileptik,beru prášky (Timonil Retard),záchvat jsem měla jen 2x.. Poslední půl rok mám ale něco jako mdloby..Jen nevím jak bych to popsala,protože si po tom stavu moc nepamatuju..Ale vždycky se mi točí hlava,mám u toho i něco jako dejavu..Cítím... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den, váš dotaz přeposílám specialistovi- neurologovi. S pozdravem Jana Harnová Celá odpověď

MUDr. Magdaléna Hlavačková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Dobrý den, mohlo by se jednat o parciální epileptické záchvaty. Epilepsie se totiž nemusí projevit pouze... Celá odpověď

dieta_sila_vule

Boj proti obezitě – tentokrát to zvládnete

Článek 26.6.2013

S přicházejícím teplým počasím a blížícím se časem dovolených se na každý faldík díváme stále kritičtějším okem. Někteří splnili...

tehotna_dvojcata

Vícečetné těhotenství po umělém oplodnění: rizika převyšují výhody

Článek 27.5.2013

Centra asistované reprodukce jsou dnes již schopna poskytnout klientce vyšší šanci na otěhotnění, než by měla v jednom cyklu mladá,...

Očkování dítěte

Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan

Článek 17.3.2013

Meningokokový zánět mozkových blan, tzv. meningitida, se vyznačuje vysokou smrtností (letalitou) a je pro postiženého vážnou hrozbou...

Těhotenství,pár,mateřství,

Těhotenství a štítná žláza

Článek 8.6.2011

Štítná žláza má významný vliv jak na schopnost otěhotnět, průběh těhotenství a porodu, tak i na psychický vývoj dítěte. Poruchy...

Dítě, postýlka

Růstový hormon není všelékem. Přesto hodně pomáhá

Článek 17.3.2010

Rekombinantní růstový hormon – obecný název uměle vytvořeného lidského růstového hormonu, který se obvykle používá v terapii poruch...

Léky,injekce,ampule

Léčba růstovým hormonem včera a dnes

Článek 10.2.2010

Růstové deficity a trpaslictví byly známy ve všech kulturách a historických obdobích. Léčit se však růstového poruchy začaly na...

Obézní chlapec

Za přejídání dětí může postižení jménem Prader-Williho syndrom

Článek 21.1.2010

Představte si chlapečka, který už jako maličký kojenec vypadá poněkud zvláštně. Má problémy se sáním mateřského mléka a často...

Dvojčata

Malá porodní délka může předznamenat potíže s růstem

Článek 18.1.2010

Děti, které se díky vrozené vadě narodily výrazně menší než jejich vrstevníci, mohou být v dospělosti nižší než jejich vrstevníci...

Downův syndrom

Příroda a biologické hodiny se ošálit nedají

Článek 25.11.2009

Patříte i vy mezi ženy, které si říkají, že na rodinu je času dost? Je před vámi slibná kariéra, chcete ještě hodně cestovat a...

Děti, metr, měření výšky, růst

Poruchy růstu

Článek 2.10.2009

Růst je velmi citlivým ukazatelem dětského zdraví. Je to velmi složitý proces, který podléhá řadě vlivů jak vnějších, tak vnitřních....

Těhotná uživatelka drog

Chcete miminko? Vyhněte se alkoholu

Článek 21.9.2009

Početí dítěte je okamžik, který si mnoho párů plánuje a pečlivě se na něj chystá. Měla by to být chvíle plná radosti a vášně....

Dítě,hračka, postel, holčička

Spí vaše dítě jako princezna na hrášku?

Článek 9.7.2009

Když se řekne dětská nespavost, snad každý rodič si vzpomene na probdělé noci s plačícím miminkem v náruči. Problémy s usínáním...

Děti, dvojčata

Vícečetné těhotenství je oprávněně rizikové

Článek 17.9.2008

Rizikové těhotenství je označení pro takové těhotenství, kdy je zvýšená pravděpodobnost, že se dítě nenarodí zcela zdravé. Obecnými...

Očkování,dítě,injekce,lékař

Děti léčené růstovým hormonem jsou hubenější

Článek 6.9.2008

Řada dětí s poruchami růstu vyžaduje léčbu růstovým hormonem. Ukazatelem účinnosti léčby je především růstová rychlost. Během...

písmo, pero, inkoust,psaní

Normální intelekt je u dětí se syndromem Prader-Willi vzácný

Článek 29.8.2008

Syndrom Prader-Willi se projevuje různě. Mimo jiné i poruchami intelektu, emoční labilitou nebo osobitými psychickými rysy. Tento...

jídlo, zelenina, paprika, rajské jablko

Děti s velkou chutí k jídlu nemusí být obézní – vyberte jim správný sport

Článek 29.8.2008

Lidé postižení syndromem Prader-Willi projevují charakteristickou nenasytnost. Přehnaná konzumace potravy ovšem rychle vede k...

novorozenec, dítě, mimino, inkubátor,porodnice

Mentální retardace

Článek 16.4.2008

Inteligenční schopnosti jsou v populaci velmi rozmanité. Jsou lidé průměrní, lidé geniální i lidé podprůměrní. Co je to vlastně...

Matka, dítě, kojení, mléko

Lidé se syndromem Prader-Willi jsou více ohroženi onemocněním srdce a cév

Článek 18.3.2008

Syndrom Prader-Willi (PWS) je vrozená porucha, která se projevuje malým vzrůstem, nedostatečným vývinem pohlavních orgánů, poruchami...

chlapec, dítě, moře,obloha,večer

Dlouhodobá léčba růstovým hormonem má u dospělých se syndromem Praderové-Williho své opodstatnění

Článek 28.1.2008

Syndrom Praderové-Williho (P-W) je genetická choroba charakterizovaná mírnou mentální retardací (opožděním psychomotorického vývoje)...

Zavřít reklamu