Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Aids

Reklama

Měli jste v posledních týdnech nechráněný sex? Pozorujete na sobě nyní chřipkovité příznaky a zvětšení uzlin? Možná jste se nakazili nebezpečným virem HIV.

Popis nemoci

  • AIDS je syndrom získaného selhání imunity vyvolaného virem HIV.
  • Jedná se o nevyléčitelnou chorobu.

Obvyklá léčba

  • Vyléčení v současné době není možné.
  • Postup onemocnění lze zpomalit podáváním antivirotik.

Rizika neléčení nemoci

  • Pacient ve stadiu nákazy virem HIV musí ihned vyhledat lékaře a zahájit léčbu, která zpomaluje množení viru.
  • Bez léčby dojde během několika málo let k rozvoji AIDS.
  • AIDS je smrtelná choroba, která se vyznačuje absolutní ztrátou obranyschopnosti.
  • Smrt poté může nastat i kvůli banální infekci.

Nechráněný pohlavní styk a AIDS

Infekce majo 8.7.2017

20dni po nechránenom vaginálnom pohlavnom styku s prostitútkou vo verejnom dome som bol na Hiv testy tie vyšli negatívne to bolo pred 16dnami. Ale posledné 5 dni sa mi dosť zväčšili Lynfaticke uzliny na pravej strane krku ta cela práva strana dosť boli a začína už byt ak problém keď hýbem hlavou zatiaľ... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, doporučuji Vám přečíst si článek na www.nemoci.estranky.cz - AIDS a HIV pozitivita (syndrom... Celá odpověď

Možná nákaza HIV

Infekce Jaroslav 7.7.2017

Dobry den, potrebuji pomoc a odpoved od infektologa. Bohuzel jsem se asi nakazil pocatkem cervna virem hiv, protoze po asi 6 dnech u me nastali tyto obtize ( nabehle uzliny na krku v podpazdi i v trislech, silne nocni i denni poceni, zanet hrtanu a bolesti hlavy a svalu, ale bez horecky. S temito problemy... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, užívání penicilinu na testování HIV by nemělo mít žádný vliv. Nicméně je zde vždy určitá... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Užívání penicilinu a hladina protilátek proti HIV spolu nemají souvislost resp. se vzájemně neovlivňují.... Celá odpověď

Reklama

Tetanie

Mozek a nervy Veronika 2.7.2017

Dobrý den, Prosím o radu a hlavne pomoc protoze uz jsem v beznádeji ... doplnim jakekoly informace prosím nebojte sa toľko čítať máte tam snáď všetko Mám 18 a překonala jsem Bolerii, Toksoplasmozu a mam zařivenou páteř. Teplo mi v posledne dobe taky nedělá dobře... Před jedním rokem jsem skončila... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den VEroniko, Váš dotaz lépe zodpoví specialista v oboru neurologie, než praktický lékař. Proto... Celá odpověď

MUDr. Eliška Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eliška Klímová

Vážená Veroniko, napsala jste mnoho potíží, pokud nemám možnost s Vámi osobně komunikovat, zhodnotit... Celá odpověď

MUDr. Eliška Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eliška Klímová

Na dotaz jsem odpověděla Kli Celá odpověď

Strach z AIDS

AIDS a HIV Mija 13.6.2017

Dobrý den prosím poradte mi,mám hrozný strach.Před 10 ti lety jsem měla nechráněný pohl.styk,dotyčného vůbec neznám.Prý to ale byl bývalí feták.Hned poté jsem si nasla přítele,jsme si věrní.Cca po pěti letech jsem otěhotněla,to mi dělali inf.testy,které se prý dělají standartně,- Hiv,syfilis,žloutenka.Testy... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den, mám pocit, že jsem na úplně stejný dotaz již jednou odpovídala. Má odpověď bude stejná- ne... Celá odpověď

Strach z infekce HIV

Infekce Maja 13.6.2017

Dobrý den mám dotaz,hrozně se bojím aids.Před 10 ti lety jsem měla nechr.pohl styk .Poté jsem si našla stálého partnera,cca po 7 letech jsem otěhotněla,dělali mi infekční testy,které se provádí v těhot.standartně,vyšli negativně.Po roce jsem otěhotněla znova,testy vyšli také negativně.Chci se zeptat,nemusím... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Majo, myslím, že se stresujete naprosto zbytečně. Pokud bylo v těhotenstvích poprvé i podruhé vše v pořádku,... Celá odpověď

HIV nákaza po úpravě nehtů

Infekce Jana 6.6.2017

Dobry den, mam dotaz na nemoc AIDS. Clovek je varovan pri tetovani, ale co moznost nakazit se v nehtovem studiu? Dotaz me napadl dnes, kdy jsem jedno studio navstivila. Pracovala zde asiatka. Rychle rotijici valec pilniku nevymenovala ani jsem ji nevidela jej desinfikovat a pri pilovani me asi trikrat... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Paní Jano, možnost přenosu HIV (virus lidské imunitní nedostatečnosti) by zde teoreticky byla, byl by... Celá odpověď

Strach z AIDS

Infekce Markéta 6.6.2017

Dobrý den mám hrozný strach týkající se Aids,myslíte si,že můžu být v klidu když jsem byla testována v těhotenství a výsledek vyšel negativní?byla jsem testována dvakrát,jelikož mám 2 dět.Pokaždé to bylo negativní.Myslíte si,že se můžu na tyto výsledky spolehnout?Jednou jsem byla i darovat plazmu a tam... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Markéto, z čeho plyne Váš strach? Měla jste nějaký rizikový pohlavní styk? Nevím jak je to... Celá odpověď

Orální sex.

Sex David 2.6.2017

Dobry den, chtel bych se zeptat. Pred tremi tydny jsem mel sex s kondomem s muzem, avsak pri oralnim sexu jsem spolknul sperma. Den po sexu jsem zacal pocitovat sourek a zacalo me bolet v krku. A priznaky stale trvaji. Nemam zadny vytok, pouze svedeni. Nekdy v trubici a nekdy na okraji. Byl jsem tez... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den,Davide, pohlavním stykem, i oráním, se dají přenést všechny pohlavní nemoci, včetně syfilis... Celá odpověď

Komáří štípnutí

Jiný problém Iva 31.5.2017

Dobrý den, prosím, přenáší komáři AIDS, nebo jiné podobné nemoci. U nás máme hodně komárů, a tento rok se začínají už objevovat. Včera jsem si na ruce jednoho zaplácla, a rozstříkla se kapka krve, ale moje ještě nemohla být. Pokud byla někoho jiného, nemůže se tímto způsobem přenést nějaká nemoc. Děkuji Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den,Ivo, komáři v našich podmínkách mnoho nemocí nepřenášejí, nejčastěji klíšťovou encefalitidu... Celá odpověď

Předoperační vyšetření před odstraněním krčních mandlí

Uši, nos, krk Maria 24.5.2017

Dobry den chcem sa spytat.ak ma niekto akutny zapal krcnych mandli a dostal termin na odstranenie.musi podstupit predoperacne vysetrenia.patri medzi ne standardne aj testovanie na aids? Alebo len ak je podozrenie na aids? Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Mario, standardně se v rámci základního předoperačního vyšetření, které se provádí i před... Celá odpověď

Je možné, že jsem se mohl nakazit Aids/Hiv?

Infekce David 21.5.2017

Dobrý večer, Před dvěma týdny jsem měl chráněny pohlavní styk se slečnou z privátu. Je možné,že jsem se mohl nakazit Aids/Hiv? Mám mírnější suchý kašel, trochu rýmu a jako kdybych měl v krku knedlik... Mám se obávat??? Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, inkubační doba u HIV infekce bývá 2–6 týdnů, někdy i několik měsíců. Primoinfekce HIV způsobí... Celá odpověď

Pohlavní styk se slěčnou z privátu

Urologie David 21.5.2017

Dobrý den, Dne 5.5. jsem měl pohlavní styk se slečnou z privátu. Nesmírně toho lituji! Použili jsme kondom. Objevila se mi na penisu bílá skvrna a někde jsem četl, že by to mohl být přiznak AIDS/HIV!! Je to pravda? Je i s kondomem možné, že jsem se nakazil. Říkala, že chodí pravidelně na testy. Teď... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, nejpravděpodobněji půjde o kvasinkovou infekci - ale fotografie neukazuje detail. Doporučuji... Celá odpověď

MUDr. Jan Vašinka
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Dobrý den, obrázek je dost nekvalitní. Bílá skvrna na penisu není příznakem nákazy HIV. Pokud si chcete... Celá odpověď

Rizikový pohlavní styk

AIDS a HIV Michal 19.5.2017

Dobrý den zhruba pred 16 měsíci jsem měl rizikový styk, na testech na pohlavní choroby jsem byl až nyní vsechno negativní znamena to ze obavy z hiv/aids muzu hodit za hlavu nebo po takove dobe uz nejsou testy spolehlive mam delsi dobu opuchly krk,bílý jazyk vyter z ust ukazal snad na vir streptokoka... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, testy jsou i po takové době spolehlivé, pokud nyní vyšel test na HIV negativní, můžete... Celá odpověď

Pohlavní styk a riziko nákazy HIV

Pohlavní nemoci Filip 8.5.2017

Dobrý den, Je mi to hloupé,ale měl jsem desetiminutový pohlavní styk se slečnou z privátu - tvrdila, že chodí na pravidelné kontroly. Byla to hloupost. Chtěl jsem to jen zkusit. Jaké existuje riziko, že bych něco chytnul - i když říkala, že je zcela zdravá - když jsem použil kondom? Mám se jít testovat... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den Filipe. Virus HIV ( onemocnění AIDS) se přenáší krví či pohlavním stykem, pokud byl pohlavní... Celá odpověď

MUDr. Jitka Dobešová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jitka Dobešová

Milý Filipe, pravděpodobně o přenos pohlavní nemoci nepůjde. Pro klid Vaší duše si nechte vyšetření... Celá odpověď

Přenos hepatitid a viru HIV

Infekce Pavla 4.5.2017

Mam asi hloupy dotaz ale trpim uzkostnymi stavy a proste to resim! Dosel mi balik s dekami pro deti, po rozbaleni a vybaleni dek jsem si je prohlizela. Na jedne byl vlas...a pak jsem je dala do pracky. A nez jsem pracku zapla,uvidela jsem tam na silikonovem obvodu chlup cerny zatoceny(jako z prirozeni)...nevim... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, z chlupů ani vlasů se hepatitidy a ani AIDS nepřenáší. Můžete být úplně v klidu. Virus HIV... Celá odpověď

HIV

Infekce Jan 3.5.2017

Dobrý den, včera v práci jsem potkal a několikrát tiskl ruku svému známému který měl před měsícem nechránĕný pohlavní styk a začal se bát, že co když dostal AIDS/HIV. Několik minut před tím než jsem ho potkal a tiskl mu ruku, jsem si omylem trošku rozkrvil starý odĕr na prstu u nehtu (prst mi přimáčkla... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, pane Jane, nemyslím si, že by mohlo takto dojít k přenosu infekce. Muselo by dojít k přímému... Celá odpověď

Strach z HIV

Infekce Denys 24.4.2017

Dobrý den, prosím Vás, já jsem před týdnem byl venku s mým dalekým známým, a on v ten den měl pohlavní kontakt s holkou kterou znal jen 2 dny, a začal se bát, co když dostal od ní HIV / IADS. Já jsem v ten den si nehtem rozdrápal prst ve dvou místech do krve (mám blbý zlozvyk kousat si a drápat nehtama... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Denysi, dle Vašeho popisu si myslím, že je opravdu hodně nepravděpodobné, že by k nákaze došlo.... Celá odpověď

Zvětšená lymfatická uzlina na krku

Uši, nos, krk Erika 13.4.2017

Dobrý den chtěla bych se zeptat na zprávu ze sono vyšetření mého syna, kde jsme byli na základě doporučení z ORL z důvodu zvětšené uzliny na krku. Uz krku: Bilat.akcentace krčních LU difúzně,LU oválného tvaru,s echogennim centrem a hypoechogenim lemem, hilove vaskularizace, bez známek kolikvace či... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, na ultrazvuku jsou oboustranně zvětšené lymfatické uzliny, jsou bez známek nekrózy či kolikvace... Celá odpověď

Přenos HIV

Sex Daniel 4.4.2017

Dobrý den, chci se zeptat. Bohužel měl jsem styk s ženou v nevestinci. A praskl kondom. Po zjištění samozřejmě souloz přerušena. Jake je statisticky velké riziko že dotyčná je nakazena hiv, procentuelne? A pokud ano jaka je pravděpodobnost přenosu viru na muže ? Samozřejmě po 3 měsících si zajdu... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud by jsme měli vycházet z epidemiologických dat (r. 2008), tak konkrétně: Sexuální přenos... Celá odpověď

Dárcovství krve

Hematologie Vladimira 30.3.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu darovat krev a kostní dřeň, když nyní užívám Euthyrox 50 na sníženou funkci štítné žlázy. Medikace tak byla nastavena již před 4 lety, od té doby nemám zjištěny žádné odchylky ani komplikace. Dále jsem také asymptomatickou nositelkou Leidenské mutace. Žádnými... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, kontraindikace pro darování krve uvádím níže. Darovat krev/krevní složky nemohou osoby,... Celá odpověď

Přenos HIV

Infekce Iva 8.3.2017

Dobrý den, AIDS je skoro jako mor ve středověku, tedy stejně nebezpečný. Pokud jsem s nikým ještě nic neměla, mohu se s ním také nakazit, například na plovárně, nebo v dopravních prostředcích, pokud se někdo přede mnou držel tyče s poraněnou rukou. Jednou jsem se omylem chytla tyče, která byla od krve.... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, srovnávat mor a infekci HIV virem, která vede k AIDS skutečně nelze, zejména vzhledem k spůsobu... Celá odpověď

Nosičství zlatého stafylokoka

Uši, nos, krk Tatiana 25.2.2017

Zlatý stafylokok Dobrý deň, v lete 2016 mi bol zistený zlatý stafyokok v hrdle a nose.. po dobrati 2 atb sa mi problemy s nosohrtanom vždy vratili tak som sa začala liečiť tinkturou Kapucinky vačšej (Lichořeřišnice) .. pol roka som nebola chora no v decembri 2016 som tinktúru vysadila, kedže som ju... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, nosičství zlatého stafylokoka (u mě samotné byl potvrzen) nemusí být sám o sobě důvod k obavám.... Celá odpověď

Strach z HIV

Pohlavní nemoci Eva Marsalkova 31.1.2017

Dobry den Prosim vás jaké je riziko že se nakazím virem HIV při nechranenem styku kdyz nedoslo k ejakulaci? Je to 18 mesicu po styku a me prepadla nervozita a strach z mozne nakazi.Nemocnost jsem nepocitovala pouze stitna zlaza,a refluxni choroba jicnu.Mam velke bolesti zad ( jsem obezni a to hodne... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Evo, virus HIV obsahuje i preejakulační tekutina, i když v měnší koncentraci. Riziko je malé, ale nedá... Celá odpověď

Úrazy hlavy a demence

Mozek a nervy Pavel 30.1.2017

Dobrý den, nedávno jsem četl pár studií, ve kterých se psalo, že lidé, kteří měli nějaký úraz mozku mají větší šanci na Alzheimerovu chorobu. Nikde nebylo definováno co je "úraz hlavy", který způsobuje zvětšení šance na tuto chorobu. A proto se chci zeptat, zda se to týká i mých úrazů hlavy. Jelikož... Zobrazit více

MUDr. Zuzana Bisová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Bisová

Dobrý den, demence vznká na podkladě: neurodegenerativních onemocnění (nejčastěji Alzheimerova choroba,dále... Celá odpověď

HIV infekce

Praktické lékařství Jana 29.1.2017

Ahoj, jak se mohu nakazit AIDS? Když mi někdo podá ruku nebo se na návštěvě utřu do ručníku a poteče mi krev, můžu se nakazit AIDS? Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, paní Jano. Přes ručník ani podáním ruky se HIV virus rozhodně nepřenáší. Musí jít o přímý... Celá odpověď

Nechráněný styk

Praktické lékařství Michaela 24.1.2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Je to 10 den co jsem měla nechráněný pohlavní styk. Myslíte, že bych mohla mít nějakou pohlavní nemoc? Svědí mě plosky nohou i ruce, mám je i suché+ suché rty. Někdy se škrábu po celém těle. Svědí mě pochva a někdy mám bolesti i při močení. Objevil se mi i výtok (někdy... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ne, vaše potíže nejsou typické pro pohlavní nemoc. Maximálně jste mohla chytit kvasinkovou... Celá odpověď

Angína a předchozí nechráněný pohlavní styk

Praktické lékařství Petr 4.1.2017

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat... Měl jsem nechráňěný pohlavní styk. Po 4 dnech mě začalo bolet v krku tak že jsem nemohl polykat, měl jsem horečky a po týdnu se dostavil i suchý kašel. Doktorka mi z výtěru z krku zjistila, že se jedná o streptokoka typu C. Nasadila mi penicilin který mi po pár dnech... Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, inkubační doba po přenosu HIV/AIDS je 2-4 týdny, potom nastanou chřipkovité příznaky, což... Celá odpověď

AIDS

Praktické lékařství Radek 26.12.2016

Dobry den. Mam velke obavy ze jsem se nakazil HIV. 23.11.16 jsem mel nuceny oralni sex, ale jen kratce a ne do konce. Byl jsem opily a nic jsem nezmohl, ale to neni ma otazka. Od teto doby jsem byl sice u lekare s tim ze mam chripku, ale pani doktorka mi udelala test crt a mel jsem zvyseny vysledek... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Pokud se jednalo o krátký orální styk a neměl jste žádné zranění v ústech, tak pravděpodobnost... Celá odpověď

Povlak na jazyku

Dětské nemoci Adam 5.12.2016

Dobrý den, mám bílý povlak na jazyku a jde setřít ale do rána se mi objeví znova, četl jsem, že to může být tím, že mám slabší imunitní systém kvůli rakovině nebo AIDS.... Ale když si rosvítím bílé světlo a podívám se do pusy, tak není červená ale taková bíla a jdou vidět modré žilky... Je mi 15 a bojím... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, myslím si, že nález ve Vaší dutině ústní včetně povlaku na jazyku bude úplně normální. Ale... Celá odpověď

Obavy z HIV infekce

Sex Daniel 30.11.2016

Dobry den, mam obavu o nakazeni virem hiv. Par dni zpatky jsem mel chraneny sex s jistou starsi pani. Vstup do pochvy byl proveden pokazde s kondomem. Libaní proběhlo tak letmě, ale proběhlo. Dále jsem se unáhlil k draždění pochvy jazykem, ale nebyla moc vzrušená a po tom Co vse skoncilo, jsem si vsiml,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, při orálně-genitální styku může dojít k nákaze HIV, ale děje se to velmi vzácně. Při líbání... Celá odpověď

Kvasinková infekce, kandidy

Infekce Tomáš 16.11.2016

Dobry den. Rad bych se zeptal jeli kvasinkova infekce vzdy viditelna pri endoskopickem vysetreni. Jiz zhruba dva az tri roky se mi zhorsuje zdravotni stav prodelal jsem dosti vysetreni jak jsem jiz psal v predchozim dotazu nicmene nyni jsem si pri navsteve Litvy nechal udelat testy na plicni chlamidie... Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, kandidy patří k běžně přítomným kvasinkám na sliznici trávicího traktu a pokud se nepřemnoží,... Celá odpověď

HIV

Infekce Martin 12.11.2016

Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných infekčných chorôb a vírusov z dôvodu že mám opuchnuté lymfatické uzliny na krku.. kožná doktorka mi už tretí krát odobrala krv z dôvodu že jej HIV vyšli najprv neisto, potom viac pozitívne ako negatívne a teraz ak mi to znova vyjde rovnako tak... Zobrazit více

MUDr. Jana Fischerová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Fischerová

Dobrý den Martine. Ve vašem případě bych neváhala a rovnou se obrátila na nejbližší AIDS centrum. Ať... Celá odpověď

Výrova léků

Je léčba hemofilie bezpečná?

Článek 12.9.2012 MUDr. Hana Králová

Lidé s hemofilií a dalšími poruchami krvácivosti se ve svém životě neobejdou bez produktů...

bolest zubů

Nedovolte aftům zahájit invazi

Článek 9.12.2011

Možná je znáte. Malé, nenápadné, bílé vřídky na sliznici v ústech. Jejich bolest překáží...

Muž,žena,láska,smutek,pár

Zamyšlení nad smyslem erekce

Článek 18.1.2010

V některých případech je erekce - či spíše křečovitá snaha o její dosažení a udržení...

vztah, rodičovtsví, syn, děti, péče

Jak mluvit s dětmi o sexu

Článek 18.1.2010

Mnoho rodičů přiznává, že se rozhovorům o sexuálních otázkách se svými dětmi vyhýbá. Snaží...

Nádobíčko pro drogově závislé

Závislost na opiátech

Článek 6.10.2009

Drogy ze skupiny opiátů jsou odvozeny od látek, které jsou v mozku schopny navázat se...

Léky

Alergie na léky

Článek 6.10.2009

Nežádoucí reakce na léky je podle Světové zdravotnické organizace (WHO) definována jako...

Alergický rýma

Alergie

Článek 5.10.2009

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na neškodné látky v okolním prostředí.

Krev ve stříkačce

Hepatitida typu C

Článek 2.10.2009

Termín hepatitis, označující zánětlivé onemocnění jater, použil poprvé římský lékař Coelius...

lahvičky

Alergie na léky

Článek 13.9.2008

Pravá alergie na léky je někdy obtížně odlišitelná od jiných reakcí, například toxických...

12
Reklama
Zavřít