Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Možná nákaza HIV

Infekce Jaroslav 7.7.2017 redakce uLékaře

Dobry den,
potrebuji pomoc a odpoved od infektologa. Bohuzel jsem se asi nakazil pocatkem cervna virem hiv, protoze po asi 6 dnech u me nastali tyto obtize ( nabehle uzliny na krku v podpazdi i v trislech, silne nocni i denni poceni, zanet hrtanu a bolesti hlavy a svalu, ale bez horecky. S temito problemy jsem byl na zacatku obtizi na pohotovosti kde mi predepsali penicilin s podezrenim na anginu, ale ani po tydnu penicilin vubec nezabral ( angina vyloucena i mononukleoza) . Asi 14 dni po riziku jsem byl na testu PCR ( negativni) ve zdravotnim ustavu ve Srobarove ( Aids laborator ) a dalsi test jsem podstoupil po 28 dnech s taktez negativnim vysledkem, ale sice mi rekli, ze penicilin nema zadny vliv na test, ale bohuzel mam velmi vazne obavy a strach, ze jsem presto nakazen bohuzel. A jestli to je pravda a test to jeste neodhalil diky tomu penicilinu, tak pak uz nevim co dal co budu delat.Odpovi mi tedy nejaky specialista z infektologie???
Dekuji

Odpovídá:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

užívání penicilinu na testování HIV by nemělo mít žádný vliv. Nicméně je zde vždy určitá nepřesnost testu a také zpočátku tzv. imunologické okno, které může být 1-3 měsíce (kdy může být test falešně negativní). Pokud máte obavu z nákazy HIV, je vhodné test ještě s odstupem měsíce opakovat.

Na Vaši žádost Váš dotaz ještě přeposílám do konzultační ambulance.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá:

MUDr. Jana Moravcová


Užívání penicilinu a hladina protilátek proti HIV spolu nemají souvislost resp. se vzájemně neovlivňují. Protilátky se začínají tvořit za cca 3 týdny od kontaktu s HIV pozitivní osobou, proto protilátky odebrané po měsíci nelze považovat za 100 % negativní. Vhodné je kontrolní testování s odstupem. Pokud budou protilátky i PCR negativní po půl roce, k nákaze HIV nedošlo.

Související dotazy

HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...
Přenos hiv, hepatitiy c
Dobry den, nasemu znamemu si kluk porezal nohu, byl...
Nákaza HIV
Dobrý den v polovině listopadu roku 2010 jsem měla...
HIV
Dobrý den, Chtěla jsem se Vás zeptat, jak je velká...
HIV nákaza po úpravě nehtů
Dobry den, mam dotaz na nemoc AIDS. Clovek je varovan...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možná kapavka


Možná kombinace léků?


Možná kondylomata


Možná krátká uzdička penisu


Možná léčba


Možná mononukleóza?


Možná monoukleoza


Možná nákaza


Možná nákaza borélií?


Možná nákaza hepatitidou typu C, HIV

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat na riziko nakažení hepatitidou typu C nebo...

Možná nákaza klíštětem

Dobrý den, včera odpoledne mi bylo vytáhnuto z těla již nasáté klíště přímo...

Možná nákaza kvasinkovou infekcí

Dobrý den moje přítelkyně má kvasinkovou infekci a teď mám červené tečky na...

Možná nákaza na gynekologii

Vážený pane doktore, dnes jsem byla na gynekologické prohlídce a jsem ve...

Možná nákaza neštovicemi


Možná nákaza od klíštěte


Možná nákaza od prarodičů


Možná nákaza pohlavní chorobou


Možná nákaza vzteklinou-očkování


Možná nákaza z rozšlápnutí klíštěte


Možná neuroborelióza

Dobrý deň. Chcel by som Vám opísať môj problém. Pred pol rokom som bol hospitalizovaný...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Srdce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak se dá poznat bez vyšetření vada na srdci...

Tlaky v pravém podžebří

Dobrý den, asi měsíc mám divné tlaky v pravém podžebří, teploty nemám. Co by...

Časté afty

Dobrý den, od vyndání krčních mandlí v červnu 2013 trpím častými afty, které...

Nízká hladina kortizolu

Dobrý den, chci se zeptat, co značí hodnota kortizolu v krvi 41 nmol/l? Jsem...

Nitroděložní tělísko, bolesti v podbřišku a krvácení

Dobrý den, již téměř rok mám zavedené nehormonální nitroděložní tělísko s mědí....

Krvácení po sexu v den poslední pilulky

Dobrý den, měla jsem se svým přítelem pohlavní styk poslední den kdy jsem si...

Zalehlé ucho


Gastroezofageální reflux

Dobrý den, na gastroskopickém vyšetření mi byla diagnostikována refluxní choroba...

Pupínky na noze

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu o jaký problém se přesně jedná. Včera...

Hyperurikémie při chronickém onemocnění ledvin

Dobrý den,byla mi diagnostikována nemoc : glomerulonefritida,selhávají mi ledviny...

Chronický kašel

Dobrý den, prosím o názor odborníka "z dalších řad". Mám syna 2 roky. V půl...

Rýma

Dobrý den, prosím o radu. Před dvěma měsíci jsem prodělala asi čtrnácti denní...

Zvětšené uzliny krku

Dobrý den, chtěla jsem se poradit. Na krku mám asi 15 let 2 uzliny velikosti...

Kostrč

Dobrý den, asi už 3 měsíce mne bolí kostrč. Dříve mne bolela pouze při sezení...

Elasticka ligatura fistuly

Jsem neco pres 2 mesice po operaci perinealni fistule, zakrok byl resen elastickou...

Antibiotika a alkohol


Podivné útvary na kůži

Dobrý den, měl bych dotaz na dermatovenerologa. Na ruce(viz. obrázek) se mi...

Termín otěhotnění

Dobrý den, Jsem těhotná, nyní asi 6tt. Poslední menstruaci jsem měla od 13.12....

Příliš rychlá ejakulace

Dobry den , chtěl bych se zeptat mam takovy problem , že při pohlavním styku...

Bolest chodidla

Dobrý den, doplňují svůj dotaz, nejhorší je levé chodidlo,bolest vede od paty...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×