Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Mrtvice

Reklama
Reklama
srdce z prstů

Může lupénkou trpět i srdce?

Článek 3.9.2019 Markéta Rafajová

Lupénka viditelně postihuje kůži či nehty. V některých případech však může zasáhnout i...

Dítě před narozením

Můžeme zdědit infarkt?

Článek 21.5.2018 Lucie Kovářová

Prodělal váš rodič, sourozenec nebo někdo z prarodičů infarkt či mozkovou mrtvici? Možnost,...

Metastáza

Onkologie Dominika 28.6.2017

Dobry vecer , prosim o odpoved maminka byla pred rokem na operaci pro zhoubny nador apendixu . Mela vyvod ktery po 3 mesicich zanorily zpet. Nyni zjistily ze ma utvar na ledvine a ze streva braly onkomarkery kde vysly pozitivne hodnototy 425.... :-( a pan dr . Rikal ze to mohlo metastazovatvprave do... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, co se prognózy a úplného vyléčení týče, jenom velice těžce se k tomu mohu vyjádřit. Neuvádíte... Celá odpověď

Srdeční arytmie

Srdce a cévy Leona 27.6.2017

Dobrý den ,mam dotaz zda může holter zapsat chybný záznam. Měla jsem na záznamu 20vteřin, které byly vyhodnoceny jsko fibrilace, v době kdy jsem se s návštěvou velice intenzivně smála. Nikdy předtím jsem potíže neměla, jen jednou bušení v noci,kdy jsem se hodně lekla a prudce vstala k dceri a udělalo... Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý den, je možné, že skutečně trpíte záchvaty fibrilace síní. Je otázka jaké máte další zdravotní... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, může se jednat o artefakty, to znamená chybný záznam. Dle Vašeho sdělení záznam trval 20 vteřin,... Celá odpověď

Změna léčby inzulinem

Vnitřní lékařství Marie 24.6.2017

Dobrý den,mému manželovi je 78 let,je diabetik a píchá si inzulin.Před dvěma mésíci mu lékař změnil inzulin na jiný Xultophy a od té doby zhubl 10kg a nemá chut k jídlu a je hrozně unavený.Tlak má kolísavý a tep má stále okolo 100 a občas na tlakoměru se objevý aritmie. Před 20lety měl infart a pak prodělal... Zobrazit více

MUDr. Vendula Bártová
Odpovídá lékař:

MUDr. Vendula Bártová

Dobrý den, pokud obtíže vznikly po změně inzulinu, je tam souvislost velmi pravděpodobná. Důležité by... Celá odpověď

MUDr. Olga Králová
Odpovídá lékař:

MUDr. Olga Králová

Dobrý den, dle mého názoru by měl být Váš manžel komplexně vyšetřen internistou a to co v nejbližší době.... Celá odpověď

Bolest hlavy

Mozek a nervy Dagmar 11.6.2017

Dobrý den, v roce 2012-2013 jsem při vstávání z lůžka pocítila točivou závrat.Pokud jsem stála nic se nedělo, v pohodě jsem uvařila,potíže jsem měla např, když jsem si chtěla sednout nebo lehnout,při změně polohy těla, pak jsem také zvracela. Na pohotovosti jsem dostala injekci a s TORECANEM mne poslali... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. K tomu, jestli se jednalo o slabou mrtvici, tj. tak zvanou transitorní ischemickou ataku,... Celá odpověď

dieta

Toužíte po fast foodu? Ne tak rychle!

Článek 9.6.2017 MUDr. Anna Čermáková

Dodržovat zdravý životní styl, omezit příjem živočišných tuků, rafinovaného cukru a nadbytečné...

Stav po mrtvici a cesta letadlem

Mozek a nervy Miroslav 25.5.2017

Dobý den,mám tento dotaz.V roce 2014 a 2015 jsem prodělal mozkovou příhodu a na to mi poté diagnostikovali epilepsie lečím se i z vysokým tlakem.Rad bych veděl zda mohu cestovat na dovolenou letadlem délka letu cca 3hod.Užívám tyto leky:Orfiril long 800mg 1-0-1a Trombex 1-0-0 a dále leky na tlak.Děkuji... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Miroslave. Cestovat můžete, bylo by vhodné si na cestu vzít buď kompresní punčochy, nebo se... Celá odpověď

Stav po mrtvici a řidičský průkaz

Srdce a cévy Dana 11.5.2017

Mrtvice a řidičák. Dobrý den, tatínek 87 let je od 26.11.2016 po těžké mrtvici, ucpání cév. 10 dní ležel bez známky chuti do života, vypadalo to, že už to nebude lepší. V jeho kartě stálo: stav nejistý. Je to bývalý horník, má tvrdý kořínek. Rodina spolu se zdravot. personálem dokázala nemožné. Taťka... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, praktický lékař musí mít k posouzení zdravotního stavu k dispozici zprávy od specialistů-... Celá odpověď

Stav po silné mrtvici

Mozek a nervy Anča 26.4.2017

Dobrý den, děda převčírem dostal silnou mrtvici. Podle lékaře je na půlku těla zcela ochrnutý a ucpávají se mu tepny. Téměř vůbec nekomunikuje a vypadá strašně zle. Lékaři nám nechtějí nic podrobnějšího říct. Dědovi je 91 let a na jednu jsme zjistili že už není tak nesmrtelný jak jsme si všichni pořád... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Ančo, nyní asi pro dědečka úplně nic jiného udělat nemůžete, než že mu budete na blízku a... Celá odpověď

srdce

Jak poznat, že srdce volá o pomoc

Článek 21.4.2017 MUDr. Tereza Kopecká

Srdce je životně důležitý orgán. Ne vždy se však nachází v takové kondici, jak bychom...

sadlo

Sádlo je (opět) zdravé

Článek 3.3.2017 Hana Horáková

Není to poprvé, kdy vědci přehodnotili svá někdejší stanoviska k různým potravinám a jejich...

Fibrilace síní

Srdce a cévy Jitka 16.1.2017

Prosim o zhodnocení výsledku holter.vyšetřeni. V příloze zasílám vyšetření ze září 2016 včetně naměřených křivek a zpráv (strany 1-7). Přikládám i poslední vyšetření z prosince 2016 (strana 8) - zde však mám k dispozici pouze zprávu, nikoliv samotné měření. Jedná se o vážné onemocnéni?Je vhodnéjši užívat... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Jitko, na holter ekg jsou zachyceny ojediněle SVES a KES - extrasystoly (vzruch srdíčka předčasně),... Celá odpověď

Asentra a Neurol

Psychiatrie Jan 3.1.2017

Dobrý Den ,již 3 rokem beru neurol a asentru 1 * denně poslední dobou se potykám z problémem když se sexualně vzruším tak se rozklepu nebo mám tlaky v hlavě a motani je to nebezpečna kombinace že muže mi přihodit se mrtvička nebo omdleni ? Nebo něco jinýho ?Je mi 28 let Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, neuvádíte sílu léků (zejm. Neurolu). Ale i tak, kombinace těchto léků by neměla uvedené příznaky.... Celá odpověď

Mdloby

Praktické lékařství Veronika 28.12.2016

Dobrý den, už asi 2 roky trpím mdlobami, většinou asi max. 1. Do měsíce. Vždy když se mi mdloba vyskytne tak necitim nohy a vidim rozmazane. Je mi dvanact let a myslim si ze jsem poprve omdlela z tetovani proti tetanusu a od te doby mdloby mám. Ještě nemám menstruaci. Bojim se ze mam treba srdecni onemocneni... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, už s ohledem na Váš věk je velmi nepravděpodobné, že by příčinou mdlob bylo nějaké vážnější... Celá odpověď

Stav po mozkové mrtvici

Mozek a nervy Marie 28.12.2016

Dobrý den,   prosím o radu. 14 dni po porodu jsem prodělala mozkovou mrtvici, příčina nezjištěna. Stále mě trápí bolest , tlak a motání hlavy, celková únava, slabost končetin, špatné vidění. Žádné prášky na bolest hlavy nezabírají a doktoři říkají že to je stav po mrtvičce, který se prý ztratí.  Tento... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, po mozkové mrtvici můžete mít tyto příznaky a chápu, že Vás to velmi obtěžuje, zvláště ve... Celá odpověď

doc. MUDr. Ondřej Kalita Ph.D., MBA
Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Ondřej Kalita Ph.D., MBA

Dobrý den, vznik mrtvice v souvislosti s porodem se občas vyskytne. Souvisí to se hormonální změnou,... Celá odpověď

Vyšší TGT

Praktické lékařství Pavel 20.12.2016

Dobry den, dnes mi ma pani doktorka sdelila, ze mam hodnotu trygliceridu 5,6 a najakou dalsi vyssi hodnotu souvisejici s jatry. Doporucila mi nejist zivocisne tuky a nepit alkohol, ale nerekla, kdy mam prijit na kontrolu. Jaka je normalni hodnota trygliceridu u muze 41 let? Muze mit na stav jater vliv... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Hodnota trigliceridu 5,6 je vysoká, ale rozhodně ji jako lékaři vídáme často, proto se doporučuje... Celá odpověď

MUDr. Vendula Bartáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Vendula Bartáková

Dobrý den, normální hodnota triglyceridů je do 3, pokud nemáte další obtíže a nemoci typu obezita, cukrovka,... Celá odpověď

Mrtvice?

Jiný problém anita 18.12.2016

dobry vecer chtela bych se zeptat tatinek je onkologicky pacient chtela bych se zeptat jestli nemel slabsi mozkovou mrtvici stridaji se u neho teploty zimnice ,cukaji mu ruce mirne se naklani na jednu stranu v nemocnici nas poslali na infuzfuzi ale mame tam jit az zitra nebo ma malo cervenych krvinek Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, těžko lze podle popisu usoudit zda Váš tatínek měl mrtvici. Nevím s čím se onkologicky léčí... Celá odpověď

NImesil a riziko infarktu, mrtvice

Praktické lékařství Marie 22.11.2016

Dobrý den. Ráda bych se zeptala,zda mohu bez obav užít lék Nimesil,když mám nyní celk.chol.7,8-HDL 1,31-LDL 5,29 (beru Rovasin 10mg,léky na chol.beru asi od 30let,před rokem jsem měla velké problémy s játry), zároveň mám Leidenskou mutaci, Trom:nyní 344. Dostala jsem ho od otrtopeda na týden,než budou... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, lék Nimesil je velice účinný a bezpečný v krátkodobé léčbě bolesti, můžete ho užívat maximálně... Celá odpověď

Pálení na noze

Mozek a nervy Šárka 17.11.2016

Dobrý večer Mám dotaz a problem. Pul roku se lecim na vysoky tlak. Beru leky Telmisartan Sandoz. Poslednich par dnu se mi stava ze na leve strane tela na vnitrni strane stehna pocituju paleni a nasledne se mi rozleje horko po noze. Kdyz se mi to stalo poprve byl to.pocit jako bych se pocurala. Dnes... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Šárko, nemyslím si, že by se mělo jednat o něco závažného, přesto bych doporučila pro jistotu neurologické... Celá odpověď

Komorové extrasystoly, jak se jich zbavit

Srdce a cévy Veronika 2.11.2016

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz, již dva roky mám srdeční arytmii – KES (monotopní vázané bi a trigeminicky). Na holteru kolem dvou tis. za 24 hodin. Beru 1x denně Betaloc ZOC. Zátěžový test i echo dopadlo s normálním fyzio. nálezem. Nicméně nepravidelnost tepu cítím velmi často. Je spojená se... Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, Váš dotaz přepošlu ještě příslušnému specialistovi. Obecně lze buď zkusit ještě upravit antiarytmickou... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, pokud se jedná pouze o jeden druh extrasystol a je jich zvýšené množství, může se uvažovat... Celá odpověď

Posilování

Jiný problém Petr 20.10.2016

Dobrý den ,pokusím se zeptat zde , lékaři můj problém bagatelizují , v dřívější době jsem měl potíže neurologického charakteru podobné mrtvici . Začalo to asi ve 13sti letech , poprvé mi znecitlivěj jazyk a pravá ruka , odeznělo to během pár minut . Za nějakou dobu mi se mi z ničeho nic rozmlžilo vidění... Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Dobrý den, nedomnívám se,že lékaři vaše problémy bagatelizují.Píšete,že Vám bylo vyšetřeno EEG,CT,MR,sono... Celá odpověď

kava_salky

Překvapivé zdroje cholesterolu

Článek 18.8.2016 Hana Horáková

Bůček, slanina, uzené maso, vajíčka, škvarky, … Asi tak si většina z nás představuje hlavní...

Reklama