Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Triglyceridy

Reklama
Reklama

Lipidogram

Vnitřní lékařství Katerina 24.6.2017

Dobry den pane doktore/doktorko. Je mi 33 let. Byla jsem na preventivni prohlidce a byl mi meren cholesterol. Vysledek byl -celkovy 4,51 nmol(ref. 0-5.17), HDL 1,51 (ref. 1,55 -3), triglyceridy 0,95 (0-1,69). Lekarka mi k tomu nic nerekla,ale vysledek mi neprijde uplne idealni. Jim vcelku pestre a zdrave,vubec... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, celkový cholesterol a triacylglyceroly jsou v normě, HDL cholesterol je mírně pod hranicí... Celá odpověď

Veganská dieta a vyšetření krve

Dieta Dana 9.6.2017

Dobrý den, jsem 4 roky vegan, ráda bych si nechala zkontrolovat krev. Půjdu na test krve jako samoplátce, následně zkonzultuji případně s lékařem, pokud budou odchylky. V tabulce co si mám nechat otestovat mi ale není jasné co konkrétně zaškrtnout a nechat testovat. Zajímá mne železo, B12 a cholesterol.... Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý den, u vyšetření železa - přímo železo je hladina v krvi, ferritin ukazuje zásobu železa v těle,... Celá odpověď

Bolest v podbřišku

Chronická bolest Jan 22.3.2017

Dobrý den, již delší dobu mě trápí bolest břicha. Jedná se o slabou občasnou pichlavou bolest v pravém podbříšku, cítit je například při hlubokém nádechu. Byl jsem i na sono, bez nálezu, pouze protáhlý tvar žlučníku a drobné bláto v něm. V krvi mi zjistili v rámci preventivní prohlídky zvýšené triglyceridy.... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Jane, bohužel bez vyšetření nelze přes internet určit příčinu vašich bolestí. Ale dle popisu... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážený pane Jane, uvedené příznaky jsou nespecifické, nelze podle nich jednoznačně určit jejich příčinu.... Celá odpověď

Prediabetes komplexně

Vnitřní lékařství Jaroslav 16.3.2017

Chtěl bych poprosit o zvážení dalšího postupu při prediabetes. Tedy zda budou stačit režimová opatření (a lékařské kontroly) nebo by bylo vhodnější zahájit léčbu Metforminem. Hodnoty glykemie za posledních 10 let se pohybovaly mezi 5,0 – 6,4 (průměr 5,8), OGGT po dvou hodinách 9,2 při měření vloni, aktuálně... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, jako prediabetes (PDM) označujeme stav, který předchází rozvoji 2. typu diabetu. Prediabetes... Celá odpověď

Vyšší S-CK

Praktické lékařství Martin 17.2.2017

Dobrý den,měl bych dotaz ohledně laboratorních výsledků.Jsem diasbetik a léčím se s vys.krev.tlakem.Bylo,mne opět, naměřena vyšší hodnota S-CK 9,19mol(tuto vyšší hodnotu mám dlouhodobě při opakovaných krev.náběrech,kde se pohybuje od 5,9-9,19)Beru léky SORVASTA 30mg na snížení tuků a chlesterolu.Dnes... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, hodnota kreatinkinázy S-CK může být skutečně zvýšená při užívání statinů, pokud ale pacient... Celá odpověď

Reklama
Zavřít