Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vývoj plodu

Reklama
Reklama

Těhotenství

Gynekologie Jana 11.7.2017

Dobrý den, je mi 36 let. Pár dní po styku s manželem jsem začala špinit, trvalo to asi šest dní a poté to přešlo v běžnou menstruaci. Vše bylo mimo cyklus. Další menstruace - již je to měsíc a půl se po tomto již nedostavila. Zjistila jsem, že jsem těhotná. Chtěla jsem se zeptat co to mohlo být za "reakci"... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, u určitého procenta žen se objevuje špinění až krvácení charakteru menstruace v prvních měsících... Celá odpověď

Zdvojení pánvičky u plodu

Gynekologie Darina 8.6.2017

Dobrý den. Prosím Vás o zkušenost / radu s tímto nálezem. Jsem nyní ve 22. týdnu těhotenství a na všerejším ultrazvuku mi bylo řečeno, že moje dítě má, řeknu to tak jak to přesně řekla paní doktorka, "takovou zvláštnost a to jsou dvě pánvičky na levé ledvině". Ve zprávě je napsáno, že plod je bez... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Darino, vzhledem k tomu, že se jedná o jednostranný nález, tak se zatím neznepokojujte. Je... Celá odpověď

Hematomy v děloze při těhotenství

Gynekologie Monika 5.6.2017

Dobry den, muzete mi prosim vysvetlit jaka jsou rizika pro plod . Mam dva hematomy 6x2 cm, 5x3cm. Umisteny nahore vedle plodu. Jsem 14 tydnu tehotenstvi. Muze se stat ze hematom odlouci placentu ? Nebo jake htrozi riziko pro plod ? stale spinim jedna se o hnědé spineni a mirne krvacim tmavou krvi znamena... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Paní Moniko, jako praktická lékařka pro dospělé nejsem kvalifikována na Váš dotaz odpovědět, lépe by... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, při této velikosti hematomu není možno dělat prognózu o dalším vývoji slabé krvácení může... Celá odpověď

Polygynax a gravidita

Gynekologie Julie 29.5.2017

Dobrý den, jsem v 6 měsíci a dostala jsem zánět tak mi moje gynekolozka předepsala Polygynax ale v příbalovém letáčku je, že se nesmí v těhu užívat. Neublíží to miminku? Moje doktorka ví, že jsem těhotná tak snad by mi nechtěla uškodit. Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, pokud je mi známo, Polygynax užívají kolegové v oboru gynekologie zcela běžně i v graviditě,... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní výrobce sice uvádí že přípravek se nedoporučuje v graviditě nebo při kojení ale prokázat... Celá odpověď

Křečové žíly u varlete

Urologie Svatopluk 18.5.2017

Mám veliký svazek křečových žil u levého varlete, taky mám o dost menší levé varle než to pravé,když jsem byl menší měl jsem boleti a proto jsem navštívil urologa,který mě vyšetřil a řekl mi že kdyby mě to bolelo at se za ním dostavím už mě to ale asi 1 rok nebolí,ale ten svazek žil je hrozně velký,teda... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, při rozšiřování žilních pletení na varleti dochází zároveň i k městnání krve a tím i horšímu... Celá odpověď

Těhotenství

Gynekologie Ivana 13.4.2017

Dobry den chtela bych se zeptat Jsem podvazana a chtela bych dite vim ze do 47 let to stoji 30000 Tyto penize je treba slozit najednou nebo mohu na splatky? A zaplatim dopredu nebo kdy? Dekuji Rafaelisova Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ohledně financí se budete muset zeptat na pracovišti, kde si oplodnění chcete nechat udělat.... Celá odpověď

Těhotenství

Uši, nos, krk Nela 21.3.2017

Dobrý den, chci se zeptat - v prvním měsíci těhotenství jsem užívala nosní sprej Muconasal plus, zhruba 5dní. V té době jsem bohužel ještě nevěděla, že jsem těhotná a zrovna jsem měla hodně silnou rýmu a ucpaný nos. Dozvěděla jsem se, že ale právě tento přípravek je v těhotenství naprosto nevhodný, teď... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Určitě se nebojte o miminko, nic se nestane. Užívání Muconasalu pět dní je velmi krátká doba,... Celá odpověď

Potíže s játry

Trávení Petr 19.3.2017

Dobrý den, chci se zeptat ohledně problému s játry. Již v 24.letech mě byly náhodně zjištěny při laboratorním odběru vyšší jaterní testy.( rok 2003) . Tehdy jsem absolvoval ultrazvuk jater a byl předán do péče hepatogastr.poradny místní nemocnice. Předem říkám, že alkohol jsem nikdy nepil a nepiji.... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, co se týče stravy, určitě je vhodná strava pestrá, s dostatkem zeleniny a ovoce, samozřejmostí... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážený pane Petře, neodůvodněné snížení tělesné hmotnosti může být kontraproduktivní. Vývoj jaterní cirhózy... Celá odpověď

Substituce Letroxem

Endokrinologie Michaela 14.3.2017

Dobrý den, od mala jsem kontolována na endokrinologii kvůli štítné žláze. Je mi 26 let. Poslední 3 roky jsem měla stanovenou hraniční hodnotu TSH. Poslední kontrola proběhla minulý týden, kdy hodnota byla 8,5 a lékař mi nasadil lék Letrox. Na internetu jsem se dozvěděla, že léčba většinou bývá na celý... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Vaše aktuální hodnota TSH je důvodem k nasazení substituční terapie, zejména pokud jste v... Celá odpověď

Plané neštovice v těhotenství

Infekce Michaela 7.3.2017

Dobrý den, ve 32 týdnu těhotenství jsem prodělala plané neštovice (v dětství jsem je neměla). Asi 2-3 den po prvním výsevu vyrážky mi v nemocnici nasadili antivirový lék Herpesin, po kterém se výsev vyrážky zastavil a nemoc začala celkově ustupovat. Herpesin jsem užívala asi 5 dní. Nyní jsem ve 34 tt,... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Michaelo, nemějte obavy, plané neštovice jsou nebezpečné v prvním a druhém trimestru, kdy hrozí... Celá odpověď

Onemocnění štítné žlázy

Vnitřní lékařství Lenka 27.2.2017

Dobrý den, od r. 2009 jsem po odstraněni štítné žlázy. Denně užívám Letrox 125 mg a všechny hodnoty byly v normě. Nyní jsem těhotná. Své gynekoložce jsem řekla, že jsem na endokrinologii objednaná v 10.týdnu těh. Sdělila mi , že tento termín je v pořádku a nemusím se na endokrinologii objednávat dřive.... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Postup vašich ošetřujících lékařů je standardní, není potřeba se předem obávat. Vyčkejte objednacího... Celá odpověď

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.

Dobrý den, opravdu optimální hodnoty v I.trimestru jsou dejme tomu do TSH 3-4. Hodnota 11,6 je opravdu... Celá odpověď

Plod má umbilikální hernii neboli pupečníkovou kýlu

Dětské nemoci Vendula 8.2.2017

Dobrý den, jsem v 11tt a doktorka si podle ultrazvuku myslí, že můj plod má pupečníkovou kýlu. Nic víc mi k tomu bohužel neřekla, tak bych se Vás chtěla zeptat, jestli by jste mi k tomu mohli poskytnout nějaké informace. Předem děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, umbilikální hernii neboli pupečníkovou kýlu prodělal během embryonálního vývoje každý z nás.... Celá odpověď

Ospamox a těhotenství

Praktické lékařství Radka 4.2.2017

Dobrý den, Mudr. mi naordinovala Ospamox 1000 ale nevím zda jsem těhotná, menstruace se mi nedostavila. Můžou ATB mít nějakým negativní vliv na vývoj plodu? Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, v současnosti není známo, že by Ospamox užívaný v těhotenství měl embryotoxický , teratogenní... Celá odpověď

Potrat- je možný vliv léčby Prednisonem u manžela?

Gynekologie Kristýna 23.1.2017

Dobrý den, mám za sebou zamlklé těhotenství v 8tt a následnou revizi dělohy. Manžel se dlouhodobě léčí s nefrotickým syndromem. Bere prednison - nyní 20mg. JE možné, že špatný vývoj plodu může být ovlivněn jeho léčbou? Děkuji za Vaši odpověď. Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, myslím si, že léčba Prednisonem u Vašeho manžela vliv na potrat nemá. Navíc otěhotní a plod... Celá odpověď

MUDr. Petr Lidák
Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák

Dobrý den, opravdu nemusíte mít strach, Prednizonem to není. Žádná reprodukce není 100%, prostě se někde... Celá odpověď

Těhotenství

Gynekologie Lenka 13.1.2017

Dobrý den, měla bych otázku. Manžel prochází neoadjuvantní chemoterapii 2 cyklus .Byl mu odstraněn zhoubný nádor v tl.streve. Dneska jsem zjistila, že jsem asi těhotná. Bylo to neplánovaně. K doktorovi se dostaneme až v pondělí. Myslíte si, že může být plod ohrožený? Jsem z toho strašně nervózní. Miminko... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, pokud jste otěhotněla, je zřejmé že spermie manžela byla schopná oplodnění, tedy pravděpodobně... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní onkologická společnost udává že Při chemoterapii by nemělo dojít k početí, protože spermie... Celá odpověď

Hypothyreóza a potrat

Endokrinologie Míša 11.1.2017

Dobrý den,beru letrox 50 1x denně na hypothyreozu,v těhotenství mi byla zvýšena dávka na 75.Bohužel jsem miminko přišla a chci se vás zeptat jestli by nebyl dobré dávku zvýšit dříve.tedy už při snažení o miminko.Může nedostatek hormonů způsobit štaný vývoj plodu?Měsíc po potratu jsem měla výsledky... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Míšo, jestli správně chápu, tak při 75 mg po potratu jste měla TSH 0,980, před těhotenstvím při 50 mg... Celá odpověď

Arginmax pro ženy těhotenství

Léky Ksenia 6.1.2017

Je, prosím, Arginmax pro ženy možné používat i v případě, že chci otěhotnět? Dočetla jsem si totěž v příbalovém letáku, že není určen pro těhotné. Tak se obávám aby neměl špatný vliv na vývoj plodu. Neexistuje případně něco jiného s podobným účinkem ale "bezpečné". Je mi 34 let. Děkuji´ Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, u některých látek, které Arginmax pro ženy obsahuje, nebyla doložena bezpečnost pro užívání... Celá odpověď

Léky na spaní v těhotenství

Psychiatrie Rachel 6.1.2017

Dobrý den,léčím se už pět let s uzkostne-depresivnim syndromem,k tomu panička porucha spánku ,další dítko jsme hodně rozmysleli a chtěla jsem se vás zeptat jaký lék na spaní by byl v těhotenství nejvhodnější....Od psychiatricky mám psané 2 prothaziny plus při dlouhodobé nespavosti přidat zolpidem,děsí... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, obecně v těhotenství je lépe žádné léky na spaní neužívat (zejm. v prvním trimestru a 2 týdny... Celá odpověď

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Dobrý den, zcela souhlasím s kolegyní. Léky jsou obecně nevhodné, zejména pak léky "na spaní", tedy to... Celá odpověď

Velikost penisu

Sex Filip 31.12.2016

Dobrý den chci se zeptat je mi 16 let a můj penis při ztopořený má delku 10,5 cm příjde mi to málo a bojím se o můj sexualní život a chci se zeptat jesli to je v pohodě na můj věk a jesli někam mám zajít , dá se to když tak lečit , bude větší ? a co se děje že je muj penis menší . Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, pane Filipe. Délka 10,5 cm je pro pohlavní styk dostačující, i v 17 může ještě k mírnému zvětšení... Celá odpověď

Opakovaný potrat

Neplodnost a IVF Eva 8.12.2016

Dobrý den. Ráda bych věděla váš názor na můj problém. Mám za sebou již tři potraty. První minulí rok v létě, další letos v létě a třetí před týdnem. Průběh je vždy stejný. V cca v 7 týdnu silné krvácení, hematomy a do tří dnů se vývoj plodu zastaví. Poslední oplodnění bylo umělé v Repromedě v Brně. S... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Evo, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku do konzultační ambulance... Celá odpověď

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Dobrý den, paní Evo, příčin může být celá řada, nejčastěji se o geneticky abnormální embryo, které odhalí... Celá odpověď

Nález na UZ v těhotenství

Gynekologie Barbora 5.12.2016

Dobry den . Byla jsem dnes na UZ jsem ve 20tt a v papirech mam napsano ze ma pouze dve cevy u pupecniku a pouze jedna viditelna u mocoveho mechyre . Muzu poprosit o vysvetleni ? Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Barboro, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku gynekologovi. Prosím... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní pupečník napovrchu obsahuje epitel tvořený amnionem, uvnitř je hmota želatinové konzistence... Celá odpověď

Umělé přerušení těhotenství

Gynekologie Nicol 16.11.2016

Dobry den, v cervenci jsem podstoupila ze zdr.duvodu preruseni v 15tt. S partnerem jsme tuto situaci neprekonali a rozesli se. Ja jsem nyni v 11tt navic ve velmi nepriznive ziv.situaci a s 2 letou dcerou. Vim, ze mi interrupci nikde neudelaji drive jak po 6 m. Zajima me zda to plati i v pripade zdr.komplikaci,... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, v České republice je v současnosti legislativa takováto: Těhotenství je možné ukončit... Celá odpověď

Těhotenství a ředidlo

Gynekologie Veronika 13.11.2016

Dobrý den, mohu se zeptat, jestli muze ohrozit vyvoj plodu pokud jsem byla v aute kde bylo uvnitr vylito ředidlo tak 10min max. V autě byly otevřeny všechny dveře. Jsem v 16tt. Dekuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Veroniko, za tak krátkou dobu jste určitě nebyla vystavena toxické dávce, nebála bych se nežádoucího... Celá odpověď

Léčba epilepsie v těhotenství

Mozek a nervy Lenka 13.11.2016

Dobrý večer, mám dotaz jsem epileptička a zhruba za půl roku by jsme se chteli s partnerem pokusit o miminko. Velký záchvat jsem neměla už 3roky, ale beru dvojkombinaci léků depakine chrono 500mg 1-0-1 a Vimpat 100mg 1-0-1...jaké jsou rizika pro vývoj plodu a průběh těhotenství. Děkuji S pozdravem Lenka Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, toto je dotaz na neurologa. Předně byste možné těhotenství měla konzultovat právě s Vaším... Celá odpověď

MUDr. Eliška Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eliška Klímová

Milá Lenko, vyjadřovat se ke komplikacím u epileptčky není jednoduché.Určitě toto může posoudit pouze... Celá odpověď

Toxoplazmoza

Infekce Andrea 9.11.2016

Dobrý den, prosím o radu. Objevily se mi uzliny v tříslech a na krku, i bolestivé,menší teploty 37,3. Jsem ale podruhé těhotná,5tt. dělali mi rozbor krve, vyšlo S-Anti-Toxopl. IgG EIA větší než 650,+++, s-anti- Toxopl. IgM EIA 0,34 index pozitivní. V krvy bylo také S-Anti-CMV IgM EIA menší než 0,30index... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, nakazit se toxoplazmózou může člověk nejen z trusu koček, ale i ze špatně omytého ovoce, nedostatečně... Celá odpověď

Ageneze corpus callosum

Gynekologie Simona 3.11.2016

Dobrý den, 4.10.16 jsem byla na interupci ve 23 týdnu těhotenství z důvodu nálezu vrozené vývojové vady celkové Ageneze corpus calosum s následným dočištěním pod celkovou narkozou. Toto bylo mé první těhotenství. Chtěla bych se zeptat jak velké je riziko že tuto vadu bude mít i plod druhého těhotenství... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Simono, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku odborníkovi. Prosím... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, před dalším těhotenstvím by bylo vhodné absolvovat vyšetření na genetice a další graviditu... Celá odpověď

test_tehotenstvi

Neplodnost trápí ženy i muže

Článek 30.10.2016

Ženy se rozhodují pro mateřství v čím dál vyšším věku, muži mnohem častěji žijí nevhodným...

Retrahující se varle

Urologie Kristýna 29.10.2016

Dobry den, u sveho muže jsem si všimla, že v poloze " na koníčka " mu obcas zalezaji varlata(mozna jen jedno) jakoby zpet do břicha neni to pro něj bolestive a vždy se jakoby podari "šoupnout" varle zpet ... ničemu to nepřekáží, ale trápí mne myšlenka zdali to muže mit vliv na plodnost či pozdeji treba... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, varlata jsou mimo mužské tělo, protože k vývoji spermií je potřeba nižší teploty než 37st,... Celá odpověď

tehotna_kava

Závislost k miminku nepomůže

Článek 4.3.2015 MUDr. Alice Mocková, PhD.

<p>Rizikových faktorů, které mohou negativně ovlivnit plodnost žen i mužů, je mnoho. Nepříznivý...

Jídelníček těhotné

Těhulky, hlídejte si nejen tlak

Článek 15.5.2012

V těhotenství se kromě běžných nepříjemností mohou někdy objevit i mnohem vážnější komplikace,...

Tehotná žena

Operace srdce? Už v děloze

Článek 10.5.2012

Pro rodiče je očekávání narození potomka krásnou dobou. Velmi bolavá proto bývá zpráva,...

Žena,štíhlá,hubená,anorexie,metr,měření pasu

Podvýživa ohrožuje plodnost

Článek 3.5.2011

Není náhoda, že za symbol plodnosti bývají považovány kypré ženské tvary zpodobněné například...

Měření výšky, vzrůst, chlapec

Dětský růst

Článek 21.1.2010

Veškeré živé organismy se v průběhu svého života vyvíjejí. Růst je základní vývojovou...

12
Reklama