Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Umělé přerušení těhotenství

Gynekologie Nicol 16.11.2016

Dobry den, v cervenci jsem podstoupila ze zdr.duvodu preruseni v 15tt. S partnerem jsme tuto situaci neprekonali a rozesli se. Ja jsem nyni v 11tt navic ve velmi nepriznive ziv.situaci a s 2 letou dcerou. Vim, ze mi interrupci nikde neudelaji drive jak po 6 m. Zajima me zda to plati i v pripade zdr.komplikaci, vyv.vad atd. nebo se to tyka jen interrupce na zadost matky. Po spatne zkusennosti s poslednim zakrokem mam navic panickou hruzu z porodu a snazim se nemyslet na to, ze jsem tehotna protoze dite vyslovne nechci. I pres to, ze deti miluji a vzdy jsem chtela 3, mam asi nejaky blok a nepreju si nic jineho nez se rano vzbudit a zjistit, ze to byl jen sen. Co s tim? Jsem dobra mama, dcera je pro me vsim, ale k nenarozenemu diteti necitim nic kladneho. Stydim se za to, ale nemuzu s tim nic delat.

Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

v České republice je v současnosti legislativa takováto:
Těhotenství je možné ukončit u ženy, která o to požádá, do 12 týdnů bez udání zdravotního důvodu nebo ze zdravotních důvodů, jestliže je ohrožen život nebo zdraví ženy nebo zdravý vývoj plodu nebo jestliže jde o geneticky vadný vývoj plodu.
Po uplynutí 12 týdnů lze uměle ukončit těhotenství, je-li ohrožen život ženy nebo je prokázáno těžké poškození plodu nebo je plod neschopen života. Z genetické indikace lze těhotenství ukončit nejpozději do dosažení 24 týdnů těhotenství.

Jinými slovy, pokud jste v 11t, máte nyní několik posledních dnů k možnému provedení interrupce bez udání důvodu na Vaši žádost. Poté to bude možné až do 24t. a to za výše uvedených podmínek. Po 6m, jak píšete, se interrupce rozhodně nedělají. Čím dřív se interrupce provede, tím lépe, tím je bezpečnější a méně riziková z pohledu event. dalšího těhotenství. Pokud jste opravdu rozhodnutá těhotenství ukončit, nečekejte a navštivte svého gynekologa.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Kondylomata a umělé přerušení těhotenství
Dobrý den, jsou virová onemocnění kontradikcí k přerušení...
Přerušení tehotenství
Dobrý den, můj problém spočíva v tom, že již druhé...
Druhé umělé přerušení těhotenství
Hezký den. Je potvrzené těhotenství na přelomu 6. a...
Umělé oplodnění
Dobrý den chtěla bych se zeptat na umělé oplodnění...
Umělé oplodnění
Dobrý den. Chtěla sem se zeptat, ve 23 letech sem přišla...
Přerušení těhotenství v 10. týdnu
Dobry den. Chtela jsem se zeptat, jsem v 10 tydnu tehotenstvi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Umělé oplodnění . kdy je možné začít po laparoskopii?

Dobrý den,prodělala sem dvakrát mimoděložní těhotenství tudíž již nemám ani...

Umělé oplodnění a alergie na sperma

Dobrý den, s manželem jsem už prodělali jedno IVF, po imunologickém vyšetření...

Umělé oplodnění a Prednison

Dobrý den.Koncem září bych měla podstoupit 2.stimulaci,ale měla bych začít brát...

Umele oplodneni bez partnera

Dobry den, chci se zeptat zda muzu podstoupit umele oplodneni, kdyz nemam partnera,...

Umele oplodneni pres pod vajecniku

dobry den je 38 let a mam 3 cisarsky reu a rada bych jeste jedno dite uz je...

Umělé oplodnění při dědičné vadě partnera?

Dobrý večer, potřebovala bych poradit. S partnerem bychom chtěli založit rodinu....

Umělé oplodnění u homosexuálů

Dobrý den, chtěla jsem se optat zda se da u vas uměle oplodneni když jsem homosexulani?

Umělé oplodnění.

Dobrý večer,mám tři děti a všechny jsou císařským řezem,po té mě byla provedena...

Umelé oplodnenie

Pekný deň prajem. Mám menší problém . Nie som si ani istá či sa to naozaj...

Umele preruseni

dobry den chtela bych se optat na toto ve stredu jdu na odber plodove vody kde...

Uměle vyvolaný přechod, Estraderm

Tupá bolest v nohou. Bolest i hlavy. Velká únava. Bolesti svalů a páteře. Jsem...

Umělé zestárnutí

Psycholog – Dobrý den, před třemi roky mi zemřela teta, a já si na sebe navěsila...

Umely kolenni kloub

Dobry den, chtela bych se zeptat na par informaci, jelikoz k memu doktorovi...

Umely potrat

Dobry den pred tydnem jsem prodelala umely potrat v 18 TT, dnesny dnem jsem...

Umělý spánek

Dobrý den, mám dotaz ohledně mého kamaráda. Před pár dny zničeho nic spadl na...

Umím se natlakovat

Dobrý den,když chci dokáži si zvětšit vzorničky v očích tím,že se "natlakuju"a...

Umírám žízní

Dobrý den, prosím o radu. Jsem 3. měsíc po osmi imunochemoterapi s dg. NHL.Teď...

Umístění do ústavu

Dobrý den, moje matka je po dvou operacích mozku, byla umístěna z FN Olomouc...

Úmrtí lékaře

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak postupovat v případě úmrtí lékaře. Jestli...

Úmrtí manžela

Dobrý večer, nemohu se nikde dočíst, zemřel mi manžel a bylo mi oznámeno, že...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antikoncepce mirena

Dobrý den,mám zájem o ant. mirena,ale babička zemřela v 38 letech na rakovinu...

Vřídek

Dobrý den, před třemi lety se mi na velkém stydkém pysku vytvořil bílý pravidelný...

Bolest v oblasti ledviny

Dobry den pane doktore/pani doktorko. Nedavno jsem prodelala nemoc. Byla to...

Třes, výpadky paměti

Dobry den delsi dobu 1-2 mesice pozoruji ze mam jiste problemy napr tres rukou...

Chlamydie, rakovina plic

Dobrý den,mám dotaz.Manželovi byli v září 2014 zjištěny plicní chlamydie,dostal...

Zvýšené hodnoty VCA-igG a EBNA-igG a sedimentace

Dobrý den, syn 11 let má od září zlatého stafylokoka v krku v září dostal antibiotika...

Herpes genitalis

Dobry den, chtela bych se zeptat. Muj partner ma herpes genitalis, ja jsem se...

Dlouhá menstruace

Je mi 23 let a už 3/4 roku mám problémy s menstruací, která je velmi dlouhá...

Zapáchající rýma

Dobrý den, mám problém již cca čtrt roku mě trápí zapáchající rýma. hnědé barvy...

Pachuť v ústech

Plastová pachuť v ústech... Dobrý den. Už nějakou dobu cítím jednou za dlouhou...

Rtg srdce a plic

Dobrý den. Byla jsem na rtg srdce a plic a ve zprávě mám napsané : zmnožení...

Poleptání hydroxidem sodným

Dobrý den když jsem ve škole zkoušeli pokus tak jsem se trošičku dotkl hydroxidu...

Brnění konečku prstů na ruce

Dobrý den už nějakou dobu ( asi měsíc) mi brněj konečky prstů na ruce. Někdy...

Výsledky krevního obrazu

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, zda jsou tyto hodnoty v normě: leukocyty...

Vysoký tlak

Dobrý den...v mládí jsem vždy trpěla na nízký tlak. S přibývajícím věkem mi...

Chlamydia trachomatis- zvýšené IgG

Dobrý večer. Chci se zeptat ohledně chlamydii trachomatis. IgA mám v normě 0,40...

Uzliny, zvětšení sleziny

Dobrý , mám 24 let a mám problém s lymfatickými uzlinami . Už měsíc a půl je...

Sucho v krku a nemam sliny v ustech

Dobry den mam problem ten ,ze mam delsi dobu sucho v krku,polikat nemohu nemam...

Ischias, vyhřezlá ploténka


Studene nohy,bolest hlavy,zavrate,slabost

Dobry den je mi 41 let a uz 2 tydny me boli hlava,mam zavrate jako bych byl...

Zavřít reklamu