Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Xorimax

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Fotosenzitivita

Infekce Eva 22.6.2017

Dobrý den, již 3. den užívám antibiotika Xorimax 500 mg - 1 tabletka po 12ti hodinách na 20 dní. V mém případě se jedná buď o boreliózu nebo nějaké revmatické onemocnění. Chtěla bych se zeptat, zda si mohu dát např. dvě piva nebo bych se měla vyhýbat alkoholu úplně? Ještě bych měla dotaz na mast Veral,... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Při užívání antibiotika Xorimax rozhodně bez alkoholu. Veral je tzv. fotosenzitivní, tj. při... Celá odpověď

Reklama

Zvětšené uzliny

Vnitřní lékařství Andrea 16.3.2017

Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala infekční mononukleozu, týden hospitalizace v nemocnici, velký otok uzlin + povlak na mandlích. Cca před 6ti týdny se mi opět zvětšily uzliny na krku, byla jsem na ultrazvuku, kde mi pan doktor řekl, že je to zánětlivé zvětšení. CRP mám 2,3, veškeré krevní testy... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Po infekci zůstávají uzliny zvětšené někdy hodně dlouho, třeba i rok a někdy se takto zvětšené... Celá odpověď

Půlení antibiotika

Léky Petra 21.2.2017

dobrý den, chtěla bych se zeptat zda vadí že jsem si přepůlila antibiotika XORIMAX. Tak velkou tabletu jsem nemohla polknout. Po první tabletě jsem zvracela. Antibiotika už budu mít vybraná. Je to velká chyba. vúbec jsem si neuvědomila, že by to mohlo vadit.děkuji Petra Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Petro, půlení antibitotika by nemělo vadit, pokud jste vždy užívala obě půlky tabletky po... Celá odpověď

Antibiotika a antikoncepce

Antikoncepce Petra 8.2.2017

Dobry den, uzivala jsem xorimax 500 na 10 dni, ale 5 den uzivani jsem mela nechraneny styk. Ovlivnuje xorimax ucinost antikoncepce? Beru ji pravidelne a vcas... A pak jsem mela 7 den po dobrani xorimaxu nechraneny styk. Mela bych tento tyden mit menstruaci, ale zatim se nedostavila....dekuji Petra Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Petro, antibiotika mění složení střevní mikroflóry a to ovlivňuje vstřebávání antikoncepce. Její účinnost... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Jak moc ovliňují antibiotika antikoncepci?

Gynekologie Petra 26.1.2017

Dobrý den, jak moc ovlivnují antibiotika antikoncpci? Já jsem 16.1. začala brát Xorimax 500 mg a antikoncepci Katyu( měla jsem mít 16 pauzu, ale vynechala jsem jí) a v pátek 20 jsem měla nechráněný styk. Ihned jsem se vysprchovala a hodně toho ze mě vyteklo, přesto se bojím, zda nemohu být těhotná. Myslíte... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, antibiotika by primárně účinek HAC neměli snížit, spíše jenom pokud léčbu provází intenzivní... Celá odpověď

Xorimax a HAK

Gynekologie Petra 25.1.2017

Dobry den, ovlivnuje Xorimax 500mg ucinost antikoncepce Katya? Antibiotika jsem zacala brat minule pondeli na anginu a v patek jsem mela nechraneny styk. Dekuji za odpoved. Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Petro, většina antibiotik mění složení mikroflóry ve střevě, čímž je vstřebávání a tím pádem i účinnost... Celá odpověď

Selhání antikoncepce.

Antikoncepce Petra 24.1.2017

Dobrý den, užívám pravidelně antikoncepci Katya a minulý týden jsem užívala antibiotika Xorimax 500mg na angínu. V pátek jsem měla nechráněný pohlavní styk. Ovlivňují tyto antibiotika antikoncepci? Děkuji Zobrazit více

MUDr. Petra Ondicová
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Ondicová

Dobrý den, obecně platí, že anibiotika působí na střevní sliznici, kde vybíjí dobré bakterie, což má... Celá odpověď

Alergie na Xorimax

Praktické lékařství Nela 20.1.2017

Dobry den, asi pred 7 dny jsem brala antibiotika- Xorimax, jiz drive mi byla zjistena alergie na penicilin mam pocit, ze ted po Xorimaxu mam potize. Svedi me cele telo,ale vyrazku nemam, pouze kdyz se podrbu na urcitem miste, asi na 5 minut se mi udelaji flicky, jako kdybych se popalila od kopriv, pak... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, je to možné, že se jedná o alergickou reakci na požitý lék, pro jistotu informujte o tom praktického... Celá odpověď

Šumění v uších po Xorimaxu

Uši, nos, krk Zuzana 11.1.2017

Dobrý den, prodělala jsem chřipku (rýma, bolesti kloubů, horečky). Doktorka mi předepsala antibiotika Xorimax 125 mg. Po třech dnech užívání se objevil průjem a motání hlavy. Antibiotika jsem vysadila. Do dvou dnů se objevilo šum v obou uších, které je hlasité. Byla jsem na ORL, kde mi vyčistili uši.... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Zuzano, nerada takto soudím na dálku, ale primárně Vám doporučím změnit Vaši praktickou lékařku. Chřipka... Celá odpověď

Kašel neznámého původu

Plíce, dýchání Tomáš 7.12.2016

Dobrý den, od ledna 2016 mám doma zakrslého králíka. Od dubna mám trpím rýmou a kašlem. - Prakt. lékařka mi postupně ordinovala: - duben - Klacid, - červen - Xorimax Erdomed, Desloratadin, - červenec - nasadila na 1 měsíc místo Prestaria Tezeo - vše bez výsledku. - srpen - RTG plic - negativní,... Zobrazit více

MUDr. Zuzana Fazekašová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Fazekašová

Dobrý den, opravdu je možné, že alergologické testy byly negativní i přesto, že alergii na králíka máte.... Celá odpověď

Zavřít reklamu