Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Xorimax a HAK

Gynekologie Petra 25.1.2017

Dobry den, ovlivnuje Xorimax 500mg ucinost antikoncepce Katya? Antibiotika jsem zacala brat minule pondeli na anginu a v patek jsem mela nechraneny styk. Dekuji za odpoved.

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Petro, většina antibiotik mění složení mikroflóry ve střevě, čímž je vstřebávání a tím pádem i účinnost antikoncepce snížena. Proto se doporučuje v průběhu užívání a ještě týden poté použít ještě další metodu antikoncepce. Pro příště se podle toho raději zařiďte. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Související dotazy

Alergie na Xorimax
Dobry den, asi pred 7 dny jsem brala antibiotika- Xorimax,...
Xorimax
Dobry den, chtela bych se zeptat. Dostala jsem antibiotika...
Xorimax
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na interakci antibiotik...
Antibiotika a antikoncepce
Dobry den, uzivala jsem xorimax 500 na 10 dni, ale...
Xorimax
Dobrý den, lékař mi předepsal Xorimax po 8 hodinách....
Selhání antikoncepce.
Dobrý den, užívám pravidelně antikoncepci Katya a minulý...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Xeropthalmie a počítač

Dobrý den, léčím se suchostí očí způsobenou dlouhodobým nedostatkem vitamínu...

XChtela sem se zeptat na ...

XChtela sem se zeptat na stydkem pysku se mi udelala boulicka neni moc velka...

Xorimax

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli je bezpečné u antibiotik Xorimax...

Xorimax

Dobry den, chtela bych se zeptat. Dostala jsem antibiotika Xorimax 500mg, muzou...

Xorimax

Dobrý den, lékař mi předepsal Xorimax po 8 hodinách. Letos mám již druhý zánět...

Xorimax

Dobry den, chtela bych se zeptat uzda mohu závit užívat antb Xorimax, ikdyz...

Xorimax

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na interakci antibiotik Xorimax 500mg a antikoncepce...

Xorimax

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na jedna antibiotika,která...

Xorimax 500

dobry den chtela bych se zeptat za jak dlouho se vycisti telo od antibiotik...

Xorimax 500mg-průjem

Dobry den Co bych měl dělat když se u me vyskytl průjem při užívání xorimaxu...

Xorimax a kojení

Dobrý den,dnes jsem dostala od mudr lék Zorimax kvůli bolení v krku.Lékař věděl...

Xorimax a kvasinky

Dobrý den, včera mi nasadily antibiotika Xorimax 500mg (1 tabletu po 12 hodinách)...

Xorimax v těhotenství

Dobrý den, jsem dnes 28+4 tt a včera mě začalo pálit při močení. Na wc jsem...

Xorimax, sport a doba užívání

Dobrý den, uz asi 3 dny jsem nachlazená a poslední den se k tomu přidala velka...

Xx

Dobrý den, chtěla bych ještě doplnit svůj dotaz ohledně cvičení pánevního dna...

Xx

Odpovídám na tuto zprávu: Dobrý den, Váš dotaz bude zpracovávat konzultační...

Xyzal a alkohol

Dobrý den, užívám lék xyzal i přesto, že netrpím žádnou alergií, ale spíše...

Xyzalobčas

Prosím o sdělení, zda můžu brát lék na alergii Xyzal 5mg jen občasně - při potížích...

Yadane, ano nebo ne?

Dobrý den, chtěla bych znát Váš názor. je mi 17 let, vysoká, štíhlá. Dostala...

Yadine

Dobrý den, mám na Vás prosbu, 7 let jsem brala antikoncepci pramino, žádné problémy...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otok kolene

Dobrý den pane doktore. Prosím o radu. Před ca. 4 týdny se mi na vnější straně...

Piercing ucha a jeho náslekdy

Přeji dobrý den. Poprosila bych o radu. Je mi 16 let a udělala jsem hloupost....

Pocit tlaku v krku

Dobrý den, už téměř 2 týdny mám každý den pocit jakoby "knedlíku" v krku, nebo...

Pálení močové trubice


Řídká stolice po antibiotikách

Dobrý den, dcera 6 let brala před třemi měsíci antibiotika a od té doby má...

Vyšší d-dimery

Dobrý den, je mi 27 let a v krvi mi byli zjištěny vyšší d-dimery ( zhruba dvojnásobné...

Červený flek nad kuličkou na prsu

Dobry den , mam dotaz ... pred mesicem se mi narodila holcicka a tyden jsem...

Pád na kole na zápěstí


Měření délky penisu

Dobrý den, měl bych dotaz asi spíš na nějakého urologa či sexuologa, ohledně...

Citlivé a tvrdší varle

Dobrý den, je mi 15 let a před cca měsícem jsem byl na chirurgii s tvrdším varletem,...

Trombotizovaný hemoroid

Dobrý den, Mám trombotizovaný vnější hemoroid-udělal se mi po baronově ligaci...

Čepy na mandlích a krvácení

Dobrý den, už několik let mě trápí čepy na mandlích, respektive jen v pravé...

Nejde přetáhnout předkožka

Dobrý den, jsem 14letý mladík a nejde mi přetáhnout předkožka. Cítím a vidím...

Pluzgier na zaludi

Dobry den Asi rok a pol mam problem so zapalmi predkozky, ktore su ale bakterialneho...

Ekzém na lýtku

Dobry den,uz dva roky se lecim s koznim ekzemem na lytku leve nohy,pan doktor...

Svědění konečníku

Dobrý den, už tři dny trpím svěděním v oblasti konečníku (zejména při pohybu)....

Erekce

Chtěl bych se na něco zeptat co mě trápí několik měsíců. Právě už před pár měsíci...

Nedrží mi předkožka za žaludem

Dobrý den, při erekci mi příliš nedží předkožka za žaludem (i když jde normálně...

Kašel, bronchitida, antibiotika

dobry den,je to zhruba mesic a pul co jsem prodelala akutni bronchitydu,byli...

Vyrážka

Dobrý den, můj přítel má už 14 dní ošklivou vyrážku po celém těle. Je zarudnutá,...

Reklama