Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Alkohol a jaterní testy

Jana M. 13.6.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat udělala jsem pořádnou hloupost. Dnes jsem byla na odběru krve ... mam hyperfunkci štítné žlázy a už hodnoty jsou v pořádku ... dnes už jsem šla na poslední krev na jaterní testy a pak bych chodila na pravidelné prohlídky po půl roku. Jenže já na to zapomněla, že tam jdu a užila jsem den před tím alkohol a k tomu nalačno začátek konzumace alkoholu 18:00. Vypila jsem 3skleničky červeného vína. Po 21:00 jsem šla spát a o půl 4 ráno jsem si to uvědomila a hned jsem do sebe nalila litr čisté vody. Je mi jasné, že budou zvýšené hodnoty .. mam strach že mě doktorka seřve .. Bude to tak zlé s těmi hodnotami? Jsem malého vzrůstu 153cm a váha 50kg. Děkuji za odpověd

Odpovídá:

MUDr. Jiří Martinů


Jano, tři skleničky by se na jaterních testech projevit neměly, problém může být s thyrozolem, což je lék běžně se užívající při hypertyreóze (nepíšete, jestli užíváte), ten zvýšené jaterní testy způsobit může. Ale pokud jaterní testy budou zvýšené, byly by zřejmě zvýšené i bez alkoholu. Troufnu si ale tvrdit, že testy dopadnou s největší pravděpodobností dobře S pozdravem

Související dotazy

Atorvastatin Actavis a špatné jaterní testy
Dobrý den, prosím vás mohu užívat Atorvastatin Actavis...
Jaterní testy
Dobrý den,mám dle posledního vyšetření u praktického...
Vyšší jaterní testy
Dobrý den potřeboval bych radu vůbec nepiji a byl...
Zvýšená únava a vyšší jaterní testy
Dobrý den, mám dotaz ohledně jaterních testů: Již...
Zvýšené jaterní testy u batolete
Dobrý den, chtěla bych se informovat.. Syn(2,5r)...
Jaterní testy, alkohol
Dobrý den. Je mi 40 let, měřím 172cm a vážím 82kg....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Alkohol a antidepresiva

Dobry den chtel bych se zeptat asi pred 2,5 rokem jsem vysadil sam antidepresiva...

Alkohol a antidepresiva

dobrý den, nevím si rady a nevím co je ještě normální a přijatelné. Manžel...

Alkohol a antikoncepce

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli se na antikoncepci (Tri-minulet) smí...

Alkohol a antikoncepce

Dobrý den, chci se zeptat jestli alkohol snižuje účinnost antikoncepce daylette...

Alkohol a ATB

Dobrý den, dneska mi byly předepsány antibiotika Azibiont NEO, kvůli problému...

Alkohol a bolest kolen


Alkohol a bolest žaludku

Dobry den, je mi 15 let, v utery jsme s kamarádkou pily becherovku a kolu, vypila...

Alkohol a HA

Dobrý den chtěla jsem se zeptat, moc nepiji ale tedkom co byl vikend toho 23-24.7...

Alkohol a cholesterol

Dobrý den, má matka - věk 58 let, pije již desítky let každý den několik piv,...

Alkohol a Ibalgin


Alkohol a játra

Dobrý den, předem podotýkám, že nejsem žádný alkoholik, jsem plně zdráv a nevím...

Alkohol a játra a slinivka


Alkohol a Klacid

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, v pátek 21.4. jsem začal brát antibiotika Klacid...

Alkohol a kortikoidy

Dobrý den. Mám Crohnovu chorobu a užívám každý den ráno 3 tablety Entocortu. Alkohol...

Alkohol a kouření

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda dlouholetá nadměrná konzumace alkoholu a...

Alkohol a krevní testy

Dobry den, mohou být po alkoholu (měsíc po poziti) zvýšené testy na bilirubin...

Alkohol a léky

Dobrý den, mám dotaz na konzumaci alkoholu při mém užívání léků: egilok 25 (ráno...

Alkohol a léky

Dobrý den, můj dotaz, vnuk bere Cipralex a lékař doporučuje nepít alkohol. Terapeutka...

Alkohol a léky

Dobrý den, Byl mi předepsán Klion-D 100, v příbalovém letáku je napsáno, že...

Alkohol a leky

Dobry den, chtela jsem se zeptat. Beru prasky Flexove a GinkoPrim Max, muzu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Ultrazvuk krku - nodozity na štítné žláze


MUDr. Eva Maroušková

Praktický lékař pro dospělé

Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Pupínky penisu


Kruhy pod očima


Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Bolest ua ušima


Introvertní povaha a sex


Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Strach


Bolest nohou


Červené fleky na kůži


Kožní sufúze


Nepravidelná menstruace


MUDr. Jana Baslerová-Fojtíková

Praktický lékař pro dospělé

Snížená sexuální touha? Viníkem může být i stres


MUDr. Alexandra Vacková

Stomatologická ordinace

Virová hepatitida v číslech


Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×