Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

AMytriptilin nebo Sertralin

Ivana 27.7.2018

Dobrý den, synovi (19 let) přdepsal obvodní lékař Amitryptilin. Po poradě s jiným lékařem (také to není psychiatr) by tento doporučil Sertralin actavis. Syn dlohodobě trpí bolestmi břicha s různými intenzitami i projekcí. Zdá se, že i nezávisle na skladbě potravy. Objektivní vyš zatím všechna negativní (gastrskopie, krevní testy, sono. Krevní testy na imunologii jsou odebrány a čekáme, kolono je objednána). Od malička je hypersensitivní (nadané dítě), Asperger neprokázaný. Po atace bolestí břicha skoro přestal jíst, aby mu nebylo špatně. Hubne. Chuť k jídlu má, i hlad, ale pořád to rozebírá v hlavě.
Chtěla bych se zeptat nějakého psychiatra, který z těch léků by bylo lepší nasadit. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den, dotazy prvně procházejí přes všeobecné praktické lékaře a dle uvážení či přání lze dotaz přeposlat specialistovi. Váš dotaz specialistům v oboru psychiatrie tímto přeposílám a Vás poprosím o trpělivost a vyčkání na odpověď odborníka. S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Dobrý den
já osobně bych se přiklonil k sertralinu pokud není jiný významný důvod. Amitriptylin je lék I. generace, svým zpsůobem překonaný může mít vedlejší účinky na srdce, prostatu nebo nittroční tlak, dále se musí dávat vícekrát denně, na druhou stranu je jeho efekt že se po něm na večer dobře spí a má analgetický (protibolestivý) účinek, kdežto sertralin patří do 3 generace antidepresiv a vedlejší účinký má podstatně ménmě a většinou stačí dávkování jednou denně, ale to je na obecné úrovni, je možné že pak doktor má k nasazení amitryptlinu svůj důvod já nevím, neviděl jsem pacienta.
s pozdravem.
MUDr. Miroslav Sekot
psychiatr.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Sertralin a Piracetam
Dobrý den, lze užívat současně Sertralin (1 tbl denně...
Jak se liší Cipralex a Sertralin Apotex
Dobrý den, prosím Vás jaký rozdíl je mezi lékem Cipralex...
Reakce na sertralin?
Dobrý den, Před necelými dvěma měsíci se u mě objevily...
Sertralin a rivotril
Dobry den. tri tydny uzivam sertralin 50mg. Chci se...
Sertralin actavis
Dobry den, brala jsem Stimuloton a tim ze se zacal...
Sertralin a jeho snižování
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak mohu správně snižovat...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Amylázy

Dobrý den, za posledního půl roku mi byly celkem ze 4 odběrů krve dvakrát naměřeny...

Amylázy

Dobrý den, již rok trpím průjmy.U lékaře mi opakovaně v krvy i v moči vycházejí...

Amylázy

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o vysvětlení slinivkových...

Amylázy v moči-reakce na odpověď MUDr.Dogoši

paní doktorko,děkuji za odpověď,ale součástí každého krevního kontrolního vyšetření...

Amylázy v séru

Hezký den, v rámci laboratorního vyšetření mám hodnotu S-AMS 3,4. Je tato hodnota...

Amyloidóza kůže

Dobrý den, před pár lety se mi na kůži na nohou pod koleny začaly tvořit...

Amyotrofická laterální skleróza

Dobrý den, bratrovi před 2 lety diagnostikovali ALS, od té doby se jeho stav...

Amyotrofická laterární sklerosa ( ALS )

Dobrý den, tatínkovi diagnostikovali nemoc ALS, dostal lék Rilutek. V příbalovém...

Amyotrofická leterální skleroza

Můj bratr má potvrzenou ALS. Jediný lék je rilutek. Tito lidé jsou v podstatě...

Amysulprid a stroupky v nose

Dobrý den, beru asi 2 měsíce amysulprid mylan a dělají se mi v nose takové stroupky...

An

Dobrý den, je mi 22 od 15 beru ha první 4 roky chloe a ted užívám mistru. Nikdy...

ANA

Můžu se zeptat co znamená v rozboru krve Izolov. pozit.ANA děkuji

ANA protilátky

Dobrý den, prosím o vysvětlení vyšetření krve: ANA - negativní, připojen...

ANA protilátky, bolest zad

Dobrý den pane doktore, mám ANA protilátky 400, všechny ostatní vyšetření na...

ANA/ENA atd.

Dobrý den. Prosím vás o radu a vysvětlení lab. výsledků, které jsou přes rok...

Anabolické steroidy

Dobrý den, Jsem v cizinecké legii a kvůli zvýšení fyzické výkonnosti jsem...

Anabolické steroidy

Dobrý den, nějakou dobu už pravidelně cvičím v posilovně, mám stravu s 1,8...

Anabolické steroidy

Zdravím. Rozhodl jsem se užívat anabolika pro zvýšení výkonu při sportech....

Anabolické steroidy a nedostavení se menstruace

Dobrý den, mám problém.Nedostavila se mi menstruace.Již třetí měsíc užívám...

Anabolické steroidy a stav po tromboze

Dobrý den p. doktore/doktorko. Přibližně 5 let závodím v kulturistice. Před...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Cysta na mozku v pineální oblasti

Dobrý den,paní doktorko-na magn.rezonanci mi našli cystu v oblasti glandula...

Vřed na genitáliích

Dobrý večer, zhruba před hodinou jsem sipři sprchování objevila na stydkych...

Vyrážka na penisu

Dobrý den,je mi 16 let a od 6ti mám částečnou obřízku,dříve jsem to nevnímal,ale...

RH negativní - protilátky

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, jestli je při potratu v 8.tt...

Zánět průdušek

Dobrý den, chtěla jsem se poradit, syn 2,5 roku měl před 14 dny zánět středního...

Vřed na dvorci prsu

Dobrý den, na prsnim dvorci se mi objevil vřed (viz foto) na dotek bolí, je...

Vyrážka na penisu

Před měsícem se mi na penisu objevil mírně vystouplý flíček, ten jsem seškrábl...

Antibiotika - alkohol

Dobrý den, chci se zeptat, ode dneška 14.10. jsem začala brát antibiotika Nitrofurantoin...

Zánět průdušek

Dobrý den, jak je to prosím se zánětem průdušek, je nakažlivý? Teplotu ani rýmu...

Slabá menstruace

Dobrý den,mívám pravidelnou menstruaci,tentokrát jsem měla zpoždění o 2dny a...

Mirtazapin 15 mg

Dobrý den. Byl mi nově předepsán lék na depsese a úzkost, Mirtazapin 15mg -...

Srůsty na vaječníku a PCO

Dobrý den pane doktore. Byla mi stanovena diagnóza PCO. Lékařka mi napsala Duphaston...

Zanet prudusek v tehotenstvi

Dobry den, chtela jsem se zeptat, jsem v 19 tt a jiz 3 den me trapi dost silny...

Smíšené psychické obtíže

Dobrý den, chtěla bych se zeptat už nějakou dobu mám pocit smutku, dlouho u...

Vřed na penisu

dobrý den, včera jsem na penisu objevil vřed či pupínek, viz. fotka. bojím se,...

Vyrážka na penisu

Dobrý den je mi 14 let a na penisu se mi přibližně před třema měsícema udělaly...

Vyrážka na penisu

Dobrý den, na kořenu penisu se mi objevila vyrážka-pár pupínků viz foto....

Zanet prudusek a plic

jaky lek mi nejrychleji ulevi

Vřed na penisu


Smíšená úzkostně depresivní porucha

Dobrý den , prosím o Váš o názor na můj stav . Předem se omlouvám za delší vzkaz....

Zavřít reklamu