Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antibiotika při léčbě streptokoka

Praktické lékařství Jirka 22.11.2016

Dobrý den,

dle uvedených výsledků mám dotaz, zda doporučená ATB penbene jsou určena k přeléčení pouze strepkokoka nebo je tím myšleno přeléčení i pozitivních virů ve zprávě (influenzy, parainfluenzy, adenovirus, RS virus). V dg. souhrn se o těchto virech v pozitivním stavu nic nepíše. Nebo je to informace, že jsem tyto viry prodělal v minulosti?
Moc se mi ATB nasazovat nechtějí, jelikož nemám příznaky tzn teploty apod. pouze vím o těch čepech v jedné mandli, které se tam občas objeví a nechci si rozhodt imunitu, jelikož kolikrát ani atb ten problém strepkokoka nevyřeší dlouhodobě.



Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

antibiotika jsou k přeléčení bakteriálního infektu - Streptoccocus anginosus, betahemolytické kmen, který Vám zřejmě působí Vaše obtíže. Ostatní nálezy jsou vedlejší, značí pouze anamnestický titr protilátek (tedy setkání s virem v minulosti). Na viry antibiotika nezabírají. Virový infekt se léčí pouze symptomaticky, tedy zejména klidem na lůžku. Pokud se potíže s mandlemi a čepy opakují i po přeléčení antibiotiky, je možné ve spolupráci s ORL lékařem uvažovat o chirurgickém odstranění mandlí a tím i odstranění chronického infektu, který se Vám v těle, resp. v mandlích drží.
Pokud se obáváte jak říkáte "rozhození imunity", je jistě vhodné během i nějaký týden po braní antibiotik užívat laktobacily - volně prodejné v lékárně. Jinak obavy nejsou na místě, chron. infekt a jeho komplikace Vás ohrožuje více než krátkodobý diskomfort při užívání antibiotik.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Související dotazy

Potíže po léčbě antibiotiky
Vážený pane doktore/ paní doktorko, v současné době...
Má streptokoka v krku
Dobrý den,mám syna 14 měsíců lékařka řekla že má streptokoka...
Nosičství streptokoka
Nosič angíny. Dobrý den, měla bych dotaz. Na konci...
Antibiotika na stafylokoka
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na pár otázek a zda...
Stěry na streptokoka a léčba v graviditě
Dobry den. Mam gynekologicke potize uz asi rok a pul....
Streptokok a gravidita
Dobrý den, obracím se na Vás z dotazem možného rizika....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antibiotika Penbene a antikoncepce


Antibiotika penebne a HA Minerva


Antibiotika po operativním odstranění močového měchýře

Přeji dobrý den, otec (60 let) je dva měsíce po operaci, při které mu byl kvůli...

Antibiotika před KET

Dobrý den pane doktore, ráda bych se zeptala, zda je dostatečná rekonvalescence...

Antibiotika před otěhotněním

Dobrý den, prosím o informaci, za jak dlouho po dobrání antibiotik (Doxybene...

Antibiotika při boreliose

Dobrý den, od dubna se mi velmi zhoršil můj zdravotní stav.Bolesti všech kloubů,zad,nesmírná...

Antibiotika při kojení

Lékař mi naordinoval Fromilid 250 při kojení 8 měsíčního dítěte. Jaký je vliv...

Antibiotika při kojení

Dobrý den, mám 14ti měsíční dceru a stále kojím. Většinou 3krát denně. Dalo...

Antibiotika při kojení

Dobrý den, mohla bych se prosím zeptat, jaká jsou nejvhodnější antibiotika na...

Antibiotika při kojení - při alergii na penicilin

Dobrý den, existují vhodná antibiotika při kojení při alergii na penicilin?...

Antibiotika při léčbě zánětu hlasivek

Dobrý den, ráda bych se zeptala na léčbu po využívání antibiotik. Mám akutní...

Antibiotika při otěhotnění

Dobrý den, Je mi 34let. Jsem těhotná asi 6týdnů, dnes mi to i gynekolog potvrdil. Jenže...

Antibiotika sa maju uzivat tyzdne

Dobry den, po mesiaci mi bol zisteny cierny kasel. Zacala som uzivat antibiotika...

Antibiotika Streptokok

Dobrý den, můj čtyřletý syn má už od podzimu, asi začátku října, ve stěrech...

Antibiotika Sumamed 500

Dobrý den,moc vás prosím od odpověď v pátek odjíždim na dovolenou do Španělska...

Antibiotika Sumamed a antikoncepce Yadine

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zdali antibiotika Sumamed (Azitromycin 500...

Antibiotika Sumetrolim a antikoncepční krožek

Dobrý den, užívám antikocepční kroužek Nuvarig a před týdnem jsem používala...

Antibiotika těsně před operací??

Dobrý den, má 4,5 letá dcera má podstoupit za 6 dní (v pondělí 24.3.) odstranění...

Antibiotika u muže při početí

Dobrý den chtěla jsem se zeptat, zda má vliv při početí,když muž začal brát...

Antibiotika u dětí

Dobrý den, ráda bych znala váš názor pro srovnání. Můj dvouletý syn měl za posledního...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Angína a reinfekce

Dobrý den, v pátek sem dobrala antibiotika na angínu, ale do pondělí mě zase...

Opožděná menstruace při antikoncepci

Dobrý den, chtěla bych se ujistit, že nemohu být těhotná a jestli se jen strachuji...

Opožděná menstruace při stresu


Plíseň na jazyku

Dobrý den, mám žlutý jazyk a chci se zeptat jestli to může být z kouření, když...

Problém se zrakem

Dobrý den, mám dotaz ohledně zraku. Vím, že to bude znít zvláštně, ale když...

Problémy se srdcem

Dobrý den, už třetí týden mě trápí problémy se srdcem. Objevují se nepravidelně,...

ECHO

Prosím o vysvětlení z vyšetření : ECHO srdce: stopová ansuficience na AV chlopních,...

Otok nad kolenem

Dobrý den, trápí mě otok nad L kolenem. Není velký, ale je to nepříjemné. 13.7....

Opožděná menstruace při užívání antikoncepce

Dobrý den chtěla jsem se zeptat. Beru antikoncepci regulon.V úterý 2.5 jsem...

Zlomenina zánártní kůstky


Slimáci

Mám strach ze slimáků. Vždycky když je vidím, tak se leknu a strnu. Zejména...

Pigmentové skvrny

Dobry den již několik let mam na penisu jiste skvrny a nvm zda se mám obavat...

Problemy ze srdcem

Dobry den pane Cejnar,potreboval bych poradit,zhruba pred 20 dny mi v ostrave...

Opozdena menstruace - reseni

Dobry den, mam opozdenou menstruaci o pet dni. Muj cyklus ma normalne 28 dni....

Nadměrné pocení

Dobrý den, chci se optat na mého tátu. Již několikátým rokem má velký problém...

Problémy se srdcem a tepem

Dobrý den, trápí mě problémy se srdcem a tepem. Již od mala velmi silně vnímám...

Tlak v levé noze spojený zřejmě s výhřezem ploténky

Dobrý den, poslední dva měsíce mě trápí nepříjemný pocit v levé noze, který...

Opozdena menstruace s HA test negativni

Dobry den chtela bych se zeptat. Beru jiz 5 let HA Mistra drive dienille beru...

Žlutý jazyk

dobry den chtela bych se zeptat mam zluty jazyk nevim co to znamena bojim se...

Zlomenina páteře


Reklama