Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Ateroskleroza

Vnitřní lékařství Magdalena 30.12.2011

Prosím, jak je možné, že u 83 letého štíhlého člověka, který byl celý život aktivním sportovcem, nekuřákem se všemi běžnými laboratorními výsledky v pořádku, jen 1x s mírně zvýšeným cholesterolem bez další závažnějších zdravotních potíží došlo k infarktu? Při koronarografii bylo zjištěno, že srdeční cévy má ze 75, 80, a 85% neprůchodné. Na dolních končetinách mu teprve letos byla zjištěna ateroskleroza na hranici amputace. Kde se stala chyba, že to mohlo dojít tak daleko?

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, ani u takového pacienta není vyloučeno kardiovaskulární onemocnění, ačkoliv je r...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Diabetes a ateroskleroza
Dobrý den, v lednu mi byl diagnostikován diabetes....
Ateroskleroza?
Dobrý den. Manžel (49 let) má několik měsíců bolesti...
Porucha erekce
Dobrý den Rád bych se zeptal jak postupovat v případě...
Erekce
Je mi 72 let přestalo všechno fungovat co se týče sexu.Zacal...
Ateroskleroza
Dobry den, zasilam foto mych vysledku krve a sona....
Ateroskleroza
Prosím o vysvětlení rizik a doporučení následné terapie...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Aterom?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na hlavě se mi udělala boule a nerostou mi tam...

Aterom?

Dobrý den, cca před 3-mi měsíci se mi objevila na zadní straně šourku boulička...

Aterom/ granulom

Dobrý den, cca v polovině prosince jsem si našla na levém prsu/ vedle bradavky...

Ateromatoza


Ateromy na hlavě - hypertrofické jizvy

Dobrý den, prosím Vás o radu. Mám na hlavě dva ateromy o velikosti asi 2 cm....

Aterosklerosa

Dobrý den, kvůli diagnostikované borelioze jsem byla na CT mozku, ve výsledku...

Aterosklerosa

Dobrý den.Je mi 35.let.Dva měsíce mám bolesti hlavy,tak mi lékař odeslal na...

Ateroskleroticke platy

Dobry den, minuly tyden moje maminka (72let, trpici parkinsonovou nemoci) byla...

Aterosklerotický plát v aortálním oblouku

24.5.2020 Dopyt Dobrý deň, v prílohe si Vám dovoľujem zaslať poje posledné...

Ateroskleroza

Dobry den, zasilam foto mych vysledku krve a sona. Rada bych vedela, zda je...

Ateroskleroza

Prosím o vysvětlení rizik a doporučení následné terapie vyplývajících z čerstvého...

Ateroskleróza aorty

Dobry den, manzelka ma vazne onemocneni - svalovou dystrofii(kalpainopathii)....

Ateroskleroza?

Dobrý den. Manžel (49 let) má několik měsíců bolesti dolních končetin. Jeho...

Atherom

Dobry den mam uz delsi dobu problem s atheromem na hlave pred par roky se mi...

Atherom

Mam bulku za uchem už několik roku se nezvětšuje a neboli pry že to je atherom...

Atherom

Dobrý den, před pěti dny sem nahmatal v podpaží vetší bouli (cca 1-1,5 cm)....

Atherom

Dobrý den před několika měsíci se mi na přirození objevil pupínek. Opakovaně...

Atherom - histologické vyšetření

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zdali můžou být být atheromy i zhoubné, nebo...

Atherom na paži

dobrý den.mužete mi prosím poradit.dcera byla na odstranění atheromu 13.3.2015...

Atherom za uchem
