Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Bolest žeber

Jiný problém Vladimír 27.4.2017

Dobrý deň, chcel by som sa informovať o krvnom obraze. Pred dvoma mesiacmi mi začali bolesti na koncoch rebier a pod rebrovými oblúkmi. Bol som u vela doktorov, všetci zalamovali ruky. Pred mesiacom som napokon pre istotu skončil v preventívnom centre na onkológii. Urobili mi komplet internú prehliadku, komplet krv aj CA markery, zápalové markery, sedimentáciu a ... Všetko negatívne. V krvnom obraze som mal zvýšený počet monocytov na 11%. Zhodnotili, že je to v poriadku. EKG, SONO brucha, Gastroskopia v poriadku. Akurát sono brucha konštatovalo hraničnú slezinu 12,9cm. Záver doktora bolo, že som úplne v poriadku a mám sa radšej dať do kludu a všetko prejde. Po mesiaci problémy neprešli. Šiel som pre istotu znova na sono brucha a slezina stále 12,9cm ostatné všetko negatívne. Dnes som si dal urobiť znova krvné testy a opäť všetko negatívne, už aj monocyty boli 6,4%. Jediné čo mám znížené je Stredný objem PLT (MPV) - 6,80 (7,10-11,50). Krvné doštičky PLT sú v norme mám 353 (150-420). Môže znížená hodnota MPV niečo naznačovať? Mál som strach z leukemie, preto som si dnes zopakoval vyšetrenia krvy ako samoplatca. Predpokladám že dva negatívne krvné obrazy mesiac po sebe vylučujú leukemiu. Dnešný krvný obraz v prílohe.

ďakujem za odpoveď.
VV

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé, Újezd nad Lesy

Dobrý den, Vladimíre,
ve Vašem výsledku rozboru krve opravdu nevidím nic patologického, drobný výkyv v hodnotě MPV je nespecifický a neznamená v kontextu s ostatními výsledky žádný problém. Leukemii teď pusťte z hlavy, byl jste dopodrobna vyšetřen na specializovaném oddělení, prodělal potřebná vyšetření k vyloučení aktuálních potenciálně maligních stavů.
Podle popisu mě napadá snad jen to, že by jste mohl zkusit konzultaci na rehabilitaci, zda se nejedná např o Tietzův syndrom, což je bolestivé zduření chrupavek žeber.Toto se pak léčí hlavně pomocí analgetik, někdy se zkouší elektroléčba.
Přeji brzké uzdravení.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Bolesti žeber
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda bolest žeber,nebo...
Bolest žeber
Dobrý den, před několika lety jsem měla zánět mezi...
Bolesti žeber
Dobrý den, před rokem jsem začal zaznamenávat bolesti...
Bolest žeber
Dobrý den. Před pěti týdny jsem měla dvoutýdenní nachlazení...
Bolest žeber
Dobry den, priblizne pred 2 mesiacmi som zacal pocitovat...
Bolest žeber po pádu
Dobrý den, před měsícem jsem upadl na zem a při pádu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest žeber

Mam dotaz, vyskytla se mi ohromná bolest na pravé části žeber, proniká až do...

Bolest žeber

Dobrý den.Mam pocit ze mam o dost slabsi zebra nez dříve.Hlavne ve spodni casti...

Bolest žeber

Dobrý den, před několika lety jsem měla zánět mezi žebry. Občas mám ale takovou...

Bolest žeber

Dobrý den,již týden mě bolí žebra pod pravým podpaždím směrem k prsu.V klidu...

Bolest žeber

Dobrý den, můj problém začal v červenci loň. roku, kdy jsem měla bolest a pálení...

Bolest žeber

Dobrý den, včera jsem se uhodil do žebra, spíše někdo mě uhodil a bolí me levá...

Bolest žeber

Dobrý den, již 5tý týden mě pod prsama i o v oblasti prsou bolí žebra, když...

Bolest žeber

Dobrý den, už tak týden mě bolí na levém žebru přímo pod prsem. Bolí to jen...

Bolest žeber

Dobry den pane doktore, chtel bych se zeptat co muze zpusobovat bolest zeber,...

Bolest žeber

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli může samo prasknout žebro? Včera jsem...

Bolest žeber

Dobrý den, uz přes měsíc me boli v oblouku pravého žebra, není to bolest ktera...

Bolest žeber

Dobrý den. Již od poloviny prosince mně bolí záda, resp.hrudník a žebra vlevo....

Bolest žeber

Dobrý den ,mám na Vás takový dotaz ohledně mého manžela.V pátek (30.3.2012)...

Bolest žeber

Po nárazu mě bolí žebra na pravé straně .......................................................................

Bolest žeber

Dobrý den, bolí mě na pravé přední části žeber. Mohli byste mi poradit, co na...

Bolest žeber (pod žebry) na pravé straně

Dobrý den, mám problém již cca 4 dny. Jde o to že z ničeho nic (nejsem si vědoma...

Bolest žeber a zad

Dobrý den chtěla jsem se zeptat na bolest kterou cítím pri pohybu ale také když...

Bolest žeber a hrudní kosti

Dobrý den. Mám na hrudi na žebrech a hrudní kosti výběžky které při které při...

Bolest žeber a páteře po úrazu

Dobrý den prosím o radu, před 4 lety jsem si naštípla žebro na levé straně pod...

Bolest žeber a páteře po úrazu

Dobrý den, prosím o radu. Před 4 lety jsem si naštípla žebro na levé straně...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pupínek na jazyku

Dobry den, chtel bych se zeptat pred 3mi dny se mi udelal pupinek na spičce...

Nádor prsu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jednu věc, která mezi ženami koluje zda...

Bílý bolestivý vřídek na dásních

Dobrý den, zhruba před týdnem se mi v ústech objevil bolestivý vřídek. Ze začátku...

Ušní šelest

Dobrý den, v říjnu 2016 jsem byl měsíc nemocný (rýma, kašel) a neléčil jsem...

Hysterektomie

Dobrý den, je mi 47 let, tři roky chodím na pravidelné kontroly myomů. Jedná...

Červené tečky na penise

Dobrý den, dnes při koupely jsem si na žaludu všiml červených teček nijak neboli...

Puchýřky po vytržení zubu

Dobrý den pane doktore, v uterý mi byl vytržen zub - horní 4 dnes - po třech...

PSA

Dobrý den. Mému tatínkovi je 72 let a při vyšetření mu zjistili u obvodního...

Pálení a řezání očí

Dobrý den,od poloviny listopadu mě pálí a řežou oči. Užívala jsem Hylo-Comod,Vidisic,později...

Prolomeni Th7

Dobrý den, prosim co vubec znamena nalez: hrudni usek kyfoza a stav po prolomeni...

Endokrinologie

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz ohledně naměřených hodnot TSH .Původně jsem...

Zácpa

Dobrý den, mám velké potíže se střevní zácpou. Samozřejmě jsou mi známy a snažím...

Chronická hepatální léze

Je sledovaná na chron. hepatální lézi neinf. etiol,hemochromatoza H63d, kterou...

Bolest záprstních kůstek na noze

Dobrý večer, Pár dní po sobě jsem cvičila (skákání přes švihadlo, běh na místě...

Červené fleky kolem úst a praskání koutků

Dobrý den! Nevím, zda se obracím se svým problémem správně. Už delší dobu mám...

Bolest zubu

Dobry den, Chtela bych se zeptat, jak dlouho po vrtani muze zub bolet (byl...

Zvýšená hladina TSH

Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Měla jsem dvakrát dělanou laboratoř,...

Zlatý stafylokok v pochvě v těhotenství

Dobrý den, pane doktore. Ráda bych Vás požádala o radu. Jsem v 11. týdnu těhotenství...

Nepravidelná menstruace

Dobrý den! Chtěl abych se zeptat ohledně opožděné MS a hnědého výtoku. .. Poslední...

Ztráta čichu

Dobrý den, mamince (za pár dní 90 let) se po narkóze zhoršil čich, až nyní po...

Zavřít reklamu