Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Chirurgické odstranění krevní sraženiny v mozku

Chirurgie Tereza . 24.6.2011 redakce uLékaře

Dobrý den, je mi 18 let, v březnu mi byla zjištěna krevní sraženina v žilním splavu mozku. Nenašli žádný původ, jediná možnost byla hormonální antikoncepce, kterou jsem brala dva roky a hned jsem ji teda vysadila. Strávila jsem měsíc v nemocnici, sraženinu mi rozpouštěli heparinem. Nyní beru warfarin. Teď v červnu jsem byla na kontrolní mag. rezonanci, kde ale zjistili, že je vše při starém. Sraženina je tam pořád. I stejně velká, 7mm. Žádná změna. Žíla ve které je, je prý nějaká špatná, nevím přesně ten název..snad nějak zúžená...Za pár dní se chystám za mou hematoložkou, která by prý měla rozhodnou o dalším řešení. Můžete mi prosím říct, co se bude asi dít? Je možné chirurgické odstranění? Jaké jsou jiné možnosti? Před tím, jsem trpěla velkými bolesti. Studuji střední školu, v první pololetí jsem se hodně zhoršila. Po návratu se cítím skvěle, ve škole v pořádku a hlava mě přestala bolet úplně. Je možné, že za tuto změnu může právě warfarin, který krvi umožňuje nějak "obcházet" sraženinu, díky tomu, že je krev zředěná a proto se cítím dobře? A jaké mi nyní hrozí rizika a jak dlouho tam ta sraženina může být, za předpokladu, že se nezvětšuje? Předtím jsem mohla dostat mrtvici, embolii apod. Hrozí to stále? Nemůžu uvěřit tomu, že tam ta sraženina pořád je a netuším co se mnou budou dělat dále. Děkuji předem za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Otázka je položena široce, není upřesněna poloha žilních změn v mozku nebo na povrchu mozku. Na otázku by nejlépe mohl a měl odpovědět neurochirurg a hematolog. Po určité době se trombus v žíle organisuje stává se stacionárním, dojde i k možné vazivové přeměně , takže se stane méně významným. Znovu zdůrazňuji, že odpověď nejlépe vám dá neurochirurg a hematolog na kterého jak sdělujete se stejně obracíte.

Související dotazy

Pigmentový névus a chirurgické odstranění
Mám mateřské znaménko v pravé části těsně pod pasem,...
Krevní sraženiny
Dobrý den, před nedávnou dobou se mi začaly dělat...
Chirurgické odstranění panenské blány
Dobrý den, chci se zeptat jestli se dá panenská blána...
Krevní sraženiny v puse
Dobrý den je mi 18 let a mám takový problém. Dělají...
Panenská blána - chirurgické odstranění
Dobrý den, chtěla bych se zeptat - od kolika let se...
Krevní sraženiny v puse
Dobrý den je mi 18 let a mám takový problém. Dělají...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chiariho malformace

Dobry den, chtela bych se zeptat ohledne me dcery 6 let,v kvetnu ji dianostikovaly...

Chiariho malformace

Dobrý den, před časem jste mi poradili ohledně mého zdravotního stavu, tak bych...

Chilaiditiho syndrom

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu. Jedná se o mého syna, kterému tento...

Chilaiditiho syndrom

Dobrý den, je mi 33 let,mám 107 kg,183 cm. Léčen na hypertenzi. 2 měsíce...

Chilli

Dobrý den, jsem druhým rokem po laparoskopickém odstranění žlučníku.Po operaci...

Chilli na rýmu

Co by se stalo, když by si člověk co má rýmu šňupnul chilli?Děkuji za jakoukoliv...

Chirurgiceké odstranění nádoru

Dobrý den, maminka má 61 let a má 5centimetrový nádor na brzlíku, dá se to operovat?...

Chirurgická extrakce osmičky

Dobrý večer, jsem objednaná na stomatochirurgii jedné nemocnice v Praze na xhirurgickou...

Chirurgická léčba epilepsie

Dobrý deň, mám 23 rokov a trpím epilepsiou. mám nález na spánkovom laloku. Užívam...

Chirurgické odstranění ječného zrna

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, zda se běžně stává přestřižení víčka...

Chirurgické odstranění panenské blány

Dobry den, potreuju udelat cherurgicke odstraneni panenske blany, nevite kde...

Chirurgické odstranění panenské blány

Dobrý den, chci se zeptat jestli se dá panenská blána nechat nějak odstranit...

Chirurgické odstranění panenské blány

Dobrý den, již přes rok mám přítele, ale máme problém s bolestivým stykem....

Chirurgické odstranění polypu v tlustém střevě

Dobrý den, mám dotaz ohledně svého tatínka (66let) byl na kolonoskopii, po endoskopickém...

Chirurgické řešení hemoroidů

Dobrý den, mám vleklé potíže s hemoroidy. V televizi jsem jednou viděla reportáž...

Chirurgické vyjmutí zvětšených uzlin

Dobrý den v tříslech se mi objevily zvětšené uzliny, lékař meěposlal na chirurgické...

Chirurgický zákrok

Dobrý den pane doktore,chtěl bych se zeptat byl jsem u svého doktora a ten mě...

Chirurgický zákrok a poté

Dobrý den, 6.6. mám jít na chirurgický zákrok, v místě mezi análem a pochvou...

Chirurgicky zakrok laparoskopiou

Dobry den chcem sa opytat vas na obornu radu,symptoni ktore mam ukazuju ze sa...

Chirurgický zubní zákrok

Dobrý den, je mi 14 let a příští měsíc jdu do nemocnice na chirurgický zákrok....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest okostice


Kotvičník zemní a jeho účinky


Zánět slepého střeva


Pásový opar


Protržení panenské blány masturbací


Motání hlavy, tlak v zátylku


Bolesti břicha


Zákaz kouření snížil počet předčasně narozených dětí


Černý pruh na nehtu


Bolesti po operaci variokokeli


Fleky na kůži


MUDr. Vlaďka Bžunková

Praktický dětský a dorostový lékař

Bulka na nártu


Křeče v břiše - nemoc nebo stres ??


Poznáte příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!


Přivolání onemocnění


Kolaterální oběh


Počítání týdnů těhotenství po KET


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×