Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Chronická postatitida

Lukáš 19.3.2018 redakce uLékaře

Dobrý den,
už pět let mě trápí občásné pálení při močení, píchání v celé močové trubici, hlavně po nějaké sexuální aktivitě. Byl jsem několikrát na kompletním urologickým vyšetření včetně cystoskopie. Za celou dobu léčby jsem snědl opravdu obrovské množství antibiotik, ale bez výsledku. Dlouhodobě mám v močové trubici nález streptococcus mitis- masivně. Nějak se to neřešilo, protože se nejedná o patogen. Momentálně mi bylo řečeno, že by to mohl způsobovat právě on. Byla mi předepsaná antibiotika Furolin (viz lekařská zpráva v příloze). Chtěl jsem se zeptat, jestli je normální, že tento druh streptokoka se takhle dlouhodobě nachází v močové trubici a jestli vůbec může být příčinou těchto obtíží a má smysl to řešit dlouhodobým užívaním antibiotik? Antibiotik jsem měl spousty, ale Furolin ještě ne. Předem děkuji za odpověď. Doplnění informací: Jinak přímo nerozumím pojmu polymofní steska, byl jsem vyšetřen ještě na imunologii, kde zjistili, že imunita je v pořádku. Na neurologii mě nikdo neposlal, takže nemám ani představu jestli to spolu může souviset. Omezuje mě to hlavně v sexuálním životě a v soustředění při studiu, takže jsem to řešil i ze strany psychologie, ale tam mě nic neshledali a bylo mi řečeno, že by bylo zbytečné brát nějaké antidepresiva. A jinak nasazení Furalinu jsem porozuměl a po domluvě jsem ho začal užívat. Jen zpočátku se řešilo, že streptoccocus mits není patogen a není potřeba ho řešit a najednou na něj jsou cíleně nasazená antibiotika Tak jsem se jen ptal, jestli tento streptokok v močové trubici může způsobovat takové potíže. V podstatě celý můj průběh léčby je vyhledávání nějakého patogenu a nasazovaní antibiotik, jen zmiňovaného streptokoka mám ve výsledcích dlouhodobě.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, léčba u chronické prostatitídy je velice složitá, často pacient vystřídá řadu antibiotik, než se povede zajistit sterilní močové cesty, tak jak by to mělo být. U chronické formy onemocnění bývají v popředí polymorfní stesky nemocného spojené s močovými potížemi i celkovým dyskomfortem. Zatímco pří akutní prostatitidě zahajujeme léčbu obvykle okamžitě a upravujeme ji podle klinické odpovědi a výsledku mikrobiologického vyšetření, v případě chronického průběhu antibiotickou léčbu podáváme až podle průkazu patogena a jeho citlivosti na konkrétní antibiotiká, co u Vás bylo dodrženo. Furolin Vám byl nyní nasazen cíleně, na základě výsledku kultivace z výtěru z močové trubice, kdy Streptococcus mitis je podle výsledku rezistentní (není citliví) na penicilin, klindamicin i kotrimoxazol, ale je citliví na nitrofurantoin (Furolin). Užívejte nyní antibiotika jak byly doporučeny urologem, po dobrání poté opět kontrolní stěr z močové trubice. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, v hloubce močové trubice by se neměla vyskytovat žádná bakterie. V začátcích trubice to tento Streptokok být může, ale pravděpodobně není příčinou potíží. Měl jste chlamýdie. Proto bych se zaměřil na to, jestli nemáte pohlavně přenosnou infekci opět. Pokud se toto vyloučí, vyšetřil bych močové cesty a pokud se ani tam nic nenajde, tak se s tím musíte naučit žít. Pálení po sexu je běžné. můžet být jen nedostatečně hydratován. Zkuste vypít hodně tekutin - obyčejné tekutiny bez sladidel a bublinek.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, pravděpodobně máte na mysli polymorfní stesk, což je výraz, který se používá u pacientů, kteří si stěžují ne mnohočetné a nesouvisející potíže, které nejsou podložené objektivním nálezem. Myslím si, že nejste nemocný na močové cesty. Potíže, které popisujete mívá každý chlap. Streptokok se mohl do odběru dostat z ústí močové trubice. Osobně bych Vás nijak neléčil, nesledoval ani nedošetřoval.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Chronická leukemie
Dobry den, me babicce byla diagnostikovana chronicka...
Chronická bolest
Dobrý den,již přes deset let trpím brněním a pálením...
Chronická bolest
Jsem bechterevik 5 stupně mám bolesti celé páteře bolest...
Chronická kopřivka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat...Asi 4 měsíce mám...
Chronická bronchitida
Dobrý den, mám opakovaně problém s dýcháním. Každé...
Chronická pankreatitida
Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit o radu. V roce...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chronicka nespavost

Dobrý den.Ctěla bych Vas touto cestou poprosit o pomoc.V roce 2009 jsem koncem...

CHRONICKÁ NESPAVOST - jak jí léčit?

Dobrý den, tak už nespím 46 dní a nějaký psychiatr do mě rve Valdoxan. Beru...

Chronická nevolnost a závratě

Dobrý den,již 5. roke se potkávám s téměř denními nevolbnostmi, kolikrát je...

Chronická nezodpovědnost

Dobrý den, už nevím, co mám dělat, tak se obracím na vás. Začalo to zhruba...

Chronická pankreatitida

Dobrý den, při vyšetření CT IVU a břicha s kontrastní látkou do žíly, bylo do...

Chronická pankreatitida

Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit o radu. V roce 2008 jsem prodělala akutní...

Chronická pankreatitida

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně mé 67leté babičky, která trpí...

Chronická pankreatitida

Pres 20 let mam chron. Pankreatitidu po operaci srustu slinivky s zaludkem a...

Chronická pankreatitida na sono vyšetření

Dobry den,rada bych se zeptala je-li možno poznat chron.pankreatitidu z rtg...

Chronická paronychie

Dobrý den, v září minulého roku mi strhávali nehet z důvodu živého masa u nehtu...

Chronická prostatitída

UROLOGIE Dobrý den , mám na ORL Dg: Rhinnitis chronica hypertrophica ,...

Chronická prostatitida

Dobrý den, doplnující info k dotazu 149663 ureoplasma přeléčena doxibene 200mg...

Chronicka prostatitida

Dobry den pan doktor, prosim poradte mi, bola mi diagnostikovany chronicky zapal...

Chronická renální insuficience a krevní tlak

Dobrý den. Vážená paní / pane, již dlouhou dobu (asi 8 let, snad i déle), jsem...

Chronická rýma

Dobrý den,chtěla bych se zeptat léčím se na chronickou rýmu dříve jsem měla...

Chronická rýma

Dobrý den, v létě jsem přechodila pravděpodobně zánět horních dých. cest (zánět...

Chronická rýma

Dobrý den, mám chronickou rýmu již několik let. Ať je léto nebo zima.. podstoupila...

Chronická rýma

Dobrý den, jedná se o moji babičku. Rýma začala minulý rok v červenci, přidali...

Chronická rýma

Dobry den,potrebovala bych poradit. Mala (3,5 roku) ma posledni dobou casto...

Chronická rýma

Dobry den.Mam snizenou funkci stitne zlazy 8let beru 150mg dene letroxu hen...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolestivá bílá tečka na dolní dásni

Dobrý den, asi před dvěma dny se mi udělala bílá tečka na dolní hraně dásně....

Zánět loktu

dnes ráno jsem se vzbudila a bolel mě zničeho nic loket....postupně mi lehce...

Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi

Dobry den. Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi,neni nijak...

Bulka v ústech


Nemocná srdeční chlopeň

Dobry den.Meho pritele ceka do tri dnu operace chlopne.Jiz je asi tyden v nemocnici...

Pupínek na penisu a klíště

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda-li na přiložených obrázcích je klíště nebo...

Na pravé bradavce (skoro na špičce, ne dvorci) mám bily pupínek

Dobry den, jiz nekolik tydnu, mozna dva tri mesice, jsem mela na prave bradavce...

Už asi měsíc mě trápí bolest lýtka

Dobrý den. Už asi měsíc mě trápí bolest lýtka. Někdy je slabší, při chůzi velmi...

Znaménko


Lze příznaky PP zaměnit s vážnější nemocí?

Dobrý den, od srpna loňského roku trpím problémem, který všemi příznaky odpovídá...

Bolesti v konečníku

Dobrý den, je mi 28 let a již 3 týdny cítím střídavě tlak a neurčitou bolest...

Bolest dlaně v dolní časti

Dobrý den pane doktore, přes rok mám problémy s pravou rukou. Při nevhodné...

Azbest, skelná vlákna a jiné hrůzy :)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat- předesílám, že jsem hypochondr a asi se...

Horečky trvající 5 dní - bez jiných příznaků


Tlak v tříslech, varleti, pálení v podbříšku

Dobrý den, již 3 měsíce i když nepravidelně mě trápí tento problém. Začalo...

Poškození menisku


Spánek tříletého dítěte

Dobrý den, potřebovala bych radu od nějakého odborníka. Mám syna, kterému je...

Bolest žeber a hrudní kosti


Bolest a otok kotníku

Dobrý den před 3 týdny mě začal bolet kotník,myslel jsem si že to mám z bot...

Depo provera


Inzerce
×