Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dotaz

Kosmetika Lucie 28.6.2011

Dobrý den. V předchozím dotazu jsem se ptala jestli by výtěr z úst prokázal nákazu kapavky před půl rokem nebo výtěry z úst po půl roce od felace prováděné mnou muži nemusí nakažení kapavkou vůbec prokázat?
Odpověděla jste mi, že po půl roce se kapavka nemusí prokázat, navíc při běžném výtěru se neodebírá materiál tak, aby bylo možné tuto infekci zjistit.
Na jaký výtěr z úst bych tedy měla jít? Moc děkuju

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Výtěry by se měly provádět jen na specializovaném venerologickém oddělení. Vyvolavatel kapavky je nitrobuněčný parazit, tzv. není na povrchu sliznice, ale uvnitř buněk, proto je třeba při výtěru tyto buňky kartáčkem seškrábnout.

Související dotazy

Léky a jejich kombinace
Dobrý den, mám takový dotaz a možná i problém. Beru...
Dysfagie po tonsilektomii
Dobrý den, naše dcera (22let) je měsíc po operaci odstranění...
Cysty vaječníku
Dobrý den, Chtěla bych se zde dozvědět něco více...
Otoky DK
mám bolesti nohou bolí to od vnitřních kotníků po chodidlo...
Alergie na léky a potraviny
Je to hloupé se na to ptát v lékařské poradně. Jsem...
Urtrica
Dobry den, Rad bych se zeptal, asi 3 tydny zpet...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dotaz

Dobrý den,obracím se na vás z choulostivou věcí,objevil jsem výrůstek na řitním...

Dotaz

ještě bych se vás pane doktore chtěla zeptat na poslední věc a to na tu,jestli...

Dotaz

Dobrý den, chtěl bych se na něco zeptat. Poslední dobou, je to už dost dlouho,...

Dotaz

Dobrý den. Měla bych na Vás dotaz a prosím o radu.Táhne se to asi cca 3roky,kdy...

Dotaz

Ahoj. Vím, že jedna slečna se Vás na to už také ptala. Co si o tom myslíte co...

Dotaz

Dobrý den, cca měsíc zpět jsem ukončil 2. cyklus chemoterapie. Jednalo se o...

Dotaz

Dobrý den. Rád bych se chtěl zeptat jestli jestli jsou výsledky dobré. Předem...

Dotaz

Dobrý den. Asi před týdnem se mi začaly objevovat na těle (na břiše, zádech...

Dotaz

Dobrý den potřebovala bych poradit..mam uz delsi dobou zdravotni problemy. Je...

Dotaz

Zdravím, mám vysoké ASLO - 1015. Angíny nemyvam, ale bývám velmi často nachlazeny....

Dotaz

Stydím se za to že jste lékař když podáváme milné informace jak dlouho zůstane...

Dotaz

den, 4.5 pohl styk s kondomem ( nevím jestli v pořádku) a 18.5 jsem měla dostat...

Dotaz

Dobrý den, jsem po operaci zkrácené uzdičky a zjistil jsem že mám ještě problém...

Dotaz

Dobrý den, mam akutní problém. Zítra v noci odletam na dovolenou a mam před...

Dotaz

Dobry den. Dotaz uz jsem sem jednou davala ,mela jsem pred gastro vysetrenim....

Dotaz

Dobrý den, nevím čím začít :) více jak týden mě bolí na hrudi a levá ruka......

Dotaz

Dobrý den, predevcirem sem si vsiml ze mám 3 flíčky na penisu hnědé barvy až...

Dotaz

Dobrý den,mám novou přítelkyni a při pokusu o soulož je u poševního hrdla strašně...

Dotaz

Dobrý den. Je mi 30 let. Asi před rokem jsem z neznámých důvodu prodělal hl....

Dotaz

Dobrý den, poslední dobou (asi 3/4 roku) od léčby Prednisonem autoimunitní choroby...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mykóza v oblasti třísel

Dobrý den, po mykóze v meziprstí na pravé noze, kdy zasažená oblast hodně svěděla...

Časté zívání


Očkování proti tetanu

Vážená paní doktorko, má dotaz ohledně očkování proti tetanu. Naposled jsem...

Červené tečky na penise


Je samotny nikotin skodlivy ako fajcenie?

Dobry den, mam otazku ohladom nikotinu, je samotny nikotin skodlivy ako fajcenie?...

Časté stolice u dítěte

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na syna, 14 let. Již tak rok chodí na záchod...

Bolest na hrudi

Dobrý večer,chtěl bych se vás zeptat bolí me občas na hrudi.Kourim ale ne až...

Bolí místo mezi bicepsem a předloktím

Dobrý den, v příloze posílám foto postiženého místa. Jedná se o místo mezi bicepsem...

Koleno a koník- podlamování

Dobrý den, několik let mám problémy s koleny. Levé je už rok po operaci ASK-...

Infekce

Dobry den! Mama 72r. mala zapal platnicky az ochrnula (mohla to dostat po obstrekoch?)....

Kručení v oblasti střev

Dobrý den, asi měsíc/dva mi opravdu hodně kručí v oblasti střev a žaludku....

Ztuhlost po úraze ruky

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem si zlomil záprstní kost (spadla mi kláda na...

Pupínky na intimních partiích

Dobrý den. Mám dotaz. Už přes měsíc se mi na intimnich partiích dělají velké...

Bolesti nohou a ramen, brnění


Nateklý a bolavý penis

Máme s přítelkyní takový problém. Už nějakého půl roku se nám stane,že po sexu...

Výtok z močové trubice

Dobrý den, Chtěl bych požádat o radu jelikož současný lékař si se mnou neví...

Krvácení z konečníku

Dobrý den, dneska jsem šla na záchod a poprvé se mi stalo, že při utření jsem...

Bolest pokožky hlavy

Dobrý den, bolí mě už asi měsíc pokožka hlavy. Ne po celé ploše, ale jen kousky,...

2 roky mám bolesti hlavy po klíšťovce

Dobrý den, již 2 roky mám bolesti hlavy po klíšťovce. Je lepší střídavě zatěžovat...

Bolest levého prsa

Dobrý den, prosím o radu. Už cca 3 měsíce mě trápí bolest levého prsa a hůře...

Reklama
Zavřít