Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Epididymal hypertension (lidově "blueballs")

Urologie Petr 9.6.2018

Dobrý den,
už delší čas se snažím nemasturbovat, přesněji abstinovat co se masturbace týče. Vždy se ale po nějakém čase (někdy týdnu, někdy měsíci), potýkám s tím, že mne začne pobolívat (z počátku mírně, poté o něco více) pravé varle, bolest mírně přechází i do oblasti třísla. Tato bolest je spíše nepříjemná, než velmi silná a je velmi intenzivní. Začátkem minulého roku jsem tento "celibát" držel přibližně 27 dní. Asi 25. den tohoto období mne začalo pobolívat pravé varle, tuto bolest jsem ale ignoroval s tím, že chci dosáhnout alespoň 30 dní. 27. den se bolest stala velmi nepříjemnou a rozhodl jsem se proto pro masturbaci. Po vykonání masturbace však bolest byla stále intenzivní a rozhodl jsem se vykonat potřebu ještě jednou, s tím, že by mi to mohlo pomoci od bolesti. To však nepomohlo a byl jsem nucen vyhledat lékaře. Po cca 14 dnech léčby bylo vše v pořádku.
Proč to vlastně píši. Na internetu jsem se dočetl o pojmu zvaném Epididymal Hypertension (lidově "blueballs"), který vzniká právě při sexuální abstinenci a měl by být podle všeho neškodný a odeznít v řádu hodin, někdy dní. Tento jev je zároveň rozebírán a potvrzován velkým počtem osob, které s ním mají/měli zkušenosti. Tyto osoby velmi často píší, že se s touto bolestí potýkají často a je pouze dočasná. Dále se uvádí, že se bolest týká obou varlet. Já však trpím bolestí pouze varlete jednoho. Nejsem si tedy jistý zda to, co zažívám při abstinenci je totéž, co jsou "blueballs". Jakmile se tedy kdykoliv objeví bolest, jsem ze strachu nucen tento celibát přerušit, aby se neopakovalo to samé co na konci minulého roku.
Moje otázky zní: Co může způsobovat bolest mého varlete při abstinenci? Je to, co se mi děje rizikové/nebezpečné, nebo se jedná opravu o tzn. neškodné "blueballs"?
Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, tento pojem, epididimální hypertenze, či jak píšete "blueballs" mně není známá. Pokud by jsem vycházela z informací běžně dostupných na webu, řekla by jsem, že Vaše symptomy odpovídají, ale zdali se jedná o definovanou nozologickou jednotku a urologové ji nějakým způsobem léči nevím. Váš dotaz přepošlu k zodpovězení urologovi, který Vám bude více nápomocný. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, mnoho věcí může vyvolávat bolesti varlete nebo bolesti podobné bolestem varlete. Jestli je tato bolest neškodná, zjistíte pouze lékařským vyšetřením, které vyloučí vážné příčiny. Samotná sexuální abstinence není zdravotně škodlivá, ale jistě není u zdravého mladého muže normální

Související dotazy

Onemocnění penisu
Dobrý den na penisu se mi dělá bílá věc lidově řečeno...
Sakrální dermoid
Můžete mi napsat něco o sakrálním dermoidu,lidově zvaném...
Náruživost partnerky
Dobrý den, ptám se za partnerku. Je jí 34 let a je...
Zánět prostaty, Chronická prostatitida
Dobrý den pane doktore, chtěl bych se zeptat a vysvětlit,...
Trávení
Dobrý den, paní doktorko. Rád bych se zeptal na jednu...
Dieta
Dobrý den. Mám nadváhu a tak jsem se s tím rozhodl...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Eozinofilie

Zdravím. Mám eozinofilýlíi moje hodnoty ukazují 0,11. Chtěl bych se zeptat,...

Eozinofilie - chlamydie

Dobrý den, v srpnu 2014 mi byl léčen zánět močové trubice léčivem Ofloxin bez...

EOZINOFILY

Prosím o radu. V krevním rozboru mi byly nalezany vysoké hodnoty Eozinofilů...

Eozinofily

Dobrý den, při hematologickém vyšetření mi lékař řekl, že mám krevní obraz...

Epi záchvat po Prednisonu

Dobry den,psal jsem zde uz dotaz ohledne toho ze jsem dostal epi.zachvat po...

EPI-NO

Dobrý den vážená pane MUDr. Sládečku, jsem ve 33tt a náhodou jsem narazila...

Epidemiologie

Dobrý den, myslím, že tuto otázku musím směrovat k vám lékařům. Nedávno jsem...

Epidermoidní cysta

Dobrý den, jsem dva roky po operaci epidermoidní cysty v mm koutu vlevo a prepontinně,...

Epidermoidní cysta- stav po operaci mozku

Dobry den, jsem více než 3 roky po operaci mozku - epidermoidni cysta, operace...

Epidermolysis bullosa

Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat, proč dělíme epidermolysis bullosa na...

Epidurál

Dobrý den, jsem 4 a půl měsíce od porodu( přirozený porod, nicméňe jsem si nechala...

Epidurál při porodu

Dobrý večer. Ráda bych se zeptala, zda je možno podat epidurál na přání pacientky...

Epiduralna anestezia pri rozstepe patere

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možné podať žene s roštepom patere v bedrovej...

Epiduralna anestezia pri rozstepe patere

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možné podať žene s roštepom patere v bedrovej...

Epidurální a subdurální hematom

Prosím paní doktorko, před 20 dní tatínek praštíl na židli hlávou. Právě před...

Epidurální analgesie při porodu

Dobrý den chtěla bych se zeptat na epidurální analgesii. Doporučujete tuto...

Epidurální anestezie

Dobrý den, můj dotaz se týká mého táty(79) let, který před 2 měsíci, absolvoval...

Epidurální cysta

Dobrý den, můžete mi vysvětlit, co je epidurální cysta? Manželovi ji objevila...

Epidurální cysta

Dobrý den, můžete mi vysvětlit, co je epidurální cysta? Manželovi ji objevila...

Epidurální katétr

Dobrý den, moje 30ti letá dcera je dva roky po operaci mozku - kavernom. Po...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nežádoucí účinky Prednisonu

Dobrý den. V květnu 2014 mi byla diagnostikována Crohnova choroba. Začal jsem...

Svědění chodidel a pokožky těla

Dobrý den, už několik měsíců mě trápí občasné svědění chodidel a pokožky celého...

Léčba kotníku

Dobrý den, ještě reaguji na Vaši dnešní odpověď, za kterou moc děkuji. Když...

Pálení chodidel


Zápach z pupíku

Dobrý den, nevím kam mám tento problém zařadit, tak doufám, že jsem zařadila...

Svědění močové trubice a bolestivý orgasmus

Dobrý den, po močení mě svědívá močová trubice a bolí mě orgasmus. Nejvíc...

E. Coli v pochvě

Dobrý den, mám už delší dobu problémy s ecoli v pochvě. (Asi rok a půl) Chodím...

Blokáda krční páteře, svalstva a kloubů, neurologické potíže

Hezký den, chtěla bych poradit. Zlobí mě krční páteř a jiné potíže údajně k...

Zánět spojivek

Dobrý den, mám dotaz ohledně zánětu spojivek. Asi tak před dvěma měsíci...

Bolest zad a hrudní kosti

Prudká bolest kosti mezi prsy - která přechází do zad, mám pocit, že mám poškozený...

Antikoncepční kroužek Nuvaring

Dobrý den, tento měsíc jsem začala užívat antikoncepční kroužek nuvaring. Zavedla...

Motání hlavy, pocit na omdlení


Současné užívání léků na úzkost a antibiotik

Dobry den prosím o radu beru lék Neurol a dnes jsem dostala antibiotoka Amoksiklav...

Azitromycin 250mg


Záchvaty kašle v noci


Zlomenina 2. krčního obratle

Dobrý den pane doktore, moje 83letá babička si při pádu ze schodů zlomila 2....

Nachlazení v těhotenství, bolesti břicha

Dobry den, chtela jsem se zeptat co delat, kdyz mam uz tyden zachvaty prevazne...

Popraskaná kůže na stydkých pyscích

Dobrý den, jezdím na kole a mám problém s popraskanou kůžičkou na pyskách....

Dormicum- sestra užívá čím dál vyšší dávky

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak je to s lékem dormicum v injekční podobě. Sestra...

Zmizí sami papillae coronae glandis?

Dobrý den Papillae coronae glandis zmizí samo od sebe? Děkuji za odpověď.