Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Helicobakter pyroli léčba

Infekce Anna 3.3.2018

Dobry den. Mohu se zeptat. Byl u me potvrzen Helicobakter pyroli, ktery mi cini velke potize. Jsem 3x prelecena atb. 2x Klacid,4x omeprazol a 2x helicid. Nemohu penicilin. Jsem silne alergicka a hlavne uz zoufala. Jsou jeste nejaka jinak leciva, ktere neobsahuji penicilin ?? Moc dekuji za odpoved . Doplnění informací: Nejsem prelecena pouke klacidem, psala jsem klacid omeprazol a helicid . Ja lekum vubec nerozumim. Co je tedy na me lecbe spatne, at mohu informovat sveho lekare .

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den, paní Anno, v případě alergie na penicilinová antibiotika je možno s inhibitorem protonové pumpy podávat clarithromycin (Klacid) a metronidazol (2× 500 mg/ den). Alternativou clarithromycinu je azithromycin, metronidazol je možné nahradit tinidazolem. Je nutné tuto bakterii přeléčit dvojkombinací antibiotik, ne jen Klacidem. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, Anno, pokud se po uvedené léčbě necítíte dobře, je zjevné, že bude třeba léky vyměnit, případně upravit dávkování, a pokusit se Helicobactera vymýtit. Základem úspěšné léčby je podávání blokátoru protonové pumpy (Vy jste užívala Helicid a Omeprazol, což jsou léky se stejnou účinnou látkou) a dvojkombinace antibiotik po dostatečně dlouhou dobu. Samotný Klacid k léčbě bohužel nestačí. Při známé alergii na Penicilin se podává Klacid dohromady s Metronidazolem na 7 dní. Vy už Klacid znovu dostat nemůžete, protože bakterie už na něj nejspíše nebude citlivá. Lze místo něj vyzkoušet Azytromycin nebo Tetracyklin. Pokud jste v nedávné době neužívala Metronidazol (Entizol), pak můžete dostat jako druhé antibiotikum ten. Jestli jste jej užívala, pak je alternativou do kombinace lék Tinidazol. Léčbu antibiotiky doporučuji na nejméně sedm dní, společně s denním užíváním probiotik. Samozřejmostí jsou dietní a režimová opatření.
Existují ještě další velmi účinná širokospektrá antibiotika, která se dají použít, když léčba selže, jejich předpis patří výlučně do rukou zkušeného gastroenterologa a doporučuje se stanovení citlivosti bakterie.
Zároveň k antibiotikům je možné změnit i blokátor protonové pumpy na lék s jinou účinnou látkou (Lanzul, Controloc atd.) a podávat dvakrát denně před jídly.
Pokud byste měla pochybnosti o další léčbě či chcete mít jistotu odborné kontroly, pak Vám doporučuji vyhledat gastroenterologickou poradnu, kde Vám s výběrem vhodných antibiotik a blokátoru protonové pumpy poradí a navrhnou Vám pro Vás nejlepší postup podle Vašich obtíží, alergií a předchozích užívaných léků.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Helicobakter pyroli
Dobrý den, obvodní lékař mi z odběru stolice zjistil...
Helicobakter
Dobrý den, před měsícem mi dělali endoskopické vyšetření...
Helicobakter pyroli eraditace
Dobrý den, paní doktorko, prosím Vás o radu, deset...
HELICOBACTER PYROLI
Kamaradka mi rekla o svem problemu HELICOBACTER PYROLI...
Helikobakter pyroli
Dobrý den, kde se dá v Brně udělat dechový test na...
Helicobakter pilori
Dobrý den, lze zjistit helicobakter jinak než gastroskopií?...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Helicobakter

Dobrý den, na gastroskopii mi zjistili helikobakter a pan doktor mi předepsal...

Helicobakter

Dobry den, uz tri mesice me boli bricho,byla jsem na sonu to vyslo ok a na endoskopii...

Helicobakter pilori

Dobrý den, lze zjistit helicobakter jinak než gastroskopií? Z tohoto vyšetření...

Helicobakter pylori

Dobrý den, prosím o radu. Koncem měsíce dubna jsem byl na gastroskopickém vyšetření...

Helicobakter pylori

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možno vymítit helicobaktera ze žaludku...

Helicobakter pylori

Dobry den, mam citlivy zaludok. Občas ked nieco zjem dostanem hnačky a zvraciam...

Helicobakter pylori

Dobrý den, z krve a stolice mi zjištěn helicobakter. Dostala jsem ATB Klabax,...

Helicobakter pylori-nevolnost

Dobrý den, již delší dobu mě trápí ranní nevolnost, pálení žáhy, nevolnost při...

Helicobakter pyroli

Dobrý den, obvodní lékař mi z odběru stolice zjistil pozitivní test na helicobakterii...

Helicobakter pyroli eraditace

Dobrý den, paní doktorko, prosím Vás o radu, deset let jsem měl chronickou...

Helicobavter Pylori

Zdravím Vás, děkuji že tato poradna existuje. Před 3 měsíci jsem užívala Clarythromycin...

Helikobakter

Dobrý den,paní doktorko.Měla bych na vás ještě dotázek týkající se případného...

Helikobakter

Zdravím poradno,před 4 dny jsem byl přijat pro bolesti žaludku,výsledek Helicobacter...

HELIKOBAKTER

Dobrý den,byl mi zjištěn helikobakter ve stolici.Beru Klacid 250 po 12ti hodinách,Duomox...

Helikobakter

Dobrý den paní doktorko, mám problém,podstoupila jsem gastro a vše bylo v pořádku....

Helikobakter

Dobrý deň, Pred rokom mi zistili helikobaktera. Liečili ma antibiotikami(týždeň)...

Helikobakter pylori

Chci se zeptat, jestli pomáha vyléčit helicobacter pylori tabletky chios masticha.

Helikobakter pylory

dobrý večer byl mi zjištěn tento druh bacilu v žaludku,při gastroskopickém vyšetření.který...

Helikobakter pyroli

Dobrý den, kde se dá v Brně udělat dechový test na přítomnost Helikobakter pyroli...

Helikobakter?

Dobrý deň, moja maminka mala pred rokom helikobaktera. Kedže som bola u obvodnej...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Špinění

Dobrý den momentálně mě trápí špinění mimo menstruaci. Jedná se jen o slabý...

Červené fleky na žaludu


Antikoncepce a možné těhotenství

Dobrý den, beru antikoncepci Femoden. Prvni tabletku jsem si vzala přesně v...

Bulka u nehtového lůžka

Dobrý den, taťkovi se udělala pod nehtovým lůžkem bulka, která mu vytvořila...

Mohu mít angínu pokud nemám křční mandle?


Vynechání menstruace


Pití okeny

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,co se děje s člověkem /i v něm-vnitřnosti/,když...

Metastáze na játrech

Dobrý den paní doktorko, obracím se na vás, jelikož jsem zoufalá z toho, že...

Puchyrky pod zaludem

Dobry den, prosim o radu, na jedne strane penisu se mi zacaly objevovat jakesi...

Obava z těhotenství


Bolest a otok dásní a jazyka


Bolesti břicha


Bolest a brnění srdce

Dobrý den měl bych na vás dotaz. Chtěl bych se zeptat jestli nemám nějaké problémy...

Divertikulitida

dobrý den prosím o radu od listopadu trpím střevními problemy , dostala jsem...

Arytmie v mladém věku

Dobrý den, Prosím o radu, jsem už opravdu zoufalá. Byla jsem na vyšetření se...

Zlomenina obratle- léčba

Dobrý den chtěla bych se zeptat proč chirurg starším osobám přibližně po 90...

Ovulace po Pregnylu

Dobrý den, ráda bych se informovala na ovulaci po Pregnylu. V pondělí ve 13...

Spálová angína

Dobrý den,náš pětiletý syn má spálovou angínu.Neměl žádné výrazné obtíže,jen...

Přibrat na váze

Dobrý den.. Je mi 19let, výška je 166 a vážím 50kg. Velice těžce přibírám,ale...

Uzliny a bolest po požití alkoholu

Přeji příjemný den, před dvěma roky se mi objevila uzlina před uchem, se kterou...

Reklama
Zavřít