Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hepatitida B

Infekce Eve . 21.2.2009

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli je možné nakazit se hepatitidou B líbáním. Dále bych se chtěla zeptat po jaké době od expozice je možné, dát se na hepatitidu B testovat a zda jsou po třech a půl měsících testy (na HBsAg) spolehlivé. Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Eve! Žloutenku B je možné líbáním přenést, pravděpodobnost není vysoká a záleží na délce a technice líbání (oděrky,m zranění, kousání, krev?) Přenos polibkem je krajně nepravděpodobný. Po třech měsících by virologické testy měly infekci zachytit. Zmíněný antigen HBsAg bude pozitivní v běžných případech infekce žloutenkou B.

Související dotazy

Hepatitida B-laboratorní testy
Dobry den, pozna se z laboratornich testu na hepatitidu...
Přenost hepatitidy B a C
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat, zda je možné nakazit...
Chronická hepatitida B
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou prognózy...
Hepatitida typu B
Dobrý deň, pracujem v nemecku a altenheime, asi po...
Chronická hepatitida B
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou prognózy...
Hepatitida a vši
Dobry den,moje dcera ma tri roky,o vanocich jsme meli...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hepatitida

dobry den mam dotaz pred 4 roky mi byla zjistena hepatitda b po 4 letech jsem...

Hepatitida

Dobrý den, Byla u mne diagnostikována hepatitida typu E. V prvním měsíci nemoci...

Hepatitida A

Prosím o sdělení,zda mohu znovu onemocnět hepatitidou A,když jsem ji prodělal...

Hepatitida A

Dobrý den, prosím o radu, před 3 dny jsem přišel do styku s osobami s relativně...

Hepatitida A

v dětství jsem prodělal hepatitidu A. Jsem proti ní imunní, nebo ji mohu dostat...

Hepatitida A - očkování

Dobrý den. Zajímalo by mne zda je s očkováním proti žloutence typu A spojeno...

Hepatitida A a meningokok

Dobrý den, mám dilema a byla bych ráda, kdybyste mi poradila. Mám 3 letou dceru,...

Hepatitida a další nemoci

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, zda mi můžete říct, jaké nemoci jsou...

Hepatitida a vši

Dobry den,moje dcera ma tri roky,o vanocich jsme meli navstevu a rodinny prislusnik...

Hepatitida A+B

Dobrý den, bývalý zaměstnavatel po mně vyžadoval očkování A+B a také jej proplácel....

Hepatitida B

Pani doktorka, este raz vam zasielam foto mojich krvnych vysledkov robenych...

Hepatitida B

DOBRY VECER PANI DOKTORKO-Mohu se take na neco zeptat? byla jsem na vysetreni...

Hepatitida B

Dobrý den,mám chronickou virovou hepatitidu B e negativní mutace,PCR HBVpozitivní.Chtela...

Hepatitida B

Dobry den, chcela by som sa opytat na hepatitidu b, ktoru mi zistili po porode...

Hepatitida B

Dobrý den. Paní doktorko, nechávala jsem se testovat na žloutenku typu B a ve...

Hepatitida b

Mam dotaz ziji se svym pritelem 11 let a ted jsme zjistily ze pritel ma hepatitidu...

Hepatitida B

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem měl orální styk s člověkem který prodělal...

Hepatitida B

Dobry den, chcela by som sa spytat,ci je mozne,ze hepatitida B moze vzniknut...

Hepatitida B a mononukleoza

Dobrý den, mám dotaz, byla jsem na gastroentrologii a zjistili mi po několika...

Hepatitida B v těhotenství

Dobrý den jsem těhotná a teď mi dělali první odběry v 11 týdnu volali mě že...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

MUDr. Jarmila Vykoupilová

Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Milan Weingart

Gynekologická ambulance

Zdravé kouření neexistuje

Cigarety bez dehtu, zdravé kouření nebo tabák bez kouře. S takovými nebo podobnými...

Bradavice

Dobrý den, už okolo měsíce mám problémy. Zalačo to tím, že jsem měla časté svědění...

Kyretáž

Skončily mi měsíčky, ale o několik následujících dní později jsem měla od krve...

MUDr. Bohumila Starková

Praktický lékař pro děti a dorost

Jak správně ošetřit puchýř


Bílé flíčky na kůži

Dobry den. Prosim vas. Za krkem, obličeji, hrbetu ruky a hrudniku se mi dělají...

Impetigo

Syn má impetigo. Byli jsme u lekare ktery to potvrdil nicmene me predepsala...

Abces

dobrý den asi před rokem jsem absoloval chirurgický odstranění abcesu nad konečníkem...

Porada ohledně těhotenství

Dobry den, chci se zeptat s pritelem se snazime o miminko ale 22.6 jsem byla...

Přetrvávající hematurie

Dobrý den , mám otázku nacházím hln v moči s krví. Zánět močových cest již...

Hnědý výtok


Zúžení pochvy

Dobrý den Chtěla bych se zeptat co mám dělat když mam roztahlou pochvu delame...

Konzumace chilli: zdraví prospívá, ovšem bez záruky


Kožní obtíže

Dobrý den, asi před týdnem se mi u zadku objevila tato kožní nemoc..vypadaji...

Bolest při sexu

Dobrý den, okolo srpna/září mi začal být sex nepřijemný. Bolel, byla jsem trochu...

MUDr. Jaroslava Wiererová

Praktická lékařka pro děti a dorost

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×