Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hodnoty TSH, TPO - co to znamená?

Endokrinologie Martin 13.3.2018

Zdravím moje THS je 7.25 a TPO 223 co to vlastně znamená nasadil my letrox 50 mám ztoho velké obavy a mám strach že mě to zkrátí život a vůbec. A jestli tyto normy jsou nebezpečné. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, hodnota TSH je vyšší, ale ne nějak závažně (norma je do 4-5, dle hodnot laboratoře). Zvýšená hodnota TSH znamená, že funkce štítné žlázy je snížena. AntiTPO je specifická protilátka proti enzymu TPO (tyreoperoxidáza), který se účastní na produkci hormonů štítné žlázy. Zvýšené hladiny antiTPO jsou známkou toho, že důvodem Vaší snížené funkce štítné žlázy je autoimunitní zánět štítné žlázy. Za ten je odpovědný špatně reagující imunitní systém, je to něco jako "alergie" na vlastní štítnou žlázu. Je to záležitost chronická, ale nijak závažná.
Máte sníženou funkci štítné žlázy na podkladě autoimunity a proto bylo nutno zahájit léčbu Letroxem
Tato porucha se vyskytuje velmi často, nemusíte se obávat zkrácení života - tedy pokud budete užívat léky a chodit pravidelně na lékařské kontroly. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková Ph.D.

Specializace: Diabetologie, Endokrinologie‎ Pracoviště: Nefromed, Praha 6

Dobrý den, jak píše paní doktorka, jedná se o celkem častou poruchu. Vaše tělo si umí tvořit protilátky proti vlastní tkáni (v tomto případě štítné žláze) a již dokázalo její funkci poškodit. TSH 7,25 není nijak významně špatný výsledek. Je to jen známka mírného poškození a nutnosti doplnit hormon štítné žlázy v tabletě. Pokud by jste ho nebral, budete cítit únavu, zpomalí se metabolismus, myšlení atd, substituce hormonem v tabletě jen dodává to, co vaše štítná žláza vyrobit nedokáže. Nemusíte se vůbec obávat zkrácení života nebo zhoršení jeho kvality. Jen budete sledován na endokrinologii, budete užívat jednu tabletu ráno nalačno, jednou za čas bude potřeba ověřit, že je dávka adekvátní potřebě vašeho těla(odběrem krve). Pokud budete hormon užívat, nepřinese vám toto onemocnění žádné potíže.
S pozdravem
Jandíková

Související dotazy

Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...
Vysoké hodnoty TSH a TPO
Dobrý den, po preventivním vyšetření mi byly zjištěny...
Hodnoty hormonů štítn žlázy
Dobrý den, u praktického lékaře mi byly zjištěny tyto...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
Hodnoty štítné žlázy
Dobrý den, chtěla bych znát názor na hodnoty u vyšetření...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,bylo mi naměřeno ve 20 týdnu,hodnota TSH 0,86,beru letrox 50,je to...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,zajímalo by mě,kolik jsou hodntoy TSH v těhotenství při preventivním...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,v 6 týdnu těhotenství vyšli z krve výsledky tsh 2,2,beru preventivně...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,v 6 týdnu těhotenství vyšli z krve výsledky tsh 2,2,beru preventivně...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den. paní doktorko....chtěla jsem se zeptat na Váš názor na výsledky krve...

Hodnoty TSH v těhotenství se líší dle trimestru

Dobrý den,jak se liší hodnoty TSH v těhotenství dle trimestu.V prvním trimestu...

Hodnoty TSH, anémie

Dobrý den, po preventivních odběrech krve se mi rozjel zajímavý kolotoč. Byla...

Hodnoty TSH, fT4

Dobrý den, prosím Vás o Váš názor na hodnoty štítné žlázy. V těhotenství jsem...

Hodnoty TSH, fT4

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o konzultaci výsledků odběru krve. Jedná...

Hodnoty TSH, fT4, přibírání na váze

Dobrý den, na odběrech mi vyšly výsledky TSH 1,953 a fT4 10,78, nevím přesné...

Hodnoty tsh...

Dobry den, v detstvi (naposledy sem byla monitorovana asi v 18ti) jsem mela...

Hodnoty u laboratorního vyšetření

Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledky krevního rozboru: HB 129, ery 4,63,...

Hodnoty ultrazvuku v 23 tt

Dobrý deň, včera som absolvovala ultrazvuk som v 23 tt (22+4), chcela by som...

Hodnoty ultrazvuků, přesnost

Dobrý den, pane doktore / paní doktorko, byla bych vděčná, kdybyste mi zodpověděli...

Hodnoty ultrazvuků, přesnost

Dobrý den, pane doktore, velmi děkuji za Vaši odpověď. Znamená to tedy, že...

Hodnoty ultrazvuků, přesnost

Pane doktore, poslední otázka, jen jestli správně rozumím Vaší odpovědi. Znamená...

Hodnoty ultrazvuků, přesnost

Pane doktore, omlouvám se, jen nerozumím Vašim odpovědím. Nějak mi z nich není...

Hodnoty v krevním obraze u dítěte

Dobrý den, dvouleté dceři byli naměřeny některé hodnoty mimo normu v krevním...

Hodnoty v krvi

Dobrý den, léčím se s vysokým prolaktinem, původní hodnota byla 1300, nyní užívám...

Hodnoty vitamínu D v krvi - číslo bylo 45

Dobrý den, koncem listopadu jsem si nechal změřit hodnoty vitamínu D v krvi....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Test na HIV

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda se takto projevuje příznaky primoinfekce...

Hnědý výtok


Potíže na přední straně hrudníku vpravo

Dobrý den, již 2 měsíce me trápí "napětí " svalstva (vytváří tupou bolest) na...

Hnisavá angína

Dobrý den, mám hnisavou angínu, večer jsem měla 39 teplotu. Na pohotovosti mi...

Tiky, bolest hlavy, tetanie, obava z otravy cigaretovým kouřem

Dobrý den, můj dotaz bude mířit především neurologovi. Dotaz bude znít možná...

Tvorba modřin

Dobrý den, ráda se zeptala ohledně modřin. Před nějakým časem jsem pozorovala...

Za jak dlouho můžu otěhotnět

Dobrý den,skoro šest let jsem brala HA Mercilon,již tři měsíce ho neberu.První...

Svědění a loupání pokožky hlavy

Dobrý den, už asi dva roky mám s tímto problém. Neustále svědění pokožky hlavy,...

PMS (?) a antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu trpět premenstruačním syndromem,...

Bolest žaludu


Zelená stolice u dvouletého dítěte

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o rodu, která se týká mé dvouleté dcery....

Časté chození na malou

Dobrý den, nedávno jsem byla léčená na střevní bakterie v moči. Kontrolní kultivace...

Ca 19-9 a karcinom slinivky

Dobrý den, chtěla bych znát Váš názor, popřípadě budu ráda i za názor onkologa....

Nadměrné pocení u dítěte

Dobrý den, dcerka (14měsíců) se nadměrně potí. A to už od narození, vždy měla...

Bolest kolene

Dobrý den! Asi týden pociťuji při kleknutí na pravé koleno velmi velkou pálivou...

Bolest kolene

dobrý den.Mužete mi poradit?Při delším skrčení kolene mi začne bolet a mám velký...

Odrený penis

Dobrý den, Již asi 3 měsíce se mi stává, že po sexu nebo po masturbaci mám...

Hnědý výtok

Dobrý den, už třetí den mám hnědý až černý výtok, který lehce zapáchá. Menstruaci...

Mírně bolestivé otokové boule na plosce nohy

Dobrý den, Už je to nějakou dobu,co se mi jednou za čas stává, že se mi začnou...

Plané neštovice a inkubační doba

Dobrý den, dcera (15měsíců) byla v kontaktu s holčičkou, která na druhý den...

Reklama