Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hospitalizace s diagnózou COVID-19

Infekce Ilona 5.6.2021

Dobrý den,

Chtěla jsem se zeptat jestli je možné prodělat onemocnění Covid-19 tak, že člověk nemá žádné dechové obtíže, nemá kašel, jen nízkou saturaci kyslíku cca kolem 90?
sestra se dostala do nemocnice / mimo ČR/ s tím, že 3 dny nepila a nejedla a byla silně dehydratovaná a tam jí řekli, že má covid-19 / udělali testy/, ale ona na sobě žádné příznaky necítila. de facto jí vnutili hospitalizaci s tím, že jí udělali rentgen a oznámili jí, že je na tom velmi zle. Ležela na JIP, ale normálně komunikovala a také chodila na WC a na první pohled jí nic nebylo. Nerozumím tomu tedy. byla tam 8 dní.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zarina Karimova

Specializace: Infekční lékařství‎ Pracoviště: Global Assistance

Dobrý den, paní Ilono!
Ano je to možné, a nebyla by to žádná vyjímka, stává se to docela běžně. Když se ze začátku všude hodně uvádělo, že klasické příznaky COVID-19 jsou horečka, kašel, dušnost a že bez toho ta nemoc je nepravděpodobná. Následně, jak bylo víc případů a víc informací jsme vlastně zjistili, že na základě přáznaků diagnózu nelze stanovit, že COVID má mnoho podob a ty příznaky jsou nespecifické. Mohou dominovat zažívací obtíže, či pokles saturace nebo někdo má např. jenom rýmu. Rozhodující pro stanovení diagnózy je PCR test, který to na 100 % potvrdí či vyloučí. Můžete mít i těžký zápal plic, s velkým nálezem na rentgenu bez nějakého intenzivního kašle. Uvádíte, že sestra byla dehydratovaná a 3 dny nejedla a nepila. V tomto případě, hospitalizace je jednoznáčně na místě. Co bylo důvodem pobytu na JIP sice nevím, ale mohlo to být ke sledování z různých důvodů (kvůli nálezu na rentgenu a nízké saturace bylo např. očekaváno srdeční selhání, či kvůli dehydratací riziko tromboembolie atd.). Myslím si, že by sestru nikdo v nemocnici zbytečně nedržel, pokud by to nebylo nutné, pokud se jedná o COVID, je lepší být trochu víc opatrný, třeba i zbytečně, než nemoc podcenit, to může skončit fatálně. Zdravím a přeji hodně zdaru.

Související dotazy

Karantena a kontakt s covid-19
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jak je to s karanténou...
Očkování covid-19 a kojení
Dobrý den, je vhodné nechat se očkovat proti covid-19...
Očkování proti Covid - 19
dobrý den měl bych dotaz já mám přítelkyni 19 let s...
Očkování proti covid-19
Dobrý den měla bych zájem o očkování proti covid 19...
Testování covid-19
Dobrý den, mám dotaz jestli já jako veřejnost si mohu...
Očkování covid 19
Zdravím.Používám na ředění krve Aspirin Protec.Můžu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hořkost v ústech během noci

Dobrý den, již několik let mě trápí hořkost v ústech během spánku. Během posledního...

Hořkost v ústech při jídle

Dobrý den, už 6. den mě trápí hořkost v ústech, která se objevuje jen při jídle...

Hořkost v ústech při jídle

Dobrý den paní doktorko, tatínek má problémy s jídlem,téměř cokoli veme do...

Hořkost v ústech, pálení žáhy, hlen ve stolici

Dobrý den, již asi tři týdny cítím často hořkost v ústech, pálení žáhy a...

Hořký pocit po jídle

Dobrý den, moje 17 letá neteř má poslední dny pocit hořkosti v puse. Přesněji,...

Hosnoty hromonů tsh ft3 a ft4

Dobrý den, mám dnešní výsledky thyroideálních markerů a krevního obrazu. Potřebuji...

Hospitalizace

Dobrý den paní doktorko. Prosím Vás o Váš názor, zda je nutno níže popsaného...

Hospitalizace

Dobrý den,chci se zeptat jak dlouhý je pobyt při hospitalizaci po operaci,a...

Hospitalizace kvůli krvácení z nosu

Můj otec(věk 56 let) je již 3. den hospitalizován v nemocnici na interním odd....

Hospitalizace na psychiatrii

Dobry den, mam doplnující dotaz. Dotaz byl pod císlem 400395. Byl jsem u stého...

Hospitalizace s dítětem

Dobrý den, Asi mám dotaz ne úplně na lékaře, ale nevím, kde jinde se zeptat....

Hospitalizace vše zhorší

Dobrý den, je mi 15 let a ocitl jsem se v opravdu bezvýchodné situaci zhruba...

Hospotalizace po operaci slepého střeva


Hotemin


Houba Ganoderma zázračná


Houba v koupelně - může být zdraví škodliva?


Houby a zažívání

Dobrý deň pan doktor doktorka chcem sa vás opýtať, včera sme boli na hríby a...

Houstnutí krve

Dobry den. Mam na vas dotaz mam problem s krvi houstne mi krev beru tablety...

HOV infekce

Dobrý den, měl jsem pravděpodobně malou bradavičku na penise. Zbavil jsem se...

Hovädzie Aminikyseliny (negatívne účinky) ?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zhoršení zraku, černé skvrny na zorném poli

Dobrý den, již asi 8 let mám v oku tyto prasklé žilky, ale až nyní se tato skvrna...

Neštovice

Dobrýden! Chci se jenom zeptat, když zůstanou takové ty tmavé fleky po neštovicích,...

Opakující se erysipel, lymfedém

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se nedá nějak zabránit tomu, aby se...

Přetěžování nohy + dodatek

Dobrý den, Již 3 roky mám problém s přetěžováním pravé nohy. Nejvíce to jde...

Zarudnutí po bodnutí hmyzem

Dobrý den, po nehezké zkušenosti s neuroboreliozou bych se ráda poradila zda...

Pulzování břicha

Dobrý den, jsem nyní těhotná, v 19.tt, a nedávno jsem si všimla, že mi v leže...

Červený flek po klíštěti

Borelioza - erythema migrans?? Dobrý den. V sobotu navečer mě kouslo klíště...

Plynatost, velmi páchnoucí, mám křeče až palčivou bolest ve středu břicha

Dobrý den, 3x týdne beham 6-8km ve vysokém tempu, v pondělí 30min po dobehnuti...

Roup

dobrý den ráda bych se zeptala na radu, děti mělystrevni virozu a pro neustále...

Svrab

Chtěl bych se zeptat,když jsem měl před půl rokem svrab tak je možný ,že jsem...

Vbočený palec

Dobrý den, mám spadlou klenbu a vbočený palec na obou nohách. Pan doktor mi...

Myom a polyp

Dobrý den, je mi 45 let, na vyšetření u gynekologa mi byl zjištěn polyp nebo...

Mirtazapin Sandoz 30mg

Dobrý den nyní užívám Mirtazapin Sandoz 15mg, můj lékař chce abych zvedl...

Bakerova cysta


Krční páteř - bolesti ramene a ruky

Pane doktore, bolí mne levá ruka a rameno a pod lopatkou, prosím, chtěl bych...

Bolest pod žebry


Odřeniny na lokti

Dobrý den, objevil jsem na levém lokti odřeniny (viz foto). Jsou pouze na levém....

Červené fleky na obličeji - pouze po požití alkoholu


Pálení špičky penisu

Dobrý den, po bouřlivějším víkendu s přítelkyní mě trošku svědil/pálil žalud....

Kari koření a zažívací obtíže

Dobry den poprosila bych o radu. Muzu ziskat v dospelosti alergii na potravinu,...

Reklama