Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hypotyreóza bez klinických projevů

Endokrinologie Sabina 29.10.2018

Dobrý den,
měla bych dotaz týkající se štítné žlázy. Má lékařka mě poslala na endokrinologii, jelikož z krve zjistila horší hodnoty hormonů štítné žlázy. Chtěla jsem se zeptat, zda je hodnota TSH - tyreotropin - 6,970 mlU/L nějak hodně špatná či ještě relativně v pořádku. Žádné příznaky hypothyreozy nemám, jde jen o tu hodnotu. Chtěla bych zkusit ještě alternativní léčbu než začnu jíst léky, jelikož se mi tyto postupy osvědčili. Jen bych potřebovala vědět, jestli je tato hodnota nějak "alarmující".
Děkuji moc za odpověď, přeji hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý večer,
hodnota TSH 6,97 je zvýšená, ale není ještě alarmující. Jiná situace by nastala v případě, že byste byla těhotná. Správná léčba poruch štítné žlázy je v těhotenství velmi důležitá. Jinak hodnocení poruchy štítné žlázy záleží ještě na hladině hormonu tyroxinu. Kromě hladiny hormonů je ještě potřeba vyšetřit štítnou žlázu ultrazvukem, jestli v ní nejsou uzly. Určitě tedy na kontrolu do endokrinologické ambulance jděte.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.

Specializace: Diabetologie, Endokrinologie‎ Pracoviště: Poliklinika Cordeus, Praha 6

Dobrý den, pokud nemáte příznaky a neplánujete těhotenství, můžete počkat. Jakmile by hodnota byla kolem 9-10 nebo jste začala mít potíže, pak je bohužel nutné začít nedostatek hormonu substituovat tabletou. Nejedná se o léčení, ale o doplnění toho, co vašemu tělu chybí. TSH může kolísat, příště může být 5 nebo 4 nebo 7, faktorů, které ovlivňují potřebu hormonů štítné žlázy je mnoho. Například stres, přibírání na váze nebo hubnutí...atd. Pokud se cítíte dobře, doporučuji ve stravě přidat jod (ale přiměřeně, případně si nechat předepsat Jodid 100ug denně) a kontrolu za 3 měsíce.
S pozdravem
Jandíková

Související dotazy

Byla mně zjistena subklinicka hypotyreoza
Dobry den, mam recidivujici aftosni stomatitidu, kdy...
Hypotyreoza a přípravek Femibion s jódem
Dobry den, Jsem v 6. tydnu tehotenstvi a byla u...
Hypotyreóza
Dobrý den, jsem 4. mesice po porodu a byla mi diagnostikovana...
Hypotyreóza
dobrý den. Jmenuji se Mirka a chtěla jsem se zeptat...
Hypotyreóza
Dobrý den, v minulosti jsem se léčila se sníženou funkcí...
Hypotyreóza
Dobry den, pred 5lety mi byly zjisteny pri darovani...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hypotyreóza

Dobry den, pred 5lety mi byly zjisteny pri darovani krve protilatky na zloutenku,...

Hypotyreoza - nervozita po Euthyroxu

Dobrý den, prosím o radu. V únoru mi byly zjištěny hodnoty ŠŽ takovéto TSH...

Hypotyreóza - nutnost léčby

Dobrý den, moje diagnóza je prim.hypotyreoza na bázi chronické lymfocytární...

Hypotyreóza a dechové potíže

Dobrý den, mám sníženou funkci štítné žlázy a vždycky po běhání se mi špatně...

Hypotyreóza a lecitin

Dobrý den, prosím Vás mám hypotyreózu a beru každý den 1 tabletku Letrox 50,...

Hypotyreóza a Letrox

Dobrý den, při preventivní prohlídce u obvodního lékaře mi z krve zjistili hladinu...

Hypotyreóza a padání vlasů

Dobry den, dlouhou dobu mi padaji vlasy, byla jsem u kozniho, trichologa, ale...

Hypotyreoza a přípravek Femibion s jódem

Dobry den, Jsem v 6. tydnu tehotenstvi a byla u me zjistena hypotyreoza v...

Hypotyreoza a těhotenství

Dobry den, pane doktore/doktorko, v 8. tydnu tehotenstvi mi byla zjistena porucha...

Hypotyreóza a vitamíny

Dobrý den, jiz dva roky beru Euthyrox 50(v tydnu pulku a o vikendu cely), ale...

Hypotyreóza v tehotenstve

Pán doktor, chcem poprosiť o radu. Práve som začala 13.tt a screningovým vyšetrením...

Hypotyreoza v tehotenstve a jod

Dobry den, rada by som sa opytala ci mozem uzivat vitaminove doplnky s obashom...

Hypotyreóza v těhotenství

Dobry den,v puberte jsem se lecila s hypothyreozou,ale po ukonceni vyvoje se...

Hypotyreóza v těhotenství

Dobrý den, prosím Vás o Váš názor na hodnoty hormonu štítné žlázy a doporučenou...

Hypotyreoza v těhotenství

Hypothyreoza v těhotenství. Dobrý den, na mou hypothyreozu se přišlo při druhém...

Hypotyreóza v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 23. týdnu těhotenství a dnes mi byla zjištěna hypotyreóza....

Hypotyreóza v tehotenstvi

Dobrý den, jsem tehotna 30tt a dnes mi byla zjistena hypotyreóza s hodnotami...

Hypotyreóza v těhotenství

Dobrý den, pri trimestrálních testech mi z krvi zjistili TSH- 5.920 a tablety...

Hypotyreoza v těhotenství

Dobrý den, jsem v 7tt těhotenství. Byla jsem na odběrech na štítnou žlázu...

Hypotyreóza v těhotenství

Dobrý den, jsem v 18.tt a byla mi zjištěna mírná hypotyreóza: TSH 4,63 a fT4...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět palce u nohy

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat. Na palci u nohy se mi asi před 10-ti lety...

Vyrážka po nechráněném pohlavním styku

Asi týden po nechráněném pohlavním styku se mi v oblasti genitálií a na tříslech...

Nežid

Dobrý den, chtěl bych poprosit o pomoc. V tříslech i za šourkem jakoby skoro...

Zvracení (Není to ohledem bulimie)

Dobrý večer, chtěl bych se vás zeptat jestli to je v pořádku. Včera jelikož...

Pálení stehna

Dobrý den, již druhý den mě pálí pravé stehno na dotek to pálí a i při chůzi...

Časté močení

Dobrý den, asi 2 měsíce mám problém s častým močením.U praktického lékaře byly...

Předčasná ejakulace

Dobrý den pane doktore/paní doktorko. Chtěl bych se s Vámi poradit, o užívání...

Nepříjemný a poměrně silný zápach z pochvy

Dobrý den, už delší dobu mě trápí nepříjemný a poměrně silný zápach z pochvy,...

Mykóza penisu

Dobry den, jiz delsi dobu me trapi opakujici se pupinky na penisu.. Byl jsem...

Bolest zad

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, již delší dobu mám velké bolesti zad. Především...

Spondylolýza

Dobrý den mám sponylolýzu a spondylolistu L5 se skluzem asi 30% je nutná operace?problém...

Únava, špatná koordinace

Dobry den,ráda bych se zeptala zda příčinou mých problémů, které se stále stupňují....

Obrna nervu peroneu

Dobrý den , již cca více jak týden me trápí znecitlivění levé nohy . Znecitlivění...

Bolest v oblasti vaječníku

Dobrý den, co by mohla znamenat bolest levého vaječníku jen někdy po sexu a...

Kazivost zubů při bulimii

Dobrý den, jsem bolímička a dočetla jsem se, že zvracení vede ke kazení zubů....

Třes levé ruky

Dobrý den mám takový problém třese se mi leva ruka a vadí mi to hodně už si...

Předčasná ejakulace

Dobrý den měl bych dotaz ohledně erekce. Ještě minulý rok jsem měl dlouhodobý...

Brnění levé ruky a nohy

Dobrý den,ráda bych se zeptala mám časté brnění levé ruky a nohy.A když se mi...

Žaludeční neuroza

Dobrý den,již rok mě neustále trápí žaludeční neuroza.Jsem z toho naprosto nešťastná,asto...

Léčba LB

Dobrý den, manželovi diagnostikovali boreliózu (i když výsledky krve nebyly...

Reklama