Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hypotyreóza

Endokrinologie Jitka 26.1.2017 redakce uLékaře

Dobrý den, jsem 4. mesice po porodu a byla mi diagnostikovana primarni hypothyreoza na podklade chronické autoimunní thyreoiditidy. Se stitnou zlazou jsem nikdy nemela problemy, az ted ve druhem tehotenstvi mi bylo receno, ze ve stitne zlaze probiha zanet, ale hormony byly v norme. Na vysetreni jsem byla cca v pulce tehotenstvi a mela jsem prijit az ted na zacatku roku, coz jsem take udelala. Bylo mi receno, ze doslo k prudkemu zhorseni - hodnoty mam TSH 49,834 a fT4 <5,15. Mam dotaz - jsou tyto hodnoty hodne spatne? A opravdu se jedna o trvaly stav, ktery nelze nicim zvratit? A dale - nemohlo to ovlivnit negativne dcerku v brisku a ted, kdyz kojim? Zacala jsem ihned uzivat leky. Dcera je narozena tyden pred terminem. Opravdu se tim velmi, ale velmi trapim. Rada bych tu svou stitnou zlazu zachranila a hlavne se bojim o zdravi dcery...

Odpovídá:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, hodnota TSH je opravdu vyšší (léčba začíná obvykle už u TSH okolo 6 při současně sníženém nebo i normálním fT4).
Laboratorně zachycené odchylky parametrů štítné žlázy jsou u těhotných žen relativně časté. V těhotenství se zvyšují nároky na funkci štítné žlázy. Řada žen je z hlediska štítné žlázy rizikových, např. mají pozitivní protilátky proti štítné žláze nebo trpí nedostatkem jódu. Mimo těhotenství jejich štítná žláza ještě stačí vytvořit dostatek hormonů pro organismus ženy. Avšak již v počátku těhotenství může dojít nedostatku hormonů pro matku i pro plod. V prvním trimestru je plod nejcitlivější k nedostatku mateřských hormonů (avšak Vy píšete, že jste hormony měla v normě-což je dobře). Přibližně od 12. gestačního týdne si plod dokáže sám tvořit tyreoidální hormony a není již na matčiných tolik závislý. Takže Vaše dcera už měla i své hormony, když se jí začalo nedostávat hormonů od Vás (předpokládám ke konci těhotenství). Pokud máte pochybnosti, zkonzultujete toto ještě s pediatrem Vaší dcerky.
Léky budete pravděpodobně brát dlouhodobě, ne-li celoživotně. Těhotenství je náročné období a někdy spustí onemocnění štítné žlázy. Léky pravidelně užívejte a dbejte rad svého lékaře. Při pravidelném užívání léků dojde k normalizaci hormonů štítné žlázy.
S pozdravem BB.

Související dotazy

Byla mně zjistena subklinicka hypotyreoza
Dobry den, mam recidivujici aftosni stomatitidu, kdy...
Hypotyreoza a přípravek Femibion s jódem
Dobry den, Jsem v 6. tydnu tehotenstvi a byla u...
Hypotyreóza
Dobrý den, v minulosti jsem se léčila se sníženou funkcí...
Hypotyreóza
dobrý den. Jmenuji se Mirka a chtěla jsem se zeptat...
Hypotyreóza
Dobrý den, prosím o přeložení zprávy ze sona šž: Oboustranně...
Hypotyreóza
Dobry den, pred 5lety mi byly zjisteny pri darovani...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hypotonie ledvinné pánvičky

Dobrý rada bych se vás zeptala .Jezdím pravidelně se svým 10 letým synem na...

Hypotonie svalu

Dobrý den. Chtěla bych se poradit. Měla jsem (na začátku září) zánět Achillovy...

Hypotonie trupu

Dobrý den, můj dotaz se týká syna, 9,5 měsíce. Chodíme na neurologii kvůli...

Hypotrofie plodu, četné infarkty placenty

Dobrý den, mám doma 3-letého syna. Porod proběhl pár dnů před termínem- 38+3,...

Hypotrofie plodu, placenta s četnými infarkty

Dobrý den, mám doma 3-letého syna. Porod proběhl pár dnů před termínem- 38+3,...

Hypotrofie plodu,zánět v pochvě

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda-li může být hypotrofie plodu způsobená...

Hypotrofie šž s obrazem thyreoiditidy

Dobrý den. Mé mamince je 80 let a mám takový pocit,že si lékaři z ní dělají...

Hypotyeroza

dobrý den paní doktorko, již 30 roků se léčím s hypothyerozou beru Euthyrox...

Hypotyreosa a doplňky stravy s jodem

Dobrý den, gynekoložka mi doporučila doplněk stravy Calibrum Babyplan, teď jsem...

Hypotyreosa a lymfa

Váš dotaz: Léčím se více jak 5 let s hypo, autoimun. zánět ŠZ. Úspěšně nasazen...

Hypotyreoza

Dobrý den, na imunologii jsem si stěžovala na dlouhodobou únavu a po výsledcích...

Hypotyreoza

Chtela bych se zaptat, jestli mohu byt krevni testy na thyroidni hormony zkresleny...

Hypotyreoza

Dobry den. Mam 32 rokov,moja babka aj mamina trpia na hypotyreozu,mamine ju...

Hypotyreoza

Dobry den. Takze autoimunitna a subklinicka hypotyreoza je jedno ochorenie....

Hypotyreoza

Dobrý den. V poslední době mě trápí tyto problémy: přibírání na váze (asi 10kg)...

Hypotyreoza

Dobrý den, psala jsem už tento týden, děkuji za odpověď. Mám výsledky: biochemie...

Hypotyreóza

Dobrý den, v minulosti jsem se léčila se sníženou funkcí štítné žlázy. Nyní...

Hypotyreóza

Dobrý den,je mi 44 let.Od svých 21 let se léčím s hypothyreozou užívala jsem...

Hypotyreoza

Dobrý den, z krevního testu mi byly zjištěny hodnoty hormonu THS - 5,35 ,ale...

Hypotyreóza

dobrý den. Jmenuji se Mirka a chtěla jsem se zeptat na hypofunkci štítné žlázy....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Trápí mne bolest břicha konkrétně nadbříšek jako žaludek


Pálení a zarudnutí obličeje

Dobry den. Mám dotaz na Pana lékaře.Manželce je 46 let.Celí měsíc má docela...

Jsou prosím následující hodnoty k operaci štítné žlázy


Môže to byť štitna žľaza?

Mám problém s hrdlom často vypluvam husté tvrdé hlieny a ked mám sucho v nosteku...

Červené fleky na žaludu


Bolesti žaludku


Svědící vyrážka pod kolenem

Dobrý den , chtě bych se zeptat cca před týdnem se mi objevili na nohou z kolene...

HIV


Srůsty


Mám bolest v pravem podžebří

Dobrý den,prosím Vás už pár dnů mám bolest v pravem podžebří. V roce 2002 mi...

Výsledky hormonů

Dobrý den, často jsem nachlazená, bolí mě dutiny,celé čelo. Mám deficit buněčné...

Bušení srdce a tlak v krku

Dobrý den, nestává se mi to často, tak 2 -3 do měsíce, 1 -2 dny po sobě a pak...

Boreliosa


Alkohol po antibioticích

Dobrý den Kdy je možné po dobráni Xorimax 500 požít alkohol Děkuji

Přenos angíny


Plíseň nehtů na ruce

Už se skoro rok léčím s plísní nehtu na ruce,měla jsem na to clotrimazol a micetal...

Escitalopram


Chlamidie pneumonie

Dobrý den, v průběhu těhotenství jsem byla léčena na plicní chlamydie -antibiotika...

Bolest v krku

Delsi cas skrabani v krku,zhorsene polykani tuhe stravy,zvetsene uzliny,ranni...

Bulka na šourku


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×