Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Implantát zubu

Zuby Michal 23.7.2014

Dobrý den. Chci se zeptat, zda implantát na dolní pětce vlevo, na kterém by byla korunka, je pak možné použít k náhradě celého patra, nebo jestli se musí platit všechny nové implantáty a tudíž jestli by nebyl vhodnější prozatím můstek. A může dojít k oslabení kosti při ztrátě jednoho zubu, nebo jich musí chybět víc? Děkuji, MV

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Dobrý den, zavedený implantát lze do budoucna použít i jako pilíř pro rozsáhlejší můstek. Kost nikterak neoslabuje a naopak díky přenosu žvýkacího tlaku přes implantát kost v místě chybějícího zubu na rozdíl od můstku neatrofuje. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

Související dotazy

Náhrada extrahovaného zubu, implantát
Dobrý den, nedávno mi můj zubař vytrhl zub 6. Z ordinace...
Zubní implantát
Dobrý den, zhruba před 1.5 rokem mi byla vytržena...
Korunka nebo implantát?
Dobrý den, řeším dilema u 5.zubu nahoře ( je mi 45...
Zubní implantát
Dobrý den, zajímalo by mě, zda si mohu nechat udělat...
Zubní implantát
Dobry den, v listopadu mi byla vytrzena sestka dole....
Zvažuji implantát
Dobrý den, dovolte mi prosím se na Vás s důvěrou obrátit....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Implanon

Dobrý den, mám od října 2011 zavedenou tyčinku Implanon. Každý měsíc mám menstruaci...

Implantace celého chrupu

Hezky den,mam více otázek,pracuji v cizině a mam velmi zkažený chrup,a to tak,ze...

Implantace kardiostimulátoru

Dobrý den p. doktorko. Jak je možné, že při implantaci K.S. lze pacienta sledovat...

Implantace menisku

Dobrý den. Letos jsem měl úraz kolene a podstoupil parciální medální meniskopii....

Implantace stentgraftu do hrudní aorty

Dobrý den. Před dvěma měsíci jsem utrpěl v důsledku pádu z velké výšky mimo...

Implantat

Dobry den, mam zubny implantat, pokial som mala provizornu korunku, nebol ziaden...

Implantat

Dobry den, Minuly tyzden mi bola vytrhnuta 6tka vlavo hore. Chcela by som...

Implantát horní stoličky

mam jit na implantat horni stolicky s doplnenim kostni hmoty,jenom pri mistnim...

Implantát TEP kolene

Dobry den. Před 3 tydny jsem podstoupila TEP leveho kolena pro gonartrozu IV.Stupně...

Implantat varlete

Dobry den.Pred dvema lety jsem pricinou urazu prisel o prave varle a chtel bych...

Implantáty

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Je mi 15 let. Zuby nemám...

Implantáty

Dobrý den mám udělaný začátek implantace. Už jsu po vhojovacím období a mám...

Implantáty zubní

Chtel bych vedet za kolik nejlevneji lze poridit dva implantaty prednich zubu...

Impontence

Je mi jiz 70 presto dotaz sice jsem impontentni ale donedavna jsem si pomohl...

Impotence

Dobrý den, rád bych se informoval ohledně problému s erekcí. Nevím jestli...

Impotence

Dobrý den, je možné, aby po přeléčení ureoplasmy DoxyHexalem došlo u manžela...

Impotence

Dobrý den ,píšu o radu . Situace je náročná na psychiku . Jsem s přítelem...

Impotence

Dobrý den Potřeboval bych poradit.Je to již rok co mám sníženou chut na sex.Dříve...

Impotence

Chci se zeptat z manželovi se nepostavi skoušely jsme clavin a zAdny účinek...

Impotence a varikokéla

Vážený pane dokrore, je mi 20 let a v současné chvíli se potýkám s 2 problémy....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nadýmání

Dobrý den, před několika měsíci jsem byla na vyšetření kvůli podezření na...

Krvácení při stolici

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co by mohly znamenat mé obtíže. Už asi 5...

Tuhnutí a bolest rukou

Dobrý den, Mám 9 měsíců po porodu. Porod byl přirozený, bez léků a bez problémů....

Kolonoskopie a menstruace

Dobrý den, má mi být provedeno kolonoskopické vyšetření, ale nejspíše budu mít...

Přetrvávající bolest kolene

Dobry den, pred casem jsem vam tyden po ASK psala ohledne píchani v koleni...

Trvale vysoké ph moči

Dobrý den, nejméně 2 roky mám podle výsledků odběru první ranní moči ph 7,5-7,8....

Hnis v pupíku


Mazové žlázy penisu

Dobry den chtel bych se zeptat na penisu se mi udelali pupinky na penisu je...

Bolest zubu po vyplnění kanálků

Dobrý den, před 2 dny dočasně vypněna 5 nahoře, přetrvává bolest/citlivost...

Volné varle

Dobrý den, nedávno jsem se ptal na problém s otočeným varletem (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/otocene-varle-133137),...

Bolest v pochvě

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jsem v 19 tt a už déle mě trápí bolest v pochvě(ostré...

Omeprazol


Bolest levé lícní kosti

Dobrý den, už asi týden mě bolí kost za zuby v levé straně obličeje, proniká...

Bolest chodidel

Dobrý den chtěla jsem se zeptat mě bolí strašně nohy a často ale nwm jak bych...

Chlamydiova infekce

Dobrý deň, vážený pán doktor, mala by som na Vás jeden dôležitý dotaz., ktorý...

Nachlazení a krvácení z nosu


Agolutin

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat po jaké době od injekce Agolutin se dostavi...

Chlamýdie v těhotenství

Dobrý den, prosím o názor. Jsem v 17. týdnu těhotenství a z krve mi zjistili...

Bolest po vyplnění kanálků a uzavření

Dobrý den, asi před měsícem jsem na dovolené měl akutní bolest zubu, kde mi...

Silný, vrstvený otlak na patě

Dobrý den, jsem pedikérka a mám klientku, která má opravdu ošklivý, silný a...

Reklama
Zavřít