Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Infekt virem herpes simplex

Kožní obtíže Tomas 5.12.2017

Dobrý den, zaujímam sa o informácie ohľadom HSV1 a HSV2. (Za predpokladu že ma človek dobrú imunitu).

1. Ak su výsledky protilátok HSV1/2 igg a igm negatívne, znamená to, že vírus človek nikdy nemal, alebo je možné že pamäťové protilátky igg sa postupom času znižujú až sa stratia? Čiže by bolo možné aby mal človek vírus v tele ale nemá protilátky lebo posledná reaktivácia vírusu bola dávno?

2. Ak ma človek iba jeden vírus, napríklad len hsv1 alebo len hsv2, testy protilátok hsv1/2 úkazu VŽDY nejakú hodnotu? Nemôže sa stať, nakoľko sú to veľmi podobne vírusy, že test bude falošné neg. alebo poz.?

3. Clovek s veľmi dobrou imunitou (chorobnosť za 25rokov cca 5krat chory) pri kontakte s vírusom hsv1 alebo 2 bude mat v tele protilátky aj keď nikdy nemal prejavy infekcie?

Teraz sa problém pokúsim nasmerovať na seba:

4. Mám zlu imunitu, časté prechladnutia, kašeľ,... raz za 2 roky mám herpes na pere. Ak by som došiel do kontaktu pri pohlavnom styku s infikovanou osobou vírusom hsv2 , mal by som takisto typické prejavy geniálneho herpesu aj keď už mám v tele hsv1?

5. V inkubačnej dobe 2-8 dni by som mal určite typické prejavy v okoli genitalu ako svrbiace vyrážky , problémy pri moceni, atd..? Alebo môžem mat aj bezvyrazkovu primoinfekiu?

6. To znamená že ak po tejto inkubačnej dobe nebudem mat žiadne prejavy tak hsv2 som dostať nemohol? (Za predpokladu že 2 dni po styku som ochorel, prechladnutie a kašeľ, bez teploty, čiže mám momentálne oslabenú imunitu) - alebo tento stav môže byt následok hsv2?

Ďakujem

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

Vaše otázka je pro mou odbornost příliš rozsáhlá a podrobná, je spíše ke konzultaci s dermatovenerologem nebo infekcionistou. Jistě se však dá říci, že můžete mít onemocnění hsv1 i hsv 2 naráz. Neznamená to, že pokud máte prodělaný jeden typ, ten druhý již nedostanete. A ano, IgG protilátky postupně klesají, to je běžný jev. Stejně tak je možné být nosičem, tzn mít v sobě infekci, bez projevů onemocnění. Nachlazení a kašel nejsou projevem genitální infekce hsv 2.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Související dotazy

Herpes Simplex
Dobrý den, Manžel právě zjistil, že má na kůži virus...
Herpes simplex
Dobrý den, prosím potřebovala bych se zeptat, kde mi...
Herpes simplex
Už druhý krát sa mi na nose urobil takýto herpes -...
Chci se zbavit viru Herpes simplex
Dobrý den, prosím Vás potřebuji poradit. Mám obavu...
Herpes simplex 1
Dobrý den, byl mi diagnostikován herpes virus HSV...
Infekce virem Herpes simplex
Dobry den. Mam dotaz ohledne meho a partnerky stavu....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekt močových cest

Dobrý den, Mám dotaz - dnes jsem navštívil urologa s nevelkou bolestí jakoby...

Infekt močových cest

Dobrý den, je mi 18 let a už rok trpím opakovaným zánětem močových cest. Bohužel...

Infekt močových cest

Dobrý den. Už asi 4 dny mě pobolívá v podbříšku. Strašně špatně se mi močí....

Infekt močových cest

Prosím o radu. Sama jsem prodělala x-zánětů močových cest či měchýře. Cca půl...

Infekt močových cest a prstu

Je mi 50 let. Před pár dny jsem z ničeho nic začal cítit únavu a pobolívání...

Infekt močových cest v těhotenství

Dobry den, jsem na konci 10tt a chci poprosit o odpovedi na par dotazu: 1....

Infekt na plicích

Dobrý den,prosím o váš názor,manžel měl teploty,37-38%.Lékař mu předepsal Duomox1000.Dobral...

Infekt po GFS

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaká je inkubační doba v případě zavlečení...

Infekt roupem dětským

Dobrý den, jsem několik měsíců v zahraničí a pracuji s dětmi. Na začátku prosince(6.12.)...

Infekt ureaplasmou

Dobrý den, prosím, jakým způsobem dochází k ureaplasmatické infekci? Všude se...

Infekty močových cest

Dobry den. Mam opakovane zanety mocovych cest a posledni vysetreni ukazalo "water...

Infekty, antibiotika a imunita

Dobrý den, jelikož mě trápil dlouhodobě kašel s rýmou byla jsem lečena antb....

Infenkční onemosnění ?

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na Váš názor. Trpím těmito příznaky: bolesti...

Infertilita

Dobrý den, v roce 2011 a 2013 mi byl odstraněn děložní polyp. Nyní se snažíme...

Infikovaná klíšťata?

Dobrý den, toto léto jsem si našla docela velký počet klíšťat. První v červnu,...

Infikované klíště?

dobry den,pred tremi dny jsem vytáhl tři klíštata a kolem jednoho kousance se...

Infikování kojence ječným zrnem

Dobrý den, včera jsem byla u dvoutýdenního miminka a celý den mě něco tlačilo...

Infikovaný bércový vřed

Dobrý den, mého tátu několik let trápí bércový vřed. Bere denně léky proti bolesti...

Infikovaný hmyz

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda bych měla navštívit lékaře, pokud mám na...

Infikovaný opar na rtu

Dobry den, asi pred tyden se mi udelal opar v koutku ust, neni to u mne nic...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otěhotnění při pettingu

Dobrý den, s přítelkyní už nějakou dobu provozujem petting, tedy třeme se pohlavními...

Petting

Dobrý den, prosím o radu. S přítelem jsem praktikovali petting, tření intimními...

Problémy s páteří L5/S1

Dobrý den, V roce 2005 jsem měl operaci páteře L5/S1 s dekompresí kořene v...

Bolestivá bulka zezadu na krku

Dobry den,před 5 ti dny sem si našla zezadu na krku bolestivou bulku a druhy...

Pruh na krku

Objevil se mi okolo krku pruh žlutý někdy červený široký zhruba 2 cm. Už ho...

Možnost otěhotnění při pettingu

Dobrý den,je mi 17 a nedavno jsme se milovali s přítelem,ale poněvadž nepoužívám...

Bušení srdce po alkoholu


Krev v koleni po operaci menisku

Dobrý deň prosím Vás po 10 dňoch od operácie menisku a navrtani poškodenej chrupavky...

Nahmataný útvar v pochvě

Dobrý den, je mi 15 let a jsem panna. Ještě jsem nebyla na gynekologii, protože...

Útvar v pochvě

Dobrý den, v pochvě jsem si nahmatala jakýsi divný útvar, netuším, co by to...

Petting

Dobrý Den, chtěl bych se vás zeptat ,zda je možné ,že moje přítelkyně je těhotná?...

Řezné praskliny na předkožce penisu

Dobrý den, prosím o radu s následujícím problémem. Již několik měsíců se mi...

Opakované použití kondomu

Dobrý den, mám dotaz, hodlám poprvé zkusit kondom, ale nejsem si jist zda po...

Odstranění znaménka

Dobrý den, asi před deseti dny jsem si nechala laserem odstranit znaménko na...

Obtížné trávení

Dobry den, mam neustale skrouchani ve strevech, nekdy jako klubko hadu, jindy...

Motání hlavy a bušení srdce

Dobry den , Vím že takhle přes internet se těžce odpovídá, ale chtěla bych...

Imunita po COVIDU

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda nevíte, jak je to s další imunitou po...

Kožní obtíže a problémy s erekcí

Dobrý deň mam 24 od 14 rokov som uzival marihuanu neskor aj tvrde drogy par...

Praskliny na předkožce - kožní, nebo pohlavní nemoc?


Otehotneni po umele interupci

Dobry den.V 8.tydnu tehotenstvi jsem sla na umely potrat.Den pred interupci...

Reklama