Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

IUD

Antikoncepce Jana 22.4.2019

Dobrý den. Již třetím rokem mám zavedeno IUD Levosert. Za tu dobu jsem nejen že přibrala 10kg, ale i při tréningu (kardio+silový tréning - 1 hodina 4x v týdnu, 6 měsíců) a dodržování zdravého stravování (zelenina, maso z domácího chovu a kvalitní sacharidy, 2-3l vody denně, do 1800kcal) se mi nedaří shodit ani kilogram, ani centimetr. Po dvou letech snažení jsem opravdu zoufalá, ale můj lékař tvrdí, že to s tělískem nemůže mít spojitost. Před tím jsem měla Gynefix a byla jsem spokojená, ovšem lékař mi - vzhledem k mému věku (34) a bezdětnosti - doporučil Levosert, aby mi prý nepřerůstala děloha. Tomu ovšem nerozumím. Znamená to, že pokud bych neměla žádnou antikoncepci, je možnost, že mi začne přerůstat děloha? Děti plánuji cca za 2 roky, tak bych chtěla vědět, jestli je Gynefix i na kratší dobu než 5 let (že bych si nechala Levosert vyndat). Nechci platit 5 000kč za zavedení, když ho budu za 2 roky vyndavat...

doplňující dotaz: Ptala jsem se na více věcí, než na kolik jsem dostala odpovědi.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
tak to je opravdu nepříjemné.
Rozdíl je v tom, že GyneFix je nehormonální tělísko, kdežto Levosert obsahuje levonorgestrel. Přibývání na váze je při užívání a používání hormonální antikoncepce celkem časté. Pokud Vám tedy tato forma antikoncepce nevyhovuje, je lepší ji vyměnit.
Pokud tedy nejsou jiné důvody k hormonální léčbě.
GyneFix určitě můžete nechat odstranit i za kratší dobu než za 5 let.
Pro doplnění předám ještě Váš dotaz specialistovi.
Prosím tedy o strpení s odpovědí.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
působení hormonálního tělíska je více méně pouze lokální takže jemu bych příbytek na váze nepřičítal.
Úvaha že pokud by jste neměla antikoncepci by vám přerůstala děloha je naprostý nesmysl pouze je fakt, že hormonální tělísko je lépe snášeno a intenzita krvácení je podstatně menší
Příjemný den

MUDr. Lucie Králíčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Králíčková


Dobrý den, Jano. U nitroděložního tělíska je i v příbalovém letáku popsán jako jeden z nežádoucích účinků nárůst tělesné hmotnosti a to i přes jeho lokální působení. Proto pokud máte pocit, že jste vyzkoušela již vše a Vaše hmotnost neklesá, zkuste si tělísko nechat vyjmout. Alespoň mně přijde tato varianta jako nejlepší možná. Pokud jste byla spokojená s Gynefix tělískem, klidně bych se k němu vrátila a v případě plánování těhotenství si ho nechala vyjmout. Nevidím důvod, proč by pro Vás toto tělísko nebylo bezpečné, naopak je vhodné i pro ženy, které nerodily. Samozřejmě je zde i varianta nebrat žádnou antikoncepci a chránit se bariérově tedy užitím kondomu při pohlavním styku. Nevím, proč by vám měla ,, přerůstat" děloha, o tom jsem nic neslyšela. Přeji Vám hezký večer, s pozdravem L. Králíčková

Související dotazy

IUD-výtok
dobrý den,mám zavedeno nehormonální IUD cca měsíc,ale...
Extrakce IUD a šestinedělí?
Dobrý den, před 15 dny jsem byla na odstranění IUD...
Rozhozený cyklus po aplikaci IUD GyneFix
Dobrý den, Před čtyřmi měsícemi jsem byla na aplikaci...
Špinění při IUD
Dobrý den. Je mi 19 let a zhruba 9 měsíců mám zavedené...
Nitroděložní tělísko
Dobrý den, nechala jsem si po porodu cs. dát IUD multiload...
Těhotenství?
Dobrý den. 9.1.17 jsem byla na vyjmutí IUD z důvodu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Isoprinosine, Rovamycine

Může se brát dohromady rovamycine a isoprinosine?

Isoptin 80

Dobrý den v roce 2013 mi zistili arytmií , byla jsem na kardioverzi , a tím...

Isotretinoin a B5

Dobrý deň. Mám na Vás takúto otázku: Už 10 mesiacov užívam isotretinoin na akné...

Isotretinoin a padání vlasů

Dobrý den, Mám náchylnost ke genetickému vypadávání vlasů a problémy s akné....

Isotretinoin, nežádoucí účinky

Dobrý den, je mi 18 let a už přes 4 roky mě trápí akné, mám střední formu akné...

Isotrexin gel v těhotenství

Jsem nyní v 15 týdnu těhotenství, isotrexin gel jsem užívala ojediněle a lokálně...

Itakem


Itakem a alkohol

Dobry vecer. Chtela bych se zeptat, kdyz beru Itakem 0,5 a z toho jeste jen...

Itakem a těhotenství

Dobrý den, už 5 let se lečím s obsedantně-kompulzivní poruchou. Měla jsem více...

ITP, Prednison


IUD GyneFix & výtok

Dobrý den, je mi 21 let, před cca. měsícem a půl jsem byla na zavedení nitroděložního...

IUD Gynefix a cysta

Dobry den, nechala jsem si v 18 zavest nehormonalni nitrodelozni telisko Gynefix,...

IUD-výtok

dobrý den,mám zavedeno nehormonální IUD cca měsíc,ale od včerejška mám slabě...

IUGR?

Dobrý den, prosím o radu. Dnes mě obvodní gynekolog po uzt vyšetření odeslal...

Iui

Dobrý den, jsem 17 dní po 2. IUI, zatím jsem nedostala menstruaci, ale domácí...

Iui

Dobrý den, jsem 5. den po iui. Hormonální léčbu jsem neprodělala, pouze jsem...

Iui

Dobrý den, jsem 5. den po iui. Hormonální léčbu jsem neprodělala, pouze jsem...

IUI

Dobrý den pane doktore. Chtěla bych se Vás touto cestou zeptat, jaký je postup...

IUI a IVF

Dobry den.Jsem po 2 neúspěšných IUI.Příští mesic mám podstoupit dalsi.Partner...

IUI a utrogestan.

Dobrý den, prosím o radu. Moje situace: 1. těhotenství vpořádku, poté po půl...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zaražené větry

Dobrý večer, je mi 18 a mám problém. Strašně mě bolí levý podbřišek. jsou to...

Rozšířená aorta

Dobrý den, je mi 36 let (164 cm, 57 kg). Na echu srdce mi byla zjištěna nedomykavost...

Bílé skrvny po bělení

Dobrý den,mám problém se zuby po domácím bělení značky Crest supreme. Je mi...

Bolest varlete šířící se k ledvinám


Zanutý penis při erekci nahoru

Dobrý den, při každé erekci se mi penis zahne směrem nahoru (viz. foto). Narovnat...

Růst penisu, 14 let

Dobrý den, za 2 měsíce mi bude 14 a můj penis měří 16cm, vyroste mi ještě?

Poškozená chrupavka v kotníku

Dobrý den, měl jsem natržené vazy v kotníku které byly vyléčeny dlahou na noze....

Bolest po rehabilitaci.

Dobrý den,obracím se na vás z dotazem,již delší dobu trpím na bolest zad mezi...

Změna zvuku tinnitu, zalehlé ucho

Dobrý den, už přes rok mám po koncertu tinnitus v obou uších, v levém uchu o...

Vyrážka na stehně ? borelióza

Dobrý den, už asi tři týdny mě trápí vyrazka na pravém stehne. Vyrazka se postupně...

Křupání a přeskakování obou ramen

Dobrý den již léta mě trápí křupání a přeskakování ramen. Někdy až tak že mě...

Bolesti páteře s nevolností

Vážený pane doktore, prosím o vysvětlení diagnózy Synkonvexní skolióza přechodu...

Penis při vzrušení až moc zahli nahoru

Připadami jako bych mel penis při vzrušeni aš moc zohli na horu vadito v něčem?

Panenská blána-jak poznat protržení, příznaky těhotenství.


Léky na odvodnění organismu na předpis

Dobrý den. Ráda bych se touto cestou zeptala, jestli existují nějaké léky...

Zarostlý nehet u palce na noze

Dobrý den. Začal bych tím, že mám zarostlý nehet už asi 5 měsíců. 3x jsem...

Křivé záda

Dobrý den,mám dotaz,je mi 21 let,již od základní školy sem se začínala hrbit...

Kokain

Dobrý den chtěl jsem se jen zeptat zda je můj krk v pořádku jelikož par dni...

Boule na dásni

Dobrý den, mám dotaz, měl jsem malou bouličku v oblasti dásně u stoličky a v...

Při pláči mi tečou slzy jen z jednoho oka

Dobry den, při pláči mi tečou slzy jen z pravého oka, z levého ani kapka. O...

Reklama