Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Křeče v břiše

Trávení Martin 20.1.2021

Dobrý den k předchozímu tématu ohledně křečí ,jsem navštívil pohotovost v Ústí nad labem byl mi udělán krevní obraz .S tím že jsem v pořádku a že je to z antibiotik tak teď nevím co si myslet .Mám znovu jet na pohotovost ?? Teploty nemam ,krev ve stolici také ne jen křeče ktere trvají už 10 den .

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Šilarová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Všeobecný praktický lékař, ordinace Milevsko

Dobrý den Martine. Na pohotovosti Váš vyšetřili a nenašli onemocnění, které by vyžadovalo, abyste zůstal v nemocnici nebo byl operován. Laboratoř byla skutečně v pořádku, bez známek zánětu v těle nebo postižení vnitřních orgánů. Ve zprávě je uvedeno doporučení, se kterým, souhlasím. Doporučena byla kontrola cestou OL. OL je obvodní lékař. Nejprve si k němu zavolejte a objednejte si termín, do konce týdne byste jistě měl být znovu vyšetřen. Jak již psali lékaři přede mnou, tak by bylo vhodné udělat výtěr z konečníku a test stolice na bakterie, které se mohou přemnožit ve střevě po užívání antibiotik. Zeptejte se rovnou lékaře po telefonu, zda mu máte donést nějaký vzorek stolice. Dále by bylo vhodné udělat kolonoskopické vyšetření. Při tomto vyšetření se zavede do konečníku taková hadička s kamerou, kterou se prohlédne sliznice tlustého střeva. Váš obvodní lékař Vám pomůže objednat nějaký brzký termín. Prozatím bych radila dodržovat dietní opatření - strava sušší, například rýže, banán, piškoty. Dále hojně tekutin, například minerálky bez bublin, protože průjmem ztrácíte hodně vody. V lékárně můžete koupit lék Meteospasmyl, který Vám uleví od pocitu křečí.
Pohotovost navštivte znovu, pokud budou bolesti břicha nezvykle silné, pokud by se objevila krev ve stolici, teplota, zvracení, pokud byste si nemohl dojít na stolici (prostě to nešlo, jako by byla zaražená...) nebo neodcházely větry.
Přeji mnoho štěstí v léčbě. Šilarová

Související dotazy

Křeče v břiše
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Před cca 2 tydny...
Křeče v břiše a zvracení
Dobry den mam takovy problem den pred vanocemy jsem...
Průjem a křeče v břiše
Po pozreni jakeho koli jidla mam křeče v brise a prujem...
Křeče v břiše
Dobrý den mám takový problém už delší dobu mě trápí...
Křeče v břiše
Dobry den chtela bych se zeptat mam dlouhodobe nekolik...
Křeče v břiše
Dobry den chtela jsem se zeptat dlouhou dobu trpim...

Doporučujeme

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Escitalopram

Dobrý den,před nedávnem jsem měla lk escitalopram a začalo se mi špatNě polykat...

Poranění 4. prstu na ruce

Dobrý den, asi před dvěma měsíci jsem při rychlém pohybu zavadil rukou o strom...

Léčba radiojodem

Dobrý den, před půl rokem jsem byla na léčbě radiojodem. Asi za 3 týdny tam...

Dráždivý tračník

Dobrý den, kvůli průjmům a silnému nadýmaní jsem byla v roce 2013 na alergologii...

Krvácení po pohlavním styku


Oranžové dlaně a plosky nohou

Dobrý den, můj vnuk, kterému je devět let, má asi půl roku oranžové dlaně a...

Krvácení po pohlavním styku

Dobrý den , spala jsem s přítelem ,ale neudělal se do mě ,už je to tyden po...

Osypání se po pomerančovém džusu

Dobrý den, od loňských prázdnin mě trápí různé projevy alergických reakcí,...

Bulka na nadvarleti

Dobrý den .... Asi před rokem jsem po dohodě s lékařem navštívil urologa s...

Bolesti zad vystřelující do nohy


Bolest mezi lopatkami

Dobrý den, na Silvestra jsem prochladla a z kraje ledna se u mne projevilo...

Tlak v nose, spáncích

Dobry den, chtěla jsem se zeptat na svůj zdráv.problem.Pred 4 měsíci se mi...

Necitlivé prsty na rukou

Dobrý den, před týdnem mi začalo brnět v malíčku a prsteníčku na levé ruce....

Ruptura rotátorové manžety

Dobrý den. Zestručněný nález na MG rezonanci: Diskontinuita výrazně ztenčené...

Léčba radiojodem

Dobrý den, před asi 10 mešíci mi našli nádor ve štitné žláze. Poprvé jsem byla...

Mohu užívat přípravek Neuritogen

Dobrý den,od roku 2017 mě trápí motání hlavy,byla jsem kvůli tomu hospitalizována.Až...

Zarůstající nehet na palci na noze

Dobrý den , chtěla bych se vás zeptat a hlavně pomoct , poradit. V prosinci...

Zánět/zarostlý nehet na noze


Zvýšené hodnoty markeru v krvi

Dobrý den paní doktorko,chtěla bych se zeptat jaký onko marker bývá zvýšený...

Tlak a bolest v zádech

Dobrý den,už třetí den mě trápí tlak v zádech,konkrétněji v kříži. Nejvíce když...

Reklama