Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Marginální luxace kyčelního kloubu, DMO - je vhodná operace?

Ortopedie Petra 28.11.2019

Dobrý večer, máme dceru s DMO dyskinetickou formou. Dcera má 5 let a ještě nechodí. Teď u ortopeda zjistili marginální luxaci kyčelního kloubu. Ortopedem byla doporučená operace a neurolog dcery je zásadně proti operaci. Němůžeme se rozhodnou, protože jsme čekali, že se oba lékaři shodnou. Jsme bezradní, může operace poznamenat motorický vývoj dolních končetin dcery? Chceme se rozhodnout zprávě a hlavně nechceme aby dcera zbytečně trpěla. Při její diagnóze máme strach o budoucí motorický vývoj dcery. Též víme, že luxace se bude také zhoršovat. Moc Vás prosíme o radu, která nám pomůže se lépe rozhodnou. Děkujeme Benovi.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, naše poradna funguje tak, že každý dotaz vždy jako první přijímá praktický lékař. Pokud je dotaz určen pro specialistu - jako ten Váš - předá mu jej. Jako praktický lékař nemohu posoudit, zda je operace u Vaší dcerky vhodná či nikoli, posouzení tedy náleží specialistovi, který tyto operace provádí a dotaz mu předávám (k nejlepšímu posouzení by ale lékař potřeboval rentgenové snímky a vyšetření dcerky). Odpověď od našeho specialisty (ortopeda) dorazí v nejbližším možném termínu (prosím o strpení, může to být i za nějaký den). V případě potřeby může specialisty dotaz předat ještě i neurologovi, abyste měli i jeho názor. Omlouvám se, že nemohu poskytnout konkrétnější informace. Přeji vám hodně sil, abyste vše zvládli. S pozdravem BS.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Skoták


Dobrý den. Jak správně uvádíte bez operace se bude stav pravděpodobně zhoršovat a časem bude vyžadovat rozsáhlejší zákrok. Operace na druhé straně při nutnosti sádrové fixace vývoj zpomalí ale dítě ho obvykle dožene. Pokud nejste rozhodnuti navštivte ještě s dokumentací ještě jedno pracoviště , které tyto operace provádí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Algeziologie, Balneologie, Fyzikální medicína, Rehabilitační lékařství‎, Neurologie Pracoviště: MUDr. Tomáš Vilhelm, Šumperk

Dobrý den,
pokud dcera dosud nechodí , je již motorický vývoj značně opožděný. Bohužel. Bez znalosti dokumentace a snímků, těžko mohu stav posoudit . Nicméně logicky vyvozuji , že operace může mít na motorický vývoj vliv pozitivní . Pokud je samozřejmě luxace kyčle jedním z faktorů, které ji v pohybu brání . Pokud se má na nohy postavit , tak se stabilní kyčlí to půjde určitě lépe.
Jsou to ale spekulace vzhledem k tomu, že o případu nic nevím .

Související dotazy

Vysoká luxace levého kyčelního kloubu, bolesti kyčle
Dobrý den V současné době řešíme doma s otcem...
Píštěl po operaci kyčelního kloubu
Dobrý den, otec je 9 let po operaci levého kyčelního...
Výška postele po náhradě kyčelního kloubu
Dobrý den - chtěla bych se zeptat - jak vysokou postel...
Luxace kyčelního kloubu
Dobrý den chtěla bych se zeptat co znamená,když mě...
Výměna kyčelního kloubu
Vazeny pane doktore, chtela jem se na Vas obratit se...
Standardní proces rekonvalescence po totální endoprotéze kyčelního kloubu
Dobrý den.Mamka jde v dubnu na operaci kyčelniho kloubu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mapy pod nehty

Dobrý den, jdu na Vás s dotazem ohledně nehtů. Jedná se o prsteníček a malíček...

Marcus Gunn phenomen

Dobrý den, trpím už od dětství výše zmíněným problémem. Pro upřesnění jde o...

Marfanův sy

Dobry den, mam Marfanuv syndrom, 4 roky jsem po vymene dvoch srdecnich chlopni...

Marfanův syndrom

Pane doktore, mám takový problém. Byla jsem na interně na vyšetření srdce -...

Marfanův syndrom

Dobrý den asi před pěti lety mi byl diagnostikován Marfanův syndrom, kdy na...

Marfanův syndrom

Dobrý den. Můžete mi prosím pomoci najít lékaře, který je schopen přesně určit...

Marfanův syndrom

Dobrý den, jsem momentalne ve 14tt a zatim se vse vyviji dobre. Trapi me ale...

Marfanův syndrom

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, často mě křupou všechny klouby a na internetu...

Marfanuv syndrom - vyšetřeni srdce

Dobry den. Muj lekař ma podezřeni na marfanuv syndrom, jelikož jsem hodně vysoky...

Marfanův syndrom a poruchy erekce

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda může mít marfanův syndrom vliv na sexuální...

Marihuana

Idem na gastroenterologický odber, pretože mám celiakiu a neviem či mi zistia...

Marihuana

Dobrý den, manžel kouřil marihuanu v době, kdy se snažíme o druhé miminko. Může...

Marihuana

mužu se zeptat když jsem prodělal mononukleozu a zjistily mi gilbertův syndrom...

Marihuana

Dobrý den, asi před 2 týdny jsem si jednou šlukla marihuany. Hrozne málo a už...

Marihuana

Chtěl bych sese zeptat, jak dlouho muze trvat nevolnost a deprese po špatném...

Marihuana

Dobrý den, Byl jsem téměr každodenní dlouholetý (4-6) uživatel marihuany....

Marihuana

Dobrý den Nevím jak bych začal, asi tím že tak přibližně půl roku mě trápí...

Marihuana

Dobrý den, mám dotaz. Nedávno se do bytu pod námi přistěhovali noví majitelé...

Marihuana

Dobry den, chtěl bych se zeptat jak dlouho se da nalézt thc v těle po prvním...

Marihuana

Dobrý den. Nevím jestli můj dotaz zapadá do této kategorie, ale přišlo mi to...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Drobné vřídky kol konečníku

Dobrý den,můžete mi poradit ,co to je? Doplnění informací: je to velmi bolestivé.Zacalo...

Záškuby nad kolenem

Dobrý den, asi 10 dní pozoruji záškuby svalu. Jedná se o pruh svalu těsně nad...

Bakerova cysta


Popraskaná kůže na žaludu

Dobrý den, je mi 37 let a obracím se na Vás s prosbou o radu. Můj problém je...

Bulky v oblasti paty při došlapu.

Dobrý den, Před pár dny jsem byl u přítelkyně, a všimli jsme si jedné věci....

Bolesti žaludku

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem užívala za sebou 4 antibiotika kvůli vracejícím...

Mám na toaletním papíru jasně červenou krev

Krev ve stolici. Dobrý den, mám dotaz. Dnes jsem byla již asi po druhé -...

Hemeroidy ?

Dobrý den mám delší dobu problém pokaždé když vykonám potřebu mam pocit nedokonalého...

Tělísko

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda musím být sexuálně aktivní před zavedením...

Maca a hormonální účinek

Dobrý den, kvůli hormonální nerovnováze mi doktor předepsal utrogestan a...

Zduření uzliny pod čelistí, nateklá dáseň

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat zda nemáte nějaké zkušenosti s těmito příznaky....

Kopřivka

Dobry den, jiz od rijna me trapi vyrazky (po 4mesicnim navratu z USA, kde...

Kongenitální dysplasie kyčlí

Dobý den, laskavě prosím o vysvětlení rentgenu pánve a kyčle: Valgosní postavení...

Bolesti žaludku

Byla jsem na vyšetření žaludku a bylo mi zjištěna inkompetence kardie, mírná...

Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi

Dobry den. Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi,neni nijak...

Bulka pod levým prsem

Dobrý den,včera jsem si nahmatala pod levým prsem oválnou bulku,je pohyblivá...

Svrab

Mám nejspíše svrab asi 2 týdny jak ho léčit

Loupání kůže na šourku

Dobrý den, je mi 17 a mám problém s loupající kůží na šourku. Kůže je velice...

Prasklá cévka, otok mozku a úmrtí

Dobrý den Následkem otoku mozku (původně prasklá cévka) zemřela naše rodinná...

Bolest kostrče

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat , jednou v práci (kuchař) me rozboleli zada...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.