Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nehojící se praskliny na patách

Kožní obtíže Eva 6.6.2017

Dobrý den, už několik let mám problémy s praskající kůží na patách. Praskliny jsou hluboké, velmi bolestivé a občas krvácí. Kůže se vůbec nehojí, případně hned praskne na jiném místě. Paty přitom vůbec ztvrdlé nejsou, protože je pravidelně ošetřuji. Nedá se na ně vůbec došlápnout a bolí i v klidu. Navštívila jsem několik kožních lékařů - opakovaně jsem dostala salicylovou mast, Kerasal s Famykoinem nebo Fucidinem, případně protiplísňové masti (ty posledních několik měsíců). Nic z toho ani po dlouhodobém užívání nepomohlo. I na jiných místech těla se kůže velmi snadno naruší - rozedřou ji téměř každé boty i některé oblečení. Jizva po odstranění znaménka se také hojila velmi špatně. Moc prosím o radu, co by se s těmi patami dalo dělat.

MUDr. Petr Tomandl
Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl


Dobrý den, dle Vašeho popisu bych také předpokládal, že se jedná o plíseň, samozřejmě vzniklé prasklinky mohou být druhotně bakteriálně kontaminovány takže Vámi popisovanou léčbu považuji za správnou - kombinace protiplísňových a dezinf. či antimikrobních preparátů. Léčba by měla býti dostatečná dlouhá, při neúspěchu léčby by bylo vhodné též mykologické vyšetření - zjištění konkrétního druhu plísně a zavedené léčby cílené (provedou na kožním). Důležitá je též životospráva, pestré stravování, ale například nepřehánět to s velkým přísunem sacharidů, pokusit se obecně omezit stres, apod.. Choroby kůže jsou totiž mnohdy obrazem celkového stavu organizmu. Možná zvažte též laboratorní vyšetření krve - alespoň glykémie (u obvodního lékaře). S pozdravem MUDr. Petr Tomandl.

Související dotazy

Praskliny na patách
Dobrý večer, od počátku loňského roku mi začaly...
Hluboké praskliny na patách.
Dobrý den, manželka ( 49 let ), má velké problémy...
Bolestivé praskliny na prstech a patách
Dobrý den, již několik let se mi pravidelně s příchodem...
Ztvrdlá kůže na patách
Dobrý den, ačkoliv je léto nemohu chodit v pantoflích...
Kožní obtíže
Mám na (více pravé noze ) bulky. je mi 42 let a na...
Kožní obtíže
Dobrý den, prosím Vás, co to je? Udělalo se mi to převážně...

Doporučujeme

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Popis EKG

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, přítel byl na preventivní prohlídce vyšetření...

Bolest levé strany krku

Dobrý den, v srpnu po vyspání mě začala bolet levá část krku a doteď nemůžu...

Karanténa a kontakt

Dobrý den, můj zaměstnanec je cca týden doma s angínou (byl u lékaře). Před...

Lékařská zpráva

Prosim o vysvětlení ( přeložení textu od lékaře) viz fotografie Nějak tomu...

Palpitace

Dobrý den,můj dotaz se týká srdce,již delší dobu mě trápí jakoby probouch srdce,někdy...

Mrtvění

Dobrý den,chtěla bch se zeptat zda mrtvění rukou může být od krční páteře.V...

Palpitace

Dobrý den, rád bych se zeptal ohledně svých problémů. Poslední dobou mývám...

Latentní tetanie

Dobrý deň chcem sa opýtať ohľadom tetanie a,nedavnp mi zistili tetaniu,lenze...

Těhotenství

Dobry den, jsem ve 13+2 tydnu tehotenstvi. Byla jsem u lekarky s tim, ze omdlevam....

Analgetika a Warfarin

Mám silné bolesi kyčelních kloubů, dle lékaře od páteře. Vzhledem k tomu, že...

Palpitace

Dobry den, je mi 27 let, v noci kdyz se probouzim na toaletu, tak vzdy citim,...

Pálení na hrudi

Dobrý deň. Mám 24 rokov Už dlchšiu dobu ma trápi pálenie na hrudi. ( asi pol...

Bypass žaludku

Dobrý den, mám po operaci žal. Baypass a mám porad žlutou stolici, žlučníku...

Kontakt s kontaktem koronaviru

Dobrý den, byla jsem v kontaktu s osobou, která byla v osobním kontaktu s pozitivně...

Probouchávání srdce

Dobrý den, mám na Vás otázku co se týče asi spíš probouchavání srdce. Již...

Karanténa a kontakt

Dobrý den , bydlím v RD v prvním patře ,v přízemí bydlí otec s přítelkyní a...

Stres a panika

Dobrý den. Je mi 21 let. Měl jsem před rokem období panických ataků, nicméně...

EKG Holter

Dobrý den, byla jsem na EKG Holter (viz příloha), dostala jsem výsledek, ale...

Kontakt s ptačím trusem

Dobrý den, chci se zeptat, zda existuje nějaké nebezpečí po kontaktu se zaschlým...

Extrasystoly

Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily extrasystoly. A to asi...

Reklama