Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nevolnost po průjmovém onemocnění

Infekce Pavel 7.6.2018

Dobrý den,
v noci z pátku na sobotu jsem trpěl průjmy a v sobotu se poté probudil s téměř 39° horečkami naprosto zesláblý. Za pomocí paralenu se mi horečka podařila vyležet, ale hodně jsem spal, potil se, málo pil a jedl. V neděli jsem byl již mnohem lepší a v pondělí šel proto rovnou do práce. Během dne se mi však začala točit hlava, navštívil jsem proto pracovní doktorku, která mě poslala na nemocenskou (kde jsem doteď) s tím, že je to nejspíše následek virové infekce, že mám doplnit látky iontovým nápojem, hodně pít a mělo by se to zlepšit.
V současné době je můj stav takový, že dokud ležím, případně dělám něco, co nevyžaduje soustředění (utírání prachu, vaření,...), jakoby mi nebylo vůbec nic. Cítím se naprosto v pořádku, při síle,... Jakmile si ale sednu k počítači a soustředím se třeba na text emailu při vyřizování pracovní korespondence, točení hlavy se mi vrátí a dělá mi problém se na text soustředit. Přijde mi, že tento stav "motání" je v drtivé většině případů vyvolán právě soustředěním se na nějaký text apod. Jakoby takový tlak v hlavě, někdy mi to připadá jako když to člověk přežene na večírku, druhý den má kocovinu a nezvládá se na nic soustředit. To však pouze v té chvíli, kdy například čtu zmíněný email apod. Prosím proto o Váš názor o co by se mohlo jednat a zda to nejspíše souvisí s předchozí nemocí, nebo je třeba se bát.
Předem děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den,Pavle,
děkujeme za Váš dotaz. Obtíže, které máte, opravdu ještě mohou souviset s předchozí střevní infekcí. Pokud trvají již týden, považuji za vhodné navštívit lékaře a nechat se prohlédnou a to včetně orientačního neurologického vyšetření a krevních odběrů. To napomůže vyloučit případné komplikace nemoci. Je možné, že jste pouze vyčerpaný a potřebujete ještě pár dní odpočinku, nicméně někdy se takto mohou projevovat nedostatky minerálů. Doporučuji tedy kontrolu nejlépe hned zítra, aby jste před víkendem měl jistotu, že je vše v pořádku. Hezký večer.

Související dotazy

Nevolnosti
Dobrý den, je mi 18 let a mívám časté nevolnosti, které...
Nevolnost v těhotenství
Dobrý den, Chci se zeptat kdy může nastat nevolnost...
Nevolnost
Dobrý den, chtěla bych se zeptat...poslední měsíce...
Večerní nevolnost
Dobrý den chci se zeptat. Už 4-ty den mi bývá večer...
Nevolnost
Dobrý den.Je mi 13 let a poslední měsíc trpím silnými...
Nevolnost, brnění končetiny
Dobrý den, manžel měl již několikrát náhlou nevolnost,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nevolnost po léku na depresi - Lenuxin

Vážený pane doktore, dostala jsem před dvěma měsíci Lenuxin (na depresi). Lék...

Nevolnost po malém množství alkoholu


Nevolnost po nedostatku spánku

Dobrý den, Už několik let mě trápí nevolnost po neprospané noci. Pokud spím...

Nevolnost po obědě

Poslední měsíc trpím nepravidelně (cca 4x týdně) nevolností po obědě, zhruba...

Nevolnost po odblokování páteře

Dobrý den, byla jsem na odblokování hrudní páteře. Od té doby (cca 10 dní) mám...

Nevolnost po odpoledním spánku

Dobrý den, dlouhodobě (cca 1- 1,5 roku) mně trápí následující problém- když...

Nevolnost po pivu

Dobrý den, je mi 16 let a 10.12 jsem vypila za 1 hodinu 3 litry piva gambrinus...

Nevolnost po použití chemikálie

Dobrý den poradno, včera večer jsem do tiskárny plnila barvu, a nešetrnou manipulací...

Nevolnost po proběhlé cévní mozkové příhodě

dobrý den, prosím o Váš názor, po ranním vstávání mám problém s orientací,...

Nevolnost po prudkém probuzení

Dobrý den, stává se mi, že se v noci probudím šokem, motá se mi hlava a udělá...

Nevolnost po ránu

Dobrý den, pokusím se vám přiblížit moje problémy. Po ránu: Bezvýsledné nucení...

Nevolnost po RTG

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Minulý týden jsem byla na rtg vyšetření klíčku...

Nevolnost po Seretide 50/500

Dobrý den, beru Seretide diskus 50/500 2 krát za den. Asi po 3 týdnech jsem...

Nevolnost po sexu

Dobrý den, asi 2-3 hodiny po pohlavním styku mám zvýšenou teplotu (39 stupňů),...

Nevolnost po sexu a bolesti při

Dobrý den S novym pritelem je to od první chvíle pořad. Při sexu mě to začne...

Nevolnost po sportu

Dobrý den, Včera jsem si byl zajezdit na kole na spinningu a poté jsem vypil...

Nevolnost po sportu

Zdravím, mám problém, že po zátěži (fotbalový trénink/zápas) se mi pravidelně...

Nevolnost po sportu, alkoholu a marihuaně.

Dobrý den, je mně 28 . V pátek jsem byl v posilovně a cvičil poměrně hardcore...

Nevolnost po úrazu

Dobrý den. Je mi 14 let a jsem po otřesu mozku, minulý týden jsem byla hospitalizována...

Nevolnost po užití léku.

Dobrý den, prosím Vás o radu..na zjištěné bakterie v nosních dutinách jsem dostal...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti kyčelních kloubů

Dobrý den, před 14 dny mi byla zjištěna streptokoková infekce a nasazen Amoxicilline...

Průjem, pocit plnosti, nedostatečného vyprázdnění

Dobrý den, pátý den mám zažívací potíže. Po každém jídle těžkost v žaludku,...

Bolavé koleno

Dobrý večer,mám na vás dotaz. Bolí mě pravé koleno zevnitř.Nevím zda mám natažený...

Vyšší lačná hladina cukru


Zápal plic - doplňková léčba a rekonvalescence

Dobrý den paní doktorko, mám zápal plic (bakteriální) s nálezem v levém středním...

Tlak

Dobrý den, je mi 52 let, mám již několik let vysoký tlak. Nejprve jsem brala...

Bolest čelistního kloubu


Bolest žeber

Dobrý den. Před pěti týdny jsem měla dvoutýdenní nachlazení (od únavy, po extrémní...

Píchání u srdce při nádechu


Bolest pod hrudním košem

Dobrý den. Prosím o radu, kam směřovat vyšetření. Od prosince mě bolí oblast...

Cvičení po laparoskopické operaci

Dobrý den, měla jsem chronickou apendicitidu a 10.12.2010 jsem podstopila laparoskopickou...

Svědění kůže bez vyrážky

Dobrý den, už víc jak týden trpím svěděním kůže bez příčiny, žádnou vyrážkou...

Chorobné lhaní

Dobry den,pani doktorko,rada bych se na Vas obratila s dotazem na patologicke...

Zvláštní záblesky-2

Dobrý den, oko mi bylo rozkapáno, nic nenašla, sklivcové zákalky mam taky ale...

Doxybene 200 - jak dlouho jsou v krvi po dobrání

DObrý den, jak dlouho po dobrání zůstávají Doxybene 200 v krvi a mohou ovlivnit...

2x zapomenutá antikoncepce po sobě

Dobrý den, potřebovala bych poradit. V pondělí tohoto týdne jsem začala brát...

Horské sluníčko

Vážená paní doktorko, přemýšlím nad koupí Horského sluníčka. Rád bych se Vás...

Zánět spojivek v těhotenství

Dobrý den! Jsem ve 26.tt a mám začínající zánět spojivek. Chci se zeptat, co...

Trávicí potíže po operaci slepého střeva

Dobrý den, v prosinci jsem byla na operaci chronického slepého střeva. Operace...

Zvýšený urobilinogen a bilirubn v moči

Dobrý Den, Naměřil jsem si pomocí testovacích proužků zvýšenou hladinu urobilinogenu...