Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nitroděložní tělísko a krvácení

Gynekologie Iva 20.5.2018

Dobrý den, od 11. dubna 2018 mám zavedené nitroděložní tělísko Inara CU.Dva týdny poté jsem začala slabě krvácet 10 dní před termínem očekávané menstruace, to trvalo celou dobu, potom proběhla menstruace tak nějak bez potíží normální průběh.Po skončení 4 dny bez problémů a další den začalo nejdřív slabé špinění až krvácení, které zesiluje a dnes je to 9. den každodenně.Menstruaci bych měla mít cca za 10 dnů.Byla jsem u svého gynekologa,tělísko je prý správně, zánět to taky není a předepsal mi Norethisteron, ale po užití prvního prášku mi bylo špatně, poté jsem si přečetla velmi časté nežádoucí účinky a lék přestala brát, protože na tom jsem poslední týdny psychicky velmi špatně - jsem sama s dětmi, přítel se se mnou před měsícem rozešel, zažívám těžké období, často trpím na migrény, už jsem jakž takž začala lépe spát a usoudila jsem, že toto bych nezvládla, kdyby se mělo díky těmto hormonům ještě zhoršit.Prosím o radu, zda jsou tyto léky nezbytné nebo se to jinak samo nezastaví či nezlepší, i v zaměstnání potřebuji být fit. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Váš dotaz ještě předávám odborníkovi z oboru gynekologie, vyčkejte ještě na další e-mail. Určitě by bylo pro vás vhodnější užívání Norethisteronu, neboť by nedocházelo ke krvácení. To je jednak nepříjemné a jednak může u ženy vést až k chudokrevnosti a poté se u vás bude prohlubovat únava, což na psychiku zrovna není nejlepší. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák


Dobrý den, je to kruh, nervy- krvácení - tělísko - nervy,... U nehormonálních tělísek je krvácivost a bolestivost obecně vyšší. Neznám výšku sliznice, proto nemohu soudit, zda je terapie NES na místě a je nutná. Jinak buď se krvácení po nějaké době usadí a zpravidelní, nebo ne, je to od pacientky k pacientce. Počítejte ale s delší, někdy i silnější a bolestivější menstruací, cca 5% mých pacientek toto nemá. Měď dráždí sliznici a tím působí, čili dělá chemický mikrozánět, který je v pořádku, pokud nepřejde do klinického zánětu. S pozdravem PL

Související dotazy

Nitroděložní tělísko
Dobry den, ted mam druhe nitrodelozni telisko. Pri...
Nitroděložní tělísko
Dobry den chtěla bych se zeptat kdyz jdu na klasickou...
Nitroděložní tělísko
Dobrý den, dnes mi bylo zavedeno nitroděložní tělísko...
Nitroděložní tělísko
Chtěla jsem se zeptat, jestli je možné používat tampony,...
Nitroděložní tělísko
Dobrý den, je mi 22 let a před dvěma měsíci jsem...
Nitroděložní tělísko
Dobrý den. Mám už přes osm měsíců zavedené nitroděložní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nitroděložní tělísko

Dobrý den, v úterý to bude 14 dnů co mi můj gynekolog zavedl nehormonální nitroděložní...

Nitroděložní tělísko

Dobrý den mám dotaz momentálně je mi 16 let od mých 15 let beru hormonální antikoncepci,ale...

Nitroděložní tělísko

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na vliv nitroděložního tělíska Jaydess na...

Nitroděložní tělísko

Dobrý den, před 3 měsíci jsem si nechala pro nemožnost brát prášky (Leidenova...

Nitroděložní tělísko a magnetická rezonance

obrý den,chtěla jsem se zeptat jestli mohu absolvovat vyšetření na magnetické...

Nitroděložní tělísko - jediná možnost?

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně možností antikoncepce. V roce 2008 jsem kvůli...

Nitroděložní tělísko - potíže s vyjmutím

Dobrý den, dnes jsem byla na vyjmutí nitroděložního tělíska, při extrakci...

Nitroděložní tělísko (s hormony)

Dobrý večer, cca před 12-13 lety jsem přestala brát HA, kvůli podezření na...

Nitroděložní tělísko a deprese

: Dobrý den, prosím o pomoc, hledám příčinu depresivních a negativních náladách,...

Nitroděložní tělísko a jeho negativní účinky

Dobrý den,telisko mám zavedené měsíc a půl, bolesti mám pořad . Bolest je někdy...

Nitroděložní tělísko a krvácení

HORMONÁLNÍ TĚLÍSKO JAYDESS Dobrý den, 27.3.2017 jsem byla nasadit horm.tělísko...

Nitroděložní tělísko a menstruace

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak to je s menstruací u nitroděložního tělíska...

Nitroděložní tělísko a menstruační kalíšek

Dobrý den, je možné po zavedení nitroděložního tělíska používat menstruační...

Nitroděložní tělísko a možnosti antikoncepce

Dobrý den, již dva roky mám zavedené tělísko a stále se potýkam s nepravidelnou,...

Nitroděložní tělísko a odsun menstruace

Dobrý den, druhým rokem mám zavedené nitroděložní tělísko Jaydess. Menstruaci...

Nitroděložní tělísko a otěhotnění

Dobrý den chtěla bych se zeptat .. Měla jsem 7 měsíců nitroděložní tělísko...

Nitroděložní tělísko a pravděpodobnost těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zdali je možné otěhotnět i prez nitroděložní...

Nitroděložní tělísko a sport

Dobrý den.U svého gyn. jsem si vybrala nitroděložní nehormonální tělísko se...

Nitroděložní tělísko a těhotenství

Dobrý den, již měsíc mám zavedené nehormonální nitroděložní tělísko. Druhý den...

Nitroděložní telísko a trombofilie faktoru V Leiden

Dobrý den, mám z krve zjištěnou trombofilie faktoru V Leiden ,bez obtíží.Nyní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bílý povlak na penise

Je mi 14 a na penisu se mi obcas dela bily povlak, jde jednoduse smyt. Bojim...

Motání hlavy

Dobry den. Uz vice jak 2 mesice se mi mota hlava prakticky 24 hodin denne. K...

Pravděpodobnost přenosu viru HIV


Dědičnost srdeční vady

Dobrý den, můj přítel má od střední školy zjištěnou bikuspidální aortální chlopeň...

Točení hlavy při předklonu

Chtel bych se zeptat, cim by mohlo byt zpusobeno toceni hlavy pri predklonu...

Páleni špičky žaludu-ústí močové trubice

Dobrý den, již od konce března tohoto roku mám pálení ústí močové trubice, špička...

Palpitace

Dobrý den, před dvěma dny mi to začalo nepříjemný pocit knedlíku v krku , a...

Vřídek


Mám diagnostikovanou trombofilní mutaci

Zdravím. Mám diagnostikovanou Trombofilní mutaci krve po obou rodičích. Na...

Už pár dní mě pobolívá hlava u pravého spánku

Dobrý den , chci se optat už pár dní mě pobolívá hlava u pravého spánku občas...

Plynatost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Již nějakou dobu trpím plynatostí, a teď...

CB sy

dobrý den, je mi 39 let a cca 2 měsíce mě bolí levé rameno poté , co jsem ruku...

Extrakce Zubu

Dobrý den byl jsem na extrakci pravé dolní osmičky a chtěl bych se zeptat za...

Bulka pod žaludem

Dobrý den, našel jsem malý nález pod žaludem, bulka nebolí, při hmatu je tvrdá,...

Vysoká sedimentace


Vynechávání tepu, přeskakování srdce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na mé problémy ohl vynechávání tepu, přeskakování...

Vyrážka na končetinách

Dobrý den, potřebovala bych zjistit od čeho mám na rukou a nohou pupinky, zasílam...

Akné

Dobrý den, je mi 41 let a trápí mě akné (vřídky, červené fleky...) na čele,...

Kotvičník a warfarin

Dobrý den paní doktorko,moc Vás prosím o radu.Je mi 45 let a před rokem mi byla...

Ovlivňuje přípravek pro koně Alavis triple blend účinky jiných léků, pokud ho užívají lidé?

Vážený pane doktore, chtěla bych na silnou bolest kyčelního kloubu vyzkoušet...

Reklama
Zavřít