Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nitroděložní tělísko - potíže s vyjmutím

Gynekologie Lucie 2.6.2019

Dobrý den,

dnes jsem byla na vyjmutí nitroděložního tělíska, při extrakci zůstala horizontální část Dany uvnitř.

Doktorka mi řekla, že při plánovaném potratu (pomocí prášků) je možné, že zbylá část se vyplaví sama a je nutné pozorovat, co ze mě vychází. Pokud se tak nestane bylo mi řečeno, že zbytek bude odstraněn pomocí hysteroskopie.

Je možné, že bude děloha trvale poškozena?

Jak se pohybují ceny zákroku pomocí hysteroskopie v ČR bez pojištění?

Bylo mi potvrzeno pomocí ultrazvuku, že těhotenství probíhá normálně (momentálně jsem v 6. týdnu), při vyndání tělíska mi bylo ještě řečeno že se může dostavit spontánní potrat.

Děkuji

MUDr. Tomáš Musil
Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Musil

Specializace: Praktické lékařství a akupunktura Pracoviště: MediClinic Pelhřimov

Dobrý den, Lucie, při plánovaném potratu se tělísko sice může uvolnit, ale spíše dojde na hysteroskopii. Děloha obvykle nabývá trvale poškozena. Jak se pohybují ceny výkonů - to budete muset zjistit na příslušném pracovišti. S ohledem na odbornost dotazu předávám specialistovi. Pěkný den přeje Dr. Musil

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák


Dobrý den, až když jsem dočetl dotaz do konce, došlo mi, že situace nemá t..č. řešení. Nevím, proč se hysteroskopie neprovedla ihned po nekompletní extrakci IUD (cena do 5000Kč). Nyní jste těhotná, čili hysteroskopie nepřipadá v úvahu , nezbývá tedy nic jiného, nežli vyčkat dalšího průběhu, teotericky není důvod proč by mělo ve Vašem případě být těhotenství rizikové. Po porodu se skutečně mohou zbytky tělíska vyplavit samy. Přesto bych doporučil s odstupem po porodu hysteroskopii. S pozdravem PL

Související dotazy

Nitroděložní tělísko
Dobry den chtěla bych se zeptat kdyz jdu na klasickou...
Nitroděložní tělísko
Dobrý den, dnes mi bylo zavedeno nitroděložní tělísko...
Nitroděložní tělísko
Chtěla jsem se zeptat, jestli je možné používat tampony,...
Nitroděložní tělísko
Dobrý den, je mi 22 let a před dvěma měsíci jsem...
Nitroděložní tělísko
Dobry den, ted mam druhe nitrodelozni telisko. Pri...
Nitroděložní tělísko Jaydesse
Dobrý den, je mi 41 let,v listopadu to budou 3 roky,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nitroděložní tělísko

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám již rok zavedené tělísko Jaydess a už...

Nitroděložní tělísko

Dobrý den, mám zavedené nehormonální nitroděložní tělísko (měď+zlatp), ale kvůli...

Nitroděložní tělísko

dobry den chci se zeptat, kolegyne v praci si pred 2 dn nechala zavect nitrodelozni...

Nitroděložní tělísko

Chtěla jsem se zeptat, jestli je možné používat tampony, pokud si nechám zavést...

Nitroděložní tělísko

Dobrý den, v úterý to bude 14 dnů co mi můj gynekolog zavedl nehormonální nitroděložní...

Nitroděložní tělísko

Dobrý den mám dotaz momentálně je mi 16 let od mých 15 let beru hormonální antikoncepci,ale...

Nitroděložní tělísko

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na vliv nitroděložního tělíska Jaydess na...

Nitroděložní tělísko

Dobrý den, před 3 měsíci jsem si nechala pro nemožnost brát prášky (Leidenova...

Nitroděložní tělísko a magnetická rezonance

obrý den,chtěla jsem se zeptat jestli mohu absolvovat vyšetření na magnetické...

Nitroděložní tělísko - jediná možnost?

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně možností antikoncepce. V roce 2008 jsem kvůli...

Nitroděložní tělísko (s hormony)

Dobrý večer, cca před 12-13 lety jsem přestala brát HA, kvůli podezření na...

Nitroděložní tělísko a deprese

: Dobrý den, prosím o pomoc, hledám příčinu depresivních a negativních náladách,...

Nitroděložní tělísko a jeho negativní účinky

Dobrý den,telisko mám zavedené měsíc a půl, bolesti mám pořad . Bolest je někdy...

Nitroděložní tělísko a krvácení

Dobrý den, od 11. dubna 2018 mám zavedené nitroděložní tělísko Inara CU.Dva...

Nitroděložní tělísko a krvácení

HORMONÁLNÍ TĚLÍSKO JAYDESS Dobrý den, 27.3.2017 jsem byla nasadit horm.tělísko...

Nitroděložní tělísko a menstruace

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak to je s menstruací u nitroděložního tělíska...

Nitroděložní tělísko a menstruační kalíšek

Dobrý den, je možné po zavedení nitroděložního tělíska používat menstruační...

Nitroděložní tělísko a možnosti antikoncepce

Dobrý den, již dva roky mám zavedené tělísko a stále se potýkam s nepravidelnou,...

Nitroděložní tělísko a odsun menstruace

Dobrý den, druhým rokem mám zavedené nitroděložní tělísko Jaydess. Menstruaci...

Nitroděložní tělísko a otěhotnění

Dobrý den chtěla bych se zeptat .. Měla jsem 7 měsíců nitroděložní tělísko...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Seborea a padání vlasů

Dobrý den, od porodu druhého dítěte ( již 9 let) trpím seboreou ve vlasech a...

Když mám ztopořený penis tak mi nejde přetáhnout předkožka


Borelioza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda by byla zvýšená sedimentace v případě výskytu...

Slizniční lem

Dobrý den,chtěla bych se zeptat co je to hyperplastický slizniční lem v maxilární...

Dieta při divertiklech

Dobrý den, je mi 37 let, volni mi byly zjištěny ve střevech divertikly. Snažíme...

Teploty, zvýšené CRP, silné noční pocení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na následující. Manžel už asi měsíc vždy v...

CIN3

Dobry den mam takovou prozbu.Jsem po konizaci delozniho cipku 4.dny.ted cekam...

Cholesterol 7,9

Je mi 52 let, nekouřím, nepiju, zdravě se stravuju, mám cholesterol dlouhodobě...

Čepy na mandlích


Boule na krku


Pankreas-atrofie a dystrofie

Dobry den vážení, mám dotaz, z CT mam potvrzenou atrofii a komplexní tukovou...

Krev z pupíku

Dobrý den, manželovi poslední dobou téměř denně teče krev přímo z pupíku. Prý...

Hraniční hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, na endokrinologii mi paní doktorka řekla,...

Vřídek na tváři

Dobrý den, V ústech na tváři se mi udělal tako vřídek asi 2-3 cm dlouhý a...

Bolest čelisti po extrakci 8mičky vpravo

Dobry den. V pondeli 7.11. Jsem byl na trhani 8cky vpravo dole. Zub mi extrahovali...

Časté močení

Dobry vecer, Rada bych se zeptala co by to mohlo byt poslednich par dni mam...

Bolest na pravé straně hrudníku

Dobrý den, před 14 dny jsem sem vložil dotaz a doteď mi nedošla žádná odpověď,...

Prasklina u poševního vchodu

Dobrý den, již několik týdnů se nemohu zbavit praskliny v místě pochvy. Prasklina...

Záškuby jazyka

Dobrý den, je to již cca 2,5 roku co mám záškuby všude po těle,dokonce i na...

Puchýř nohy

Dobrý den, predevčírem se mi na noze (oblast kotníku) udělal žlutý puchýř,který...

Reklama
Zavřít