Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nízká pohyblivost spermií

Gynekologie Petra P. 24.3.2009

Dobrý den,
zhruba před rokem jsem přišla s přítelem do jiného stavu, těhoteství bylo bohužel mimoděložní vzhledem ke 4. stupni endometriózy, kterou mi objevili při odstraňování tohoto mimoděložního těhotenství. Přítel byl asi před týdnem na spermiogramu, kde mu zjistili nízkou pohyblivost spermií (3%) a také nízký počet.
Vznikly u něj pochybnosti, zda je možné oplodnit partnerku (tedy mě) s takto ,,postiženými,, spermiemi?
Můžete mu prosím z lékařského hlediska potvrdit, že takovéto otěhotnění je možné i za těchto podmínek?
Děkuji mnohokrát

Petra P.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, netuším na co se mě přesně ptáte, ale i s nižší pohyblivostí spermií může dojít k oplození vajíčka. Je dobré zkusit podpořit jejich tvorbu a jejich pohyb nošením spíše trenek než slipů u muže (vyžadují spíše nižší teplotu), zkusit užívat selen, minerály a vitamíny, celkově se zdravě stravovat a hlavně přestat kouřit. Pokud by nedošlo k úpravě pohyblivosti a cca za půl roku jste neotěhotněla, je dobré obrátit se na centrum asistované reprodukce, kde existují speciální metody pro oplození u tohoto problému - nejspíše by se použila intracytoplasmatická injekce spermie, více se dočtete na tomto odkazu:http://www.crmzlin.cz/page/1762.intracytoplazmaticka-injekce-spermie-icsi-/
O metodách umělého oplození více zde: http://www.ulekare.cz/clanek/jak-funguje-metoda-ivf-3678?search=spermie&from=20
Pokud ale máte endometriosu, měla byste podstoupit léčení a teprve po konzultaci s lékařem, který vás ošetřuje, se pokusit otěhotnět. Jste ale jistě pod kontrolou (když uvádíte, že dg. endometriosy máte stanovenu), pokud ne, obratte se na lékaře např. ve větším gynekologickém centru, tam jsou zkušenosti s léčením endometriosy rozsáhlé a na vysoké úrovni.
Hezký den.

Související dotazy

Snížená pohyblivost spermií - možnost přirozeného otěhotnění?
Dobrý den, je možné v tomto případě tohoto spermiogramu...
Pohyblivost spermií - jak léčit
Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Na spermiogramu mi zjistili...
Kvalita spermií
Dobrý den, mám na Vás možná hloupý dotaz - ovlivňuje...
Progresivni pohyblivost
Dobry den byl jsem vysetren na genetice na pohyblivost...
IVF a DNA fragmentace spermií
Dobrý den. Ráda bych se zeptala na problém DNA fragmentace...
Nízká sedimentace
co znamená nízká sedimentace dcera má hodnotu 6

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nizka hodnota AMH

Dobry den, po LPS v novembri minuleho roka mi diagnostikovali endometriozu....

Nizka hodnota FT4 a planovani ditete

Dobry den. Pred tremi lety jsem mela hodnotu TSH 5,2, ale alergolog me na endokrinologii...

Nízká hodnota glykémie

Dobry den, zkousela sem si zmerit hladinu cukru v krvi a mela sem 2,2 a pritom...

Nizká hodnota leukocytů

Dobrý den. Syn 7 let byl propuštěn z nemocnice, kde byl na vyšetření kvuli opakujícím...

Nízká hodnota neutrofilní segmentu

Dobrý den, mám strach z leukémie, je mi 31 let. Můžete mi prosím napsat zda...

Nízká hodnota TSH

Dobrý den paní doktorko, Jsem v 16.tt a dnes mi byl oznámen nízký výsledek...

Nízká hodnota TSH

Dobrý den, paní doktorko, jsem v 16.tt a při krevních testech mi bylo zjištěno...

Nízká hodnota TSH v těhotenství

DOBRY DEN, dnes mě má gynekoložka upozornila a nízkou hladinu TSH a sice...

Nízká hranice trombocytů

Dobrý den, jsem dárce krve a krevní plazmy. Na transf. stanici mi bylo v červnu...

Nizka imunita

Dobry den, chtela bych se zeptat na nasledujici problem. Nedavno jsem si uvedomila,...

Nízká saturace


Nízká sedimentace

co znamená nízká sedimentace dcera má hodnotu 6

Nízká sedimentace

Dobry den pane/i doktore/ko, Mam na Vas dotaz, zasilam Vam v priloze vysledek...

Nízká sedimentace

Dobry den,chtela bych se zeptat. Byly mi delany krevni testy,vse je ok,az na...

Nízka sliznica maternice

Dobrý deň, v septembri tohto roku som vysadila antikoncepciu.Prvú normálnu menštruáciu...

Nízká sliznice po revizi dělohy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli existuje jiná možnost, která by pomohla...

Nízká sliznice v děloze

Dobrý den, V dubnu jsem vysadila po cca 8 letech antikoncepci, poslední menstruaci...

Nízká sliznice, ztráta menstruace

Dobrý den, cca před půl rokem jsem vysadila HA, od té doby se nedostavila menstruace,...

Nízká srdeční akce

Manžel ročník 1941 v dobré kondici,pravidelně cvičí ,turistika ,aktivní. V...

Nízká srdeční akce

Dobrý den už jsem psal jednou moje výška je 176 cm váha 90kg jsem nesportovec..Pohyb...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest na penise

Dobrý den, na zaslané fotografií jsem vyznačil oblast bolesti. Vypadá to jako...

Pocení hlavy při pálivém/kořeněném jídle

Dobrý den, mám problém již mnoho let s pocením hlavy. Je to vždy po pálivém...

Nárok na invalidní důchod po infarktu

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli mám nárok na částečný invalidní důchod...

Špatně srostlá kost

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi poradit. Před rokem jsem si zlomil lýtkovou...

Nízký tlak a nepravidelný srdeční tep

Dobrý den. Za poslední půl rok jsem zhubla 12 kg (nyní vážím 72 kg, výška 164,...

Erekce u syna

Syn mel po narozeni hydrokylu, ta uz se vstrebala, ale jeden problem od narozeni...

Bradavice v ústech

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda se mohou tvořit bradavice i v ústech?...

Dva léky - vzájemné působení

Dobrý den, Potřebovala bych moc poradit. Jsem alergička a mám...

Bílý pupínek v koutku oka

Dobrý den, V koutku oka se mi udělal před týdnem bilý pupínek, nebolí.

Bulka v podpaží


Rozdíl mezi CT a Magnetickou rezonancí

Dobrý den,už dlouho mi vrtá hlavou,jaký je rozdíl mezi CT a magnetickou rezonancí....

Chronická lichenoidní keratóza

Dobrý den, byla mi diagnostikovaná chronická lichenoidní keratóza. Můžete mi...

Píchání u srdce

Dobrý den, je mi 12let a cca 4 krát až 5 krát denně mě píchá u srdce. Mám mírný...

Boulicky na klíční kosti

Jiz nekolik let mam pohyblivou tuhou boulicku na klicni kosti, ktera jezdi tak,...

Metafys. defekt dist. femuru

Dobrý den, dcera v srpnu 2016 na letním táboře měla ůraz pravého kolene a na...

Vstávání ze sedačky a zatmění před očima

Dobrý den stává se mi, že když se zvednu ze sedačky, postele nebo třeba židle...

Vyrážka na hrudi

Dobry den udelali se me takove skvrny na hrudi prosim o radu o co se jedna.Dekuji

MMR

Dobry den, Potrebovala bych poradit, jaky zvolit postup pri ockovani naseho...

Incip. spondyloza Th páteře. 5m rertolistéza obratle L5. Chondroza disku L5/S1.

Dobrý den, bolí mě záda v dolní části, cca půl roku. Dnes jsem byl z ortopedie...

Anestezie při ošetření zubu

Dobrý den, u paní zubařky jsem cca před půl rokem podstoupil čištění kanálků....

Reklama