Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nizka hodnota FT4 a planovani ditete

Endokrinologie Jana 29.10.2015

Dobry den. Pred tremi lety jsem mela hodnotu TSH 5,2, ale alergolog me na endokrinologii neposlal s tim, ze si mam nechat za pul roku udelat znovu testy u praktika. Tak jsem poctive brala kelp (do te doby jsem nejedla ani ryby, takze jodu moc asi nebylo) a za pul roku byla hodnota TSH 1,4. Tak se to dal neresilo. Nicmene nyni mi doktorka pri prevenci udelala nove testy a vyslo TSH 3,1, norma 0,27-4,2, ale FT4 volny vyslo jen 10,8, norma 12-22. Jak moc to muze byt problem? Doktorka me hrozne vydesila, pry musim hned brat leky, ale endokrinolozka me objednala az na úplný konec listopadu. Mohla bych to spravit opet kelpem? Ryby zrovna casto nejim a kelp jsem ty tri roky taky skoro nebrala. Hlavne mi jde o to, ze se chceme od brezna snazit o miminko, tak jestli je nejak vysoke riziko potratu nebo tak. Dale bych se chtela zeptat, jestli musim pripadne tehotenstvi hlasit endokrinolozce hned nebo staci treba v 6.tydnu a jestli se kvuli spatne stitne zlaze dava neschopenka na rizikove tehotenstvi, potrebovala bych totiz pracovat co nejdele do porodu. Mockrat dekuji za odpověď.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
na tyto hodnoty by klidně mohl opět pomoci Kelp. Doporučila bych hladiny nejprve normalizovat, až potom se snažit o těhotenství. Kvůli štítné žláze se těhotenství nepovažuje za rizikové, takže tohoto se bát nemusíte. Hlásit těhotenství je potřeba ihned.
Mějte se hezky.

Související dotazy

Hodnoty pro ft4 a TSH
Dobrý den, můžete mi prosím sdělit, jaké jsou mezní...
Hodnoty štítné žlázy v těhotenství
Dobrý den, jsem ve 29 tt a mám tyto hodnoty hormonů...
Hodnoty štítné žlázy
Dobrý den, chtěla bych znát názor na hodnoty u vyšetření...
Snížená hodnota ft4 (9,8)
Dobrý den, laboratorní hodnoty štítné žlázy mi vyšly...
Hodnoty hormonů štítn žlázy
Dobrý den, u praktického lékaře mi byly zjištěny tyto...
Nízká hodnota TSH
Dobrý den, paní doktorko, jsem v 16.tt a při krevních...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nízká hladina testosteronu

Dobrý den, je mi 23 let. Budu se snažit být stručný. Už od puberty jsem...

Nizká hladina testoteronu při nízkém LH a FSH

Dobrý den Je mi 27. Trpím příznaky nízké hladiny testosteronu už od puberty. Jsou...

Nízká hladina železa v krvi

Dobrý den, mám problém s nízkou hladinou železa v krvi (už od mládí). Několikrát...

Nízka hladinu vitamínu A - kam dál ?

Dobrý den, měl jsem nedostatek vitamínu A asi rok. Až mi začal způsobovat...

Nízká hmotnost při Crohnově nemoci

DOBRÝ DEN MÁM TAKOVÝ DOTAZ.JE MI 23LET A BYLA MI DIAGNOSTIKOVÁNA CROHNOVA CHOROBA.BERU...

Nízká hmotnost, únava

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Je mi 26 let, měřím 170 cm ale moje váha je...

Nízká hmotnost/délka

Dobrý den, můj desetiměsíční syn má poměrně malou váhu i délku-7,3kg/70cm. V...

Nízká hodnota afp

Dobrý den, je možné, aby nadměrná fyzická zátěž 12. hodin před odběrem triple...

Nízká hodnota ALP

Dobrý den, již přes měsíc mám celodenní teploty od 37 st. - 37,8 st. Na odběrech...

Nizka hodnota AMH

Dobry den, po LPS v novembri minuleho roka mi diagnostikovali endometriozu....

Nízká hodnota glykémie

Dobry den, zkousela sem si zmerit hladinu cukru v krvi a mela sem 2,2 a pritom...

Nízká hodnota neutrofilní segmentu

Dobrý den, mám strach z leukémie, je mi 31 let. Můžete mi prosím napsat zda...

Nízká hodnota TSH

Dobrý den paní doktorko, Jsem v 16.tt a dnes mi byl oznámen nízký výsledek...

Nízká hodnota TSH

Dobrý den, paní doktorko, jsem v 16.tt a při krevních testech mi bylo zjištěno...

Nízká hodnota TSH v těhotenství

DOBRY DEN, dnes mě má gynekoložka upozornila a nízkou hladinu TSH a sice...

Nízká hranice trombocytů

Dobrý den, jsem dárce krve a krevní plazmy. Na transf. stanici mi bylo v červnu...

Nizka imunita

Dobry den, chtela bych se zeptat na nasledujici problem. Nedavno jsem si uvedomila,...

Nízká pohyblivost spermií

Dobrý den, zhruba před rokem jsem přišla s přítelem do jiného stavu, těhoteství...

Nízká saturace

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak moc je závažný můj problém. Mám noční,...

Nízká sedimentace

co znamená nízká sedimentace dcera má hodnotu 6

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Včera mě začala bolet vnější strana pravého chodidla pod kotníkem, částečně i na spodní straně chodidla pod patou

Dobrý den, včera mě začala bolet vnější strana pravého chodidla pod kotníkem,...

Svedeni pokozky hlavy

Dobry den, potrebuji poradit. Uz asi 14 dni me svedi pokozka hlavy. Lak, gel...

Paleni a bolest penisu

Dobry den, posledni dobou (jiz asi 3 tydny) me pali predkozka na penisu. Vetsinou...

Svědění konečníku a hubnutí

Dobrý večer už několik let nemůžu přibrat na váze je mi 42 a vážím 65 kilo dost...

Ekzém v okolí konečníku

Dobrý den. Dlouho mě trápí ekzém v okolí konečníku. Je dosti svědivý. Vyzkoušel...

Časté pohyby střev

Dobrý den, prosím o vás názor, minimálně poslední týden registruji časté pohyby...

Bílé pupínky

Chci se zeptat mam po celém obvodu zaludu takové bíle pupinky.viz priloha.jsou...

Na vnitřní straně stehen pupínky připomínající akné

Dobrý den, před dvěma dny jsem měl nechráněný sex s jistou slečnou. Hned...

Vdechnutí tekutiny a jídla, dušení

Dobdrý den, stala se mi velice nepříjemná věc. Z nepozornosti jsem vdechla čaj...

Dyshidrotický ekzém, vodnaté pupínky kůže

Dobrý den. Také se mi na prstech udelay vodnate puchyrky. Rozleza se mi to i...

Kvasinky

Dobrý den, už delší dobu mám problém s kvasinkami, vždycky mi ale pomohl Clotrimazol...

Jak "léčit" dysplazii patellae

Byla mi dg.dysplazie patellae bilater,jelikoz jsem se celkem dost ted chytl...

Bolest břicha a krev ve stolici

vpravo v urovni pupku me boli uz treti den. Dnes jsem si na toalete vsiml ze...

Pálení a bolení v močové trubici/v penisu

Dobrý den, dovolte mi, abych se na Vás touto cestou obrátil se zdvořilou žádostí...

Podkožní zatvrdlina

Více než týden mám na pravé části zad oválnou podkožní zatvrdlinu bolestivou...

Vdechnutí jídla

Dobrý den, asi před 2-3 týdny jsem vdechla jídlo a mám pocit, že se mi ho nepodařilo...

Tvarohovitý povlak pod předkožkou

Dobry den, Jiz dlouhou dobu se mi pod predkozkou na zaludu dela tvarohovy povlak,ktery...

Překyselení žaludku

Dobrý den.V poslední době mívám překyselený žaludek (pálení žáhy?)tak dvě hodiny...

Husté sperma

Chtel jsem se zeptat i kdyz je mi to trapne kdyz mam moc huste sperma je to...

Crohnova nemoc a spalovače tuků

Dobrý den, již od 5 let mám odstaněnou celou štítnou žlázu a pravidelně užívá...