Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Očkování proti tyfu v těhotenství

Očkování Kateřina 8.12.2016

Dobry den pane doktore,

Dnes rano jsem podstoupila očkováni proti brisnimu tyfu z důvodu plánované cesty do zahraničí. Zároveň jsem si poté delala tehotensky test a vyšel pozitivní, jsem na zacatku těhotenství cca 3-4. tyden. Chtěla bych se Vas zeptat zda hrozí nejake riziko poškození plodu kvuli tomuto očkováni které jsem bohužel podstoupila aniž bych řídila ze jsem těhotná. Velmi me to trapi, bojim se, aby miminko nebylo postižené, protoze moje minule těhotenství dopadlo spatne prave z důvodu vývojových vad. Moc dekuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, bohužel toto je velice nepříjemná situace a je škoda, že jste o těhotenství nevěděla a očkování podstoupila. Obecně se očkování v těhotenství neprovádí proto, že se neví, jaké dopady na plod bude mít, nikdy to nikdo nezkoušel, pokusy na těhotných nejsou možné. Typhim Vi je ale vakcína neživá a myslím si, že riziko její aplikace v prvním trimestru bude minimální, jestli vůbec nějaké, další věcí je pravidlo vše anebo nic v prvních 9-ti týdnech gravidity, kdy pokud by vakcína vedla k nějakým závažným změnám a poškození plodu, těhotenství se spontánně potratí. Pokud ne, znamená to, že plod bude v pořádku. Držím Vám palce, ať všechno dobře dopadne. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Očkování proti hepatitidě A, B a břišnímu tyfu
Dobry den, dnes jsem byla u sveho praktickeho lekare...
Očkování žloutenka A
Dobrý den, za jakou dobu lze nejdříve očkovat proti...
Očkování proti tetanu v těhotenství
Dobrý den, měla bych absolvovat 3.dávku očkování proti...
Očkování
Dobrý den, na podzim se s přítelem chystáme do Thajska....
Dárcovství krve po očkování a pobytu mimo EU
Dobrý den, jsem dárce krve a byla jsem 24.4.2018 na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Očkování proti tetanu v těhotenství

Dobrý den, byla jsem si téměř jistá, že jsem v roce 2004 přeočkovaná na tetanus....

Očkování proti tetanu v těhotenství

Dobrý den, měla bych absolvovat 3.dávku očkování proti tetanu , ale jsem v 9.týdnu...

Očkování proti tetanu v těhotenství a během kojení

Dobrý den, v září 2007 jsem prošvihla přeočkování na tetanus. Momentálně jsem...

Očkování proti tetanu v zahraničí

Dobrý den, v současné době žiji v zahraničí (Turecko) a při nástupu do nového...

Očkování proti tetanu, neurologické problémy - souvislost?

Dobrý den, sestra má problém se svým 3,5 letým chlapečkem.V 5-ti měsících ho...

Očkování proti tetanu, zánět šlach

Dobrý den, mám dva dotazy. První se týká tetanovky. Poslední jsem měla v roce...

Očkování proti tetanu?

Dobrý den. Je mi 24 let. Včera večer jsem se poměrně hluboko řízla do dlaně...

Očkování proti tetatnu

Dobrý den, dnes jsem byla v rámci preventivní prohlídky očkována proti tetanu...

Očkování proti trypasoma

dobrý den, slyšela jsem o možnosti očkování proti trypasonomě. Odjíždím do střední...

Očkování proti tuberkuloze

Dobrý den, mám syna 3 roky.Narodil se předčasně v 28.týdnu a z těchto důvodů...

Očkování proti viru HPV

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz ohledně očkování proti viru HPV. Je mi téměř...

Očkování proti virům HPV neboli proti rakovině děložního čípku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vedlejší účinky očkovacích látek proti rakovině...

Očkování proti vzteklině

Dobrý den, mám dotaz zda člověk, který byl postexpozičně očkován proti vzteklině...

Očkování proti vzteklině

Dobrý den. Měl bych dotaz zda postexpoziční očkování proti vzteklině vakcínou...

Očkování proti zarděnkám a spalničkám

Dobrý den, pane doktore, mam dotaz ohledně mé imunity a nemoci spalničky a...

Očkování proti žl.typu A

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat na očkování proti žloutence typu A.Syn jde v...

Očkování proti žloutence

Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se zeptat jak to je s očkováním proti žloutence...

Očkování proti žloutence

Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se zeptat jak to je s očkováním proti žloutence...

Očkování proti žloutence

Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se zeptat jak to je s očkováním proti žloutence...

Očkování proti žloutence

Dobrý večer,mohu nechat očkovat 17ti měs. syna když má zelenou rýmu a kašel?Pořád...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kruhy pod očima

ahoj ,chtel jsem se zeptat ...mam tmave kruhy pod ocima a u oci (mezi okem a...

Zánět močových cest a sex

Dobrý den, beru antibiotika kvůli zánětu moč. cest. Je možné mít i přesto s...

Nežádoucí účinky léku Curacné

Dobrý den, Je mi 17 let , pohlavní styk jsem ještě neměl. Už zhruba kolem...

Bolest u kořene penisu

Dobrý den, chci se zeptat nebo spíš potřebuju poradit. Asi před rokem mě při...

Bradavkovitá ježatost penisu

Dobrý den objavili sa mi malé bodky okolo zaluda, vsimol som si to pred 1 tyzdnom...

Vyšší cukr, psychické problémy

ahoj mam jiste problemy posledni 3mesice ..pred tremi mesici sem byl na vystupni...

Závislost na alkoholu

Zavislost na alkoholu Dobry den, chtela bych vas pozadat o odbornou radu...

Trhání zubu- neúčinná lokální anestezie

Dobrý den, včera jsem byla u své zubařky s bolestí zubu. Na zubu byla korunka.......

Sertralin a jeho občasné užití

Dobrý den.Brala jsem cca 2 roky sertralin. Byla jsem s ním velmi spokojená.Doma...

Závislost na ibalginu

Vzniká při užívání léka Ibalgin 400 po 2-4 týdnech užívání závislost na tomto...

Špinění 2 dny před menstruací

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se mám něčeho obávat, když se mi v minulém...

Průjem, horečky, nevolnost


Pocení po Cipralexu

dobrý den, beru půl roku cipralex a už nějakou dobu u sebe pozoruji noční pocení...

Bolest hlavy nad okem

Dobrý den, je mi 14 a už pár týdnů mě bolí na čele jen nad levým okem. Je to...

Laboratorní hodnoty krve

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, chodím pravidelně na odběry krve a stále...

Chybění menstruace

Dobrý den, mám dotaz - od svých 16 let jsem užívala HA Logest, pak jsem přešla...

Brnění malíčku a části prsteníčku


Bolest zad a pravého boku

dobrý den,už několik dni me bolí pravý bok.bolí to ze sedu do stoje a naopak....

Vyhřezlá ploténka

Dobrý den, je mi 19 let a už 3 a půl roku mám problémy se zády. Na CT mi nalezly...

Současné užívání léků Stopex a Ibalgin

Dobry večer. Chtěl bych se zeptat, zda mohu kombinovat ibalgin a stopex... tedy...

Reklama