Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Od začátku září mě trápí bolest svalů, pocit neustálého namožení svalů, únava.

Miroslav 1.12.2017 redakce uLékaře

Dobrý den,

prosím Vás o radu. Od začátku září mě trápí bolest svalů, pocit neustálého namožení svalů, únava. Časem se přidaly občasné bolesti kloubů - zejména kyčle, ramena, zápěstí, čelisti, v kloubech mi při každém pohybu lupe, včetně krku, kde mám jakoby "písek" při otáčení hlavou. Přidaly se bolesti hlavy a neustálé pískání v uších a větší počet sklivců v očích, silnější bušení srdce i v klidu. Poslední dobou se připojily již i psychické problémy, typu náhlých úzkostí, které se snažím potlačit občas Lexaurinem. Před měsícem jsem měl angínu a pro vysoké ASLO jsem dostal 10 píchaných penicilinů a 4 Retarpeny. Angína odezněla, zbytek zůstává s mírným zhoršováním se. Dlouhodobě mívám k večeru teploty kolem 37st. Ale nyní jsem spíše zimomřiví (v životě mi zima nevadila a naopak jsem se otužoval).

Z vyšetření: EMG negativní, ECHO v pořádku, revmatoidní faktor v pořádku, testy na borreliozu negativní, vyšší ASLO (nyní 350) a kreatininkáza (5,5). V příloze posílám stránku z odběrů, kde jsou nějaké vyšší výsledky (+ jsem HLA B27 poz., máme to v rodině).
4 roky docházím na gastroent. se střevními problémy (od odstranění žlučníku) - výsledek po kolonoskopii byl "lehce zánětlivé nespecifické změny", tehdy Crohn a ani kolitida neprokázaná.
Už skutečně nevím, co dál. Každý lékař si udělá své vyšetření a tím to končí s výsledkem dobrý. Kdybych si nezaplatil imunologické odběry, tak nevím tuplem nic. Ovšem ještě v srpnu jsem byl na vrcholu sil, chodil po horách a každý den plaval a jako rána z čistého nebe toto, kdy mě bolí ruce i při psaní na klávesnici (síla mi ovšem evidentně neubývá).

Neměli byste nějaký tip, co ještě vyšetřit? nebo na jaký typ oddělení se vůbec obrátit? Zvýšené kvasinky v odběrech mohou prý ukazovat na Crohna, ale to asi neřeší bolest svalů?

Děkuji za každý názor.

P.S.: a prosím, neshazujme to na psychosomatiku, já byl doteď štastný člověk a toto už jsem s odborníkem konzultoval :).

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, k výsledkům sérologických odběrů, všechno je v normě, vyšší titr pro paměťové protilátky u EBV v třídě IgG znamená stav po prodělané infekční mononukleóze v minulosti (IgM protilátky svědčící pro akutní infekci jsou negativní), to samé platí po mírně vyšší titr IgG pro chlamydie pneumonie, jedná se o paměťové protilátky plicní infekce, projevující se nejčastěji kašlem, kterou jste překonal taky někdy dřív.
Udáváte kromě somatických příznaků i psychické potíže typu náhlých úzkostí, které se snažíte potlačit občas Lexaurinem, too vnímám jako zcela nevhodný postup, Lexaurin je lék návykový, jeho užívání se doporučuje krátkodobě a to do chvíle, než nastoupá účinnost vhodné léčby Vaší úzkosti, ideálně antidepresiva skupiny SSRI v kombinaci s psychoterapií.
Určitě pokud jsou všechny Vámi zmiňovaná vyšetření v normě, doplnila by jsem ještě neurologické vyšetření, svalová slabost, únava, mohou být známkou neurologického problému u neuropatií. Polyneuropatie je difuzní nebo vícečetné systémové postižení periferních nervů, které vzniká působením různých endo- i exogenních vlivů. V klinickém obrazu dominují motorické příznaky: typicky distální slabost, ale i proximální pletencová slabost (potíže s chůzí do schodů a s česáním), křeče, fascikulace (viditelné svalové záškuby).
Další skupinu tvoří myopatie. Jako myopatie se označují onemocnění primárně postihující kosterní svalstvo. Dominuje svalová slabost. Nemocní mají typicky problémy s chůzí do schodů, vstávání ze židle nebo při postižení horních končetin s učesáním nebo věšením prádla. Bolesti svalů mohou a nemusí být přítomny, záleží na konkrétní příčině.
S pozdravem, Dr. Horáková

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Bolesti svalů
Dobrý den, již jsem sem vnesl dotaz na mou bolest svalů...
Torvacard a bolest svalů
Dobrý den, při posledním vyšetření mi byl zjištěn...
Záškuby svalů
Dobrý den, Je mi 21let a poslední měsíc mě začali...
Bolesti a křeš svalů celého těla
Dobrý den, již měsíc mám silné svalové bolesti celého...
Tlak na hrudi, záškuby svalů, únava
Je mi 48 let a vloni se mi udělalo špatně,že pro mě...
Bolest svalů a únava
Dobrý den Už pár mesiacov cítim nešpecifickú slabosť-únavu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Od porodu mám doslova odpor k sexu, trvá už téměř 2 roky, co s tím?

Dobrý den, je to už skoro dva roky od narození našeho syna a já už vlastně...

Od porodu mě trápí bolest v podbřišku

Dobrý den. Mám dvě děti 5 a 2 roky od porodu mě trápí bolest v podbřišku jako...

Od potratu nemám menstruaci (více než rok)

Dobrý den. V roce 2016 jsem prodělala operaci slepého střeva. Zhruba za měsíc...

Od prosince 2013 zjištěna artróza 2. stupně pod vlivem bechtěreva

Dobrý den! Je mi skoro 25 let a od prosince 2013 byly dlouhou dobu berle mým...

Od stredy mam na predkozce pod zaludem takovouhle "boulicku"

Dobry den,od stredy mam na predkozce pod zaludem takovouhle "boulicku" na dotek...

Od února únava, vyčerpání, slabost

Dobrý den, jak jsem vypsala v předmětu dotazu, od února bojuji s těmito příznaky....

Od úterý mám jen bílej hustej vytok

Dobrý den...v sobotu jsem vysadila hormonální antikoncepci a od úterý mám jen...

Od Vánoc jsem začal cítit pocit řezání okolo pupíku a tlak v podbřišku.

Dobrý den, od Vánoc jsem začal cítit pocit řezání okolo pupíku a tlak v podbřišku....

Od včera mě začla bolest záda

Dobrý den od včera me začla boles záda.. přesněji v oblasti kříže.. nemůžu se...

Od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě takový bílý docela hustý hlen bez zápachu

Dobrý den, přibližně od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě...

Od září mám Bellovu obrnu

Od září mám Bellovu obrnu,výsledek krve je v pořádku.Bylo to velmi bolestivé...

Od září minulého roky mám bolesti v podbřišku v pravé části.

Dobrý den, je mi 16 let. Od září minulého roky mám bolesti v podbřišku v pravé...

Od září mně trápí svědění kůže

Dobry den. Od zari mne trapi svedeni kuze - mozna spis simrani. Nejedna se vylozene...

Od zimy se mi na ruce tvoří ekzém

Dobrý den, od zimy se mi na ruce tvoří ekzém, který začal suchou skvrnou,...

Odbarvovani vlasu

Dobry den, jsem v 9 tt.a chtela bych se zeptat, zda neskodi odbarvovani vlasu...

Odběr

Dobrý den, dnes jsem byl na infektologii na odběrech kvůli proběhlé borelioze....

Odběr

Dobrý den, chtěla jsem se zepat, 1. zda se musím píchat na odběr krve do glukometru...

Odběr - soubor pohlavních hormonů

Dobry den byla jsem u sveho gynekologa snazime se s pritelem o miminko pani...

Odběr glykémie při cukrovce

Dobrý den, mám dotaz ve věci odběrů krve před návštěvou diaporadny. Maminka...

Odběr hladiny cukru v krvi

Dobrý den, chci se zeptat jestli bych měla zajít na nějaké vyšetření co se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysoká děložní sliznice

Dobrý den, 6.10.17 jsem byla na běžné gynekologické prohlídce. Paní doktorka...

Náhlá bolest levé půlky obličeje

Dobrý den, před čtrnácti dny jsem ulehla s chřipkou a kašlem, během níž se...

Krev místo spermatu

Dobrý den, mému manželovi (38) se objevila asi krev místo spermatu. Po vyvrcholení...

Vousy - jejích nedostatečná hustota a růst u chlapa

Dobrý den je mi 18 let a ještě mi nezačaly růst vousy, jen na bradě je pár tvrdejch...

Vysoká děložní sliznice

Včera na ultrazvuku u gynekologa zjištěna výše děložní sliznice 7 mm (opakovaně...

Epilepsie a 3směnný provoz

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně epilepsie. Jako dítě jsem měl párkrát epileptický...

Vysoká děložní sliznice

Dobrý den,skoro před dvěma lety jsem podstoupila onkologickou léčbu (rakovina...

Vysoce chronický zánět

Dobrý den, je mi 21 let. V březnu tohoto roku mi byl diagnostikován vysoce chronický...

Kondylomata

Dobry den, pred 5-6 lety mi byl zjisten v tele hpv vir. Tady jsem cetla, ze...

Venlafaxin Mylan 75 mg

Dobrý den, již tři roky užívám Venlafaxin Mylan 75mg v souvislosti s léčbou...

Nevím co to znamená a jak závažné to je.

Mám již dlouhodobě veliké bolesti zad a když jsem šla k doktorovi dostala jsem...

Ganglionární cisty kolem cevniho svazku a tarsalniho nervu

Ganglionární cisty kolem cevniho svazku a tarsalniho nervu.Již jsem od vás dostala...

Krvácení před termínem menstruace při snaze o otěhotnění

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jsem nervozní a nevím co mám dělat. Menstruaci...

Bolest zubu

Pane doktore, měla jsem velké bolesti zubu, který byl již zaplombován, nervy...

Můj průměr penisu je 11cm

Dobrý Den Jemi 14let a můj průměr penisu je 11cm nevím co mám dělat při erekni...

Helicid 20

Praktická doktorka mi předepsala Helicid 20, když jsem ji řekla, že mě bolí...

Přetrvávající tvorba hlenů po rýmě

Dobrý den, dcera (4r.) měla silnou nepřestávající rýmu, Mudr. jí zjistila v...

Bolest zubu

Dobrý den, mám takový problém, bolí mě často zub. Spíš dásně poblíž zubu, ale...

Dextroskoliosa Th

co to vlastně je? Byla jsem na skiagramu hrudníku, kde zjstili viditelný skelet-dextroskoliosa...

Žlučníkový záchvat

Dobrý den.Moje dcera 29 let prodělala v sobotu žlučníkový záchvat,po sedmi hodinách...

Inzerce
×