Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Otěhotnění při užívání HAK

Gynekologie Jitra 9.2.2017

Dobrý den, mám velmi specifický dotaz. Užívala jsem HA Asumate, 19. srpna jsem měla pohlavní styk a v užívání Asumate jsem pokračovala ještě pět dní. Pak jsem odjela do zahraničí a HA jsem bohužel zapomněla doma - nevyužila jsem tehdy celé platíčko tabletek - několik mi jich zbývalo. 30. srpna se dostavilo krvácení - nijak zvlášť silné, výrazněji jsem krvácela asi dva dny, pak jsem spíš už jen špinila.

Další platíčko jsem užívat nezačala. Někdy po 10. září jsem měla znovu pohlavní styk a teď jsem těhotná. Na gynekologii jsem uvedla, že jsem poslední menstruaci měla 30. srpna (krvácení po vysazení HA, nejsem si vůbec jistá, jestli to byla menstruace, jestli to nebyla jen jakási zmatená reakce mého těla po ukončení užívání HA).

Podle poslední menstruace (resp. krvácení, co jsem měla) mám termín porodu 6. 6., podle ultrazvuku ve 13. týdnu 4. 6. Existuje šance, že jsem otěhotněla při styku 19. srpna, i když jsem pak ještě 5 dní užívala HA? Dočetla jsem se, že spermie v těle ženy můžou přežít až 7 dní. Je možné, že by to, co jsem měla za menstruaci, bylo nidační krvácení? (dva dny krvácení + pár dní špinění?).

Předem děkuji za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den,
poslední tablety HAK Asumate jsou placeba, proto jejich zapomenutí nemůže mít žá...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Možnost otěhotnění při užívání HAK
Dobrý den, potřebovala bych vědět jaká je pravděpodobnost...
Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce
Dobrý den užívám HA minisiston ale po 7 denní pauze...
Užívání HAK
Dobrý den, chci se zeptat, zda Sinecod (sirup proti...
Otěhotnění po dobrání HAK
Dobrý den, je mi 30 let a po 15-ti letech jsem vysadila...
Účinky HAK
Dobrý den, mám čtyři obecnější otázky ohledně antikoncepce. 1....
Utrogestan a otěhotnění
Dobrý den, třičtvrtě roku se snažíme o miminko, beru...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otěhotnění při nitroděložním tělísku dana

dobrý den,již druhým rokem mám zavedenou Danu,do teď vše v pořádku.Nyní jsem...

Otěhotnění při oddálení menstruace norethisteronem?

Dobrý den, na dovolenou jsem si nechala oddálit MS norethisteronem, brala jsem...

Otěhotnění při pettingu

Dobrý den, s přítelkyní už nějakou dobu provozujem petting, tedy třeme se pohlavními...

Otěhotnění při přerušovaném sexu

Dobrý den,neberu antikoncepci a s partnerem používáme při sexu kondom,můžu otěhotnět...

Otěhotnění při společné masturbaci

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal jestli je možné, aby partnerka otěhotněla,...

Otěhotnění při správném užívání antikoncepce

Dobrý den pane doktore, mám dotaz jestli je velká šance otěhotnění jestliže...

Otěhotnění při špinění

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli je možné otěhotnět při špinění, měla...

Otěhotnění při užívání antikoncepce

Dobrý den, již několik let užívám hormonální antikoncepci z důvodu tvoření cyst...

Otěhotnění při užívání antikoncepce a rizika pro plod s tím spojená

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz ohledně užívání hormonální antikoncepce (azalia)...

Otěhotnění při užívání antikoncepce prvních pár dnů

Dobrý den, začala jsem poprvé užívat antikoncepci Leverette a měla jsem 1. nechráněný...

Otěhotnění při užívání hormonální antikonepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. 2. května jsem měla menstruaci, pak jsem brala...

Otěhotnění při užívání hormonální antikonepce

Dobrý den, potřebují poradit uzivam HA lindynett. V době po skončení MS jsem...

Otěhotnění při užívání kondomu

Dobrý večer, s partnerem používáme jedinou ochranu kondom. Antikoncepci mi...

Otěhotnění při vakcíně.

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat je-li možné otěhotnět i během očkování...

Otěhotnění při vynechání antikoncepce

Dobry den, chtela bych se zeptat zda je mozne otehotneni, kdyz jsem si zapomnela...

Otěhotnění při vynechání jedné tablety

Dobrý den paní doktorko,chtěla jsem se zeptat zda je možné otěhotnět při zapomenutí...

Otěhotnění Rh negativní ženy i přesto, že při minulém porodu nedostala antiglobulin

Ještě k mému dotazu, omlouvám se, děti mají Rh faktor +.

Otěhotnění s antikoncepcí

Dobrý den. Začátkem prosince jsem prodělala miniinterupci.Při dostavení první...

Otěhotnění s brániční kýlou

Dobrý den, prosím Vás, zajímalo by mne, zda-li mohu uvažovat o miminku a těhotenství,...