Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Perimenopauza

Gynekologie Zdena 13.12.2020

Dobrý den, nedostavila se u mě MS, do teď jsem jela celkem normálně, rozmezí 21 až 28 dní, což je u mě krom asi tří let naprosté pravidelnosti po porodu zcela normální. Poprvé se u mě MS nedostavila jeden měsíc loni, domácí test na FSH negativní. Letos přesně po roce jsem to opět nedostala, domácí test na FSH již bohužel pozitivní. Matka i babička končili s MS právě také v těchto letech, takže dispozice by tam byla.
Vím, že bez vyšetření nic nevíte, ale alespoň obecně, ze zkušeností, než se dostanu ke svému lékaři. Prosím o odpověď na tyto otázky:
1)Zvýšená hladina FSH znamená konec, nebo to může být i začátek konce? a pokud začátek konce, jak dlouho by to ještě mohlo trvat, než zcela "vyhasnu"?
2)Pokud už by to byl konec nebo je konec velmi blízko, co byste mi doporučili za doplněk stravy nebo dokonce hormony? není 47 let, přesto, že to věda připouští, zbytečně brzy? nahradí alespoň částečně i doplňky stravy nedostatek ženských hormonů ve vztahu ke stárnutí organismu a tloustnutí? a jaké se eventuálně nejvíce osvědčily u vašich pacientek? Pokud nemůžete přímo výrobek, prosím aspoň složky přípravku. P.S.: těhotná určitě nejsem, několik měsíců bez styku.

Doplňující dotaz dne 17.12: Chtěla jsem vědět, co všechno může znamenat zvýšená hladina FSH a nepřítomnost menstruace?? Zda se třeba nějaké pacientky se zvýšeným FSH bývají v menopauze, nebo to může být zatím jenom přechod?

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den paní Zdeno, děkujeme za Váš dotaz. Vzhledem k nepravidelné menstruaci, pozitivnímu ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA

Specializace: Porodnictví, Sexuologie

Dobrý den,
Pokusím se vysvětlit některé obecně platné věci:
A/ menstruace může být i ne...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Periferní hypogonadismus

Po 13 letech suplementace jsem přešel k jinému lékaři. Ten mi nechal stanovit...

Periferní neuropatie od Chlamydií

Dobrý den již pátý měsíc mám od chlamydii zřejmě periferní neuropatii necitlivost...

Periferní neuropatie od chlamydií

Dobrý den již pátý měsíc mám od chlamydii periferní neuropatii necitlivost prstů...

Periferní obrna lícního nervu

Dobrý den, obracím se na vás s otázkou neurologického charakteru. Jsem medička...

Periferní paréza lícního nervu

Dobry den, mam pres mesic periferni paresu licniho nervu bez lepseni. Je mozne,...

Periferní paréza lícního nervu

Dobry den, mam diagnostikovanou periferni paresu licniho nervu. Nikdo po pricine...

Periferní vestibulární syndrom


Periferní vidění

Dobrý den, ráda bych se zeptala, již asi 5-7 let pozoruji periferně jinak barvy....

Perigenitální papully

Dobrý den,nijak me neboli ani nesvedi pupinky nebo jak to mam nazvat viz.fotografie,ale...

Perikarditida

Dobrý den, zhruba měsíc se léčím se zánětem osrdečníku (výpotek cca 2-3mm)....

Perimenopauzální obtíže

Dobrý den.Je mi 44 let a zatím mám pravidelnou menstruaci i když už ne tak silnou,méně...

Perimenopazální syndrom

Dobrý den, letos mi bude 48 let, léčím se 8 let s hypotyreózou (dávka Euthyrox...

Perimetr k OCT

Včera jsem Vám posílala OCT, kde byl úbytek nervu. A dnes Vám zasílám perimetr....a...

Perimyokarditida

Dobrý den,před 3 týdny jsem prodělal perimyokarditidu.Chci se zeptat jestli...

Perimyokarditida

Dobrý den, asi před rokem mě začalo bolet na hrudi, po třech dnech bolest s...

Perinatální parapresa

Dobrý den, před nedávnem jsem Vám psala, že mi doktoři na CT mozku našli hypodenzity...

Perindopril Myla 8mg

Dobrý den Chtěla bych se zeptat mám syna 33 let / má vysoký tlak 138/88 dostal...

Perindopril ratiopharm 4mg

Četla jsem, že perindopril radiopharm má paměťový efekt. Zajímalo by mě, co...

Perindopril- NÍZKÝ TLAK

Dobrý den, léčím se s vysokým tlakem. Lékař mi předepsal perindopril-pmcs 4mg....

Perineální bolest

Dobrý den, již delší dobu mě trápí problém ohledně bolesti mezi nohama....