Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Periferní hypogonadismus

Endokrinologie Jan 11.3.2017

Po 13 letech suplementace jsem přešel k jinému lékaři. Ten mi nechal stanovit vyšetření hormonů. Na papíru, který mi dala do ruky uvádí tyto hodnoty bez rozmezí a jednotek.
S/Testosteron 18,76 , Patologické: FSH 0,30 , LH_S/P < 0,10 , S_Estradiol 62,93.
Dg. - v.s pereiferní hypogonadismus
Dop.: nyní hodnoty testosteronu v normě, vyžaduje, předpis testosteronu.
Z rozhovoru jsem vyrozuměl, že endokrinoložka se domnívá, že mé hladiny celkového testosteronu jsou velmi vysoké, volný testosteron nezjišťovala, ani SHBG. A že podle jejího názoru dávky testosteronu 1,5 x 50 mg na kůži (některé dny i 2 x 50 mg), které jsem požíval, jsou vysoké a způsobily utlumení sekrece LH a FSH. Odmítla mi předepsat testosteron na 2 měsíce. Ale i mi tvrdila, že mohu zůstat bez testosteronu přinejmenším 2 měsíce.
Pro pořádek uvádím: hmotnost 105 Kg, v mládí 85 kg, Andropauza mi byla diagnostikována v roce 2004. Od té doby jsem užíval Undestor 2x2 denně, a Striant SR 2 x 30 mg denně, v dobách výpadku méně. Dostal jsem instrukci před odběrem užívat testosteron jako obvykle.
Dotaz zní: Mohou být snížené hladiny LH a FSH skoro až na nulu způsobeny domnělým vyšším dávkováním testosteronu v posledním roce. V jaké míře se snižují hladiny LH a FSH u mužů při dlouhodobé suplementaci (6,10, 13 let) testosteronem. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, Váš dotaz je určen pro specialistu - endokrinologa- kterému dotaz předám. Jeho odp...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková Ph.D.

Specializace: Diabetologie, Endokrinologie‎ Pracoviště: Nefromed, Praha 6

Dobrý den,
opravdu tomu tak pravděpodobně bude. Od r. 2004 užíváte hormon, který nahrazuje v...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Hypogonadismus ženský
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda existuje poradna...
Léčba hypogonadismu a neplodnost
Dobrý den, mám dotaz - přítel (32 let) bral několik...
Migréna a bolesti kloubů
Dobrý večer, dlouho trpím migrénami a bolestmi kloubů....
Periferní neuropatie od chlamydií
Dobrý den již pátý měsíc mám od chlamydii periferní...
Periferní paréza lícního nervu
Dobry den, mam pres mesic periferni paresu licniho...
Krátkozrakost, astigmatismus
Mám krátkozrakost, astigmatismus (hodnoty v příloze),...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Perianální tromboza

Dobry den, pri prvnim porodu pred 11 lety se mi udelaly na konecniku trhlinky....

Perianální trombóza


Perianální žilní trombóza

Dobrý den, dnes mi proktolog řekl trombóza a že se musí řezat. V minulosti jsem...

Perianální žilní trombóza

Dobry den, v pondeli tohoto tydne me zacal bolet konecnik a nasel jsem si tam...

Periartritida

Dobrý den, byla mi diagnostikována periartritida, revmatoložka naordinovala...

Periartritida ramene

Dobrý den,prosím o řadu. Mám periartritidu ramene a 7 týdnů jsem byla na neschopence...

Peribronchitis ac I.dx bas, dale poč.BPN I.dx bas.

Dobry den dnes jsem byla na rtg plic z duvodu nezabrani antibiotik na dlouhodoby...

Periferna lezia n.peroneus

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či je možné obnoviť činnosť tohto poškodeného...

Periferní bechtěrev už 8 měsíců

Dobrý den! Letos v květnu mi byla diagnostikována periferní forma Bechtěrevovy...

Periferní cyanosa dlaní

Dobrý den, mám dotaz ohledně žil na ruce. Před 3 měsíci po tréninku ve fitku...

Periferní neuropatie od Chlamydií

Dobrý den již pátý měsíc mám od chlamydii zřejmě periferní neuropatii necitlivost...

Periferní neuropatie od chlamydií

Dobrý den již pátý měsíc mám od chlamydii periferní neuropatii necitlivost prstů...

Periferní obrna lícního nervu

Dobrý den, obracím se na vás s otázkou neurologického charakteru. Jsem medička...

Periferní paréza lícního nervu

Dobry den, mam pres mesic periferni paresu licniho nervu bez lepseni. Je mozne,...

Periferní paréza lícního nervu

Dobry den, mam diagnostikovanou periferni paresu licniho nervu. Nikdo po pricine...

Periferní vestibulární syndrom


Periferní vidění

Dobrý den, ráda bych se zeptala, již asi 5-7 let pozoruji periferně jinak barvy....

Perigenitální papully

Dobrý den,nijak me neboli ani nesvedi pupinky nebo jak to mam nazvat viz.fotografie,ale...

Perikarditida

Dobrý den, zhruba měsíc se léčím se zánětem osrdečníku (výpotek cca 2-3mm)....

Perimenopauza

Dobrý den, nedostavila se u mě MS, do teď jsem jela celkem normálně, rozmezí...