Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Plastika LCA a operace menisku

PetrM . 29.1.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, mám tři roky po plastice LCA a před půl rokem jsem si koleno opět dislokoval. Byl jsem přesvědčený, že vaz opět prasknul, ale MR ukázala minulý týden, že to vydržel. Zároveň ale MR ukázala poškození menisku: viz zpráva: "Bez čerstvých traumatických změn na zobrazeném skeletu. St. p. plastice LCA, implantát je neporušený. Ostatní vazy beze změn. Degenerativní změny v obou rozích laterálního menisku Gr. II. Ruptura zadního rohu a centrální části mediálního menisku Gr. III. Meniskus a kloubní štěrbina jsou snížené. chondropatie mediálních kondylů až st. 3. Drobné subchondrální léze v dorzální části med. kondylu femuru. Chondropatie later. kondylů do st. II. Dysplázie čéšky. Drobně zmnožená tekutina v suprapatelárních recesech. Závěr (od mého ortopeda): Vzhledem k ASK objednaný termín ponechán. Pacient odchází z ambulance ve stabilizovaném stavu." Mám termín operace na původně zamýšlenou replastiku vazu, která tedy naštěstí není nutná. Moje otázka zní, jestli má cenu podstoupit operaci menisku. Aktuálně žádné omezení nebo bolest v koleni necítím (hodně se to zlepšilo po najetí asi 4000 km na kole toto léto). Prostě, jestli je správné zasahovat do kolena, které se cítí poměrně zdravě. Pokud by ovšem aktuální stav mohl působit na koleno degenerativně v budoucnu, určitě bych operaci menisku podstoupil. Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


I když ani MR není neomylná, je velmi pravděpodobné, že se o poškození menisku jedná. Stav nevede k okamžitému nebezpečí artrozy. Vzhledem k čerstvému úrazu a stavu bez potíží je možno vyčkat a stav sledovat. Jen postupně koleno zatěžovat. Je pravděpodobné, že operaci, artroskopii , k ošetření menisku, čas po nějaké době vynutí. Jinak záleží nejen na potížích a MR, ale i na vyšetření kolena ortopedem.

Související dotazy

Plastika LCA
Dobrý den, dostal jsem výsledky magnetické resonance...
Jsem dva a čtvrt roku po plastice LCA a menisectomii part.med.
dobrý den jsem dva a čtvrt roku po plastice LCA a menisectomii...
Krev v koleni po plastice LCA
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na radu 10.10.2016....
Stav po plastice LCA
Dobrý den, jsem 7 měsíců po plastice LCA. Koleno mi...
Operace menisku, trvalé následky
Dobrý den, prosím o radu ohledně operačního protokolu....
Operace menisku
Dobrý den, před 6 dny jsem prodělal operaci menisku...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Plastika LCA

Dobrý den pane doktore, již před 8 měsíci (v březnu) jsem podstoupila plastiku...

Plastika LCA

Dobrý den, dostal jsem výsledky magnetické resonance levého kolene: Ruptura...

Plastika LCA

Dobry den pane doktore, 11.2. jsem byla na plastice krizoveho vazu a sesiti...

Plastika LCA

Dobrý den, jsem 8 měsíců po plastice LCA a stále si nemůžu pořádně kleknout...

Plastika LCA

mohu po plastice LCA a následné rekonvalescenci ještě hrát naplno fotbal nebo...

Plastika LCA

Dobrý den, Před časem jsem psala ohledně bolestí kolene teď v červnu jsem podstoupila...

Plastika LCA

Dobrý den pane doktore,jsem 3 týdny po plastice předního skříženého vazu a asi...

Plastika LCA

Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho zhruba trvá rekonvalescence po plastice...

Plastika LCA

Dobrý den, dne 28.1 mi byla provedena plastika předního křížového vazu LCA....

Plastika LCA

dobrý den, čeká mě plastika lca. chci se zeptat, jaké jsou výhody/nevýhody mezi...

Plastika LCA stepem BTB

Dobrý den, jsem neco malo pres 2 mesice od operace mam i po rehabilitacich vse...

Plastika mcl

Dobry den. 1.7. Mi bola robena plastika medialneho vazu. Noha je stale opuchnuta...

Plastika menisků

Dobrý den je mi 24 let a jsem zhruba 3 roky po plastice přednch zkřížených...

Plastika močové trubice

Dobrý den, je mi 25 let, od 18ti se léčím se záněty močového ústrojí. 2krát...

Plastika močové trubice

Dobrý den. Posledních pár let mám problémy s močením. Jde především o slabší...

Plastika močové trubice u dítěte

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, u syna se projevila zúžená močová trubice,...

Plastika nebo obřízka?

Dobrý den, synovi jsou 4 roky a nejde mu přes penis přetáhnout kůžička, od začátku...

Plastika nosu

Dobrý den paní doktorko, rád bych podstoupil plastiku nosu. Mám klasický 'pršáček'....

Plastika nosu

Dobry den Chtela bych jit na plastiku nosu mam ho moc velky takovou skobu.Bojim...

Plastika nosu

Dobrý den, mám enormně velký nos, jako skobu i dlouhý a už mnoho let mě to velmi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest pod žebry

Dobrý den,loni jsem mela zvýšené ALP na 3,19 jinak nic.Doktorka rekla,ze to...

Amitriptylin a léky na zácpu

Dobrý den, moje teta (47) trpí velmi silnými depresemi a jediné antidepresivum,...

Opomenutí pilulky

Dobrý den, užívám antikoncepci Lindynette 20 (21+7), užívám ji běžně okolo 16...

Roztroušená skleroza


Užívání antikoncepce a otěhotnění


Operace stenozy L5/6vlevo (II/2015

Dobrý den,jsem po operaci stenozy L5/6 vlevo(II/2015) pro neustálé bolesti v...

Rakovina mozku/míchy

Mám problém zezadu na hlavě mám malou bouli a nechce zmizet mám jí tam asi už...

Otok obličeje


Norethisteron

Dobrý den, chystám se začít užívat norethisteron, kvůli posunutí menstruace...

Průjem po dobrání AMOKSIKLAV 1g


Euthyrox a vliv na akné

Dobrý den, byla mi zjištěna snížená funkce štítné žlázy a předepsán euthyrox...

Skoliosa páteře

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Dnes jsem dostala nález z RTG páteře Th a...

Boule/otok na vnitřní straně nohy vedle nártu a pod kotníkem

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Koncem prosince jsem byla na lyžích,...

Koleno

Dobrý den,jsem po MRI kolene.Mohl byste mi vysvětlit tento nález a doporučení...

Centrum zraku

Dobrý den, moje maminka má problém, že jí ráno (jednou i večer, ale opět po...

MUDr. Marie Zímová

Ordinace PL stomatologa

Leukemie -CML

Dobry den.Mužu žádat o invalidni duchod,když mám CML od záři tohoto roku marodim...

Točení hlavy vleže na zádech


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×