Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Před 4 týdny jsem měl nechráněný pohlavní i orální styk

Kožní obtíže Ivo 27.1.2019

Dobrý den,

cca před 4 týdny jsem měl nechráněný pohlavní i orální styk s kamarádkou. Znám ji delší dobu a náš sexuální kontakt, který se před 4 týdny odehrál, nepovažuji za rizikový (nebo jsem ho za rizikový alespoň nepovažoval). Nicméně cca po 7 - 10 dnech se mi objevily červené pupínky na žaludu (doprovázené svěděním, pálením při močení a bolestí varlat). Ve stejnou dobu se mi udělal v ústech bělavý povlak na jazyku, a boky jazyka i tváře z vnitřní strany jsou náchylné na tvorbu podélných, nafialovělých, nebolestivých útvarů. Vypadá to, jako by se jednalo o otisky skusu zubů. V ústech mám rovněž nepříjemný pocit nedostatku slin. Všechny zmíněné problémy v ústech pozoruji zejména ráno. Tento stav byl, a stále je, (i když v mnohem menší míře) doprovázen nechutenstvím k jídlu, sexu, problémy se spaním, pocením během spánku a mírnou teplotou (okolo 37C). Párkrát jsem během této teploty měl i zimnici. S tímto problémem jsem navštívil dermatovenerologii, kde mi paní doktora předepsala Mycomax (2 tablety v dávkování 1 tableta za týden) a Pevaryl (mazání žaludu 2x denně). Tato návštěva proběhla před 12 dny. Žalud se mi zlepšil, ale mažu jej dál. Pálení při močení odeznělo, bolest varlat téměř také (večer je občas cítím, nic strašného). V ústech žádný výrazný posun nevidím. Před týdnem jsem navštívil rovněž urologa, který mi nechal udělat kompletní test pohlavních chorob. Výsledek je ve všech případech negativní, kromě bakteriálního stěru z močové trubice, kde budu zítra volat panu doktorovi ohledně bližší informace, o co se jedná. Chvíli po návštěvě urologa, tedy před cca 5 - 6 dny, se mi začaly po koupeli objevovat na dlaních bílé pupínky - něco jako exém či malé puchýřky - které jsou jakoby slité v jeden útvar a cca 20 minut po koupeli, společně s uschnutím rukou, mizí. Přikládám foto dlaní ihned po koupeli a foto jazyka (nikoliv však po ránu, na přiložené fotce mám již jazyk vyčištěný kartáčkem).

Vyšší teplotu nežli 37C jsem neměl. Nebolí mě v krku, nemám zduřelé uzliny. A mám několik dotazů :-). První - zda může být mnou popisovaný stav způsobený pouze nějakým bakteriálním onemocněním, jehož detaily se dozvím zítra?

Z prostudování článků na vašem webu mě napadlo, že by se mohlo jednat o kandidózu - která se dle mého ve standardním vyšetření na přítomnost pohlavních chorob netestuje. Další dotaz směřuje právě sem - je možné, že jsou mnou popisované symptomy projevem právě kandidózy? Pokud ano, na jakého lékaře se mohu obrátit ve věci vyšetření?

Na závěr třetí dotaz, který se snažím považovat za malinko přehnaný, ale zeptat se musím - může se jednat o HIV (které by testy u urologa, které byly provedené před týdnem, dost pravděpodobně ještě neodhalily)? Tuto variantu nepovažuji za pravděpodobnou, ale i tento "strašák" mě samozřejmě napadl.

Moc děkuji za vyjádření,

Ivo

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, byl jste již komplexně vyšetřen dermtovenerologem i urologem. Nemyslím si, že oba lékaři by opoměli provést testování na běžné pohlavně přenosné nemoci. Testy na HIV v této fázi nemají význam, přínosné bodou cca. 2-3 měsíce od nechráněného styku. Vyrážka na dlaních, která se objevuje při koupeli a po chvilce spontánně mizí, by mohla být spíše alergického původu. Nezměnil jste nějakou kosmetiku, kterou u mytí používáte? Testování na kvasinky provádí právě dermatovenerolog, jedná se o stěry z projevů, které se odesílají ke kultivačnímu vyšetření. Jazyk ale z fotografie vypadá normálně, omezila by jsem mechanické čištění porvrchu jazyka kartáčkem, taky používání agresivnějších ústních vod. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Andrea Vocilková

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Kožní ordinace, Praha 6 - Řepy

Dobrý den, kvasinky byly pravděpodobnou příčinou potíží - terapie Mycomax + Pevaryl považuji za dostatečnou. Sliznice jazyka se asi bude hojit o chvíli déle - můžete použít Neocid gel, případně vyplachovat dutinu ústní šalvějí - což by mělo stačit. Nález na dlaních není typický - teoreticky by mohlo jít o takzvanou idovou reakci - ekzémového charakteru - vyvolanou infekcí. Celková délka ošetřování Pevarylem by měla být 3 týdny - na sliznici žaludu a na předkožku. Testy na protilátky proti HIV může naordinovat specialista i praktický lékař v doporučeném intervalu od kontaktu - pokud se chcete ujistit, že nemohlo dojít k přenosu této nákazy.
S pozdravem
Andrea Vocilková

Související dotazy

Nechráněný orální styk
Dobrý den - kolem 20. 12. jsem měl nechráněný orální...
Nechráněný styk
Dobrý den, měl jsem nechráněný pohlavní styk na party...
Nechráněný pohlavní styk
Dobrý den, včera jsem s přitelem měla nechráněný pohlavní...
Nechráněný pohlavní styk
Dobry den.Dneska jsme měli s partnerem nechraneny pohlavní...
Před 4dny jsem měl nechráněný pohlavní styk
Dobrý den, před 4dny jsem měl nechráněný pohlavní...
Angína a předchozí nechráněný pohlavní styk
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat... Měl jsem nechráňěný...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Před 3 týdny se mi v noci z ničeho nic začalo hůře dýchat

Dobrý den, na začátek bych chtěla upozornit, že můj dotaz bude asi delší. Před...

Před 3 týdny se my vytvořila boulička

Dobrý den, zhruba před 3 týdny se my vytvořila boulička viz obrázek. Chci se...

Před 4 dni jsem měla 2 denní střevní chřipku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. Před 4 dni jsem měla 2 denní střevní chřipku...

Před 4 dny me stipla vcela do nohy

Dobry den, pred 4 dny me stipla vcela do nohy (zhruba 10 cm nad kotnik do zadni...

Před 4 dny mě štípla vosa do předloktí

Dobrý den, před 4 dny mě štípla vosa do předloktí. Během 1 dne mi silně otekla...

Před 4 měsícemi jsem měl Heliobactera

Zdravím asi 4 měsícema jsem měl heliobacteri a dostal jsem antibiotika který...

Před 4 měsíci jsem měla celkem velké klíště

Dobrý den, Před 4 měsíci jsem měla celkem velké klíště, zůstal po něm malý...

Před 4 měsíci náhodný, nechráněný sex

Dobrý den, před 4 měsíci náhodný, nechráněný sex. nyní únava, větší citlivost...

Před 4 roky jsem ve zdejší okresní nemocnici podstoupil operaci prostaty

Dotaz z oblasti urologie: před 4 roky jsem ve zdejší okresní nemocnici podstoupil...

Před 4 týdny cca. mi zaskočila žvýkačka

Dobrý den , chtěl bych se zeptat ohledně problémů v krku. Před 4 týdny cca....

Před 4dny jsem měl nechráněný pohlavní styk

Dobrý den, před 4dny jsem měl nechráněný pohlavní styk a přišlo mi jako kdybych...

Před 5 dny mi vyšel pozitivní těhotenský test

Dobrý den, cca před 5 dny mi vyšel pozitivní těhotenský test, k lékaři jsem...

Před 5 dny mi začaly opravdu hodně silné bolesti břicha

Dobrý den,je mi 15 let a zhruba před 5 dny mi začaly opravdu hodne silné bolesti...

Před 5 týdny mě začalo trochu pálit v krku

Dobrý den, asi před 5 týdny mě začalo trochu pálit v krku, někdy bolelo, někdy...

Před 6 týdny jsem podstoupil operaci ramene

Dobrý den, chtěl bych se dotázat jak moc velká je šance na poškození operovaného...

Před 9 dny jsem si vytáhla po procházce dvě klíšťata

Dobrý den, před 9 dny jsem si vytáhla po procházce dvě klíšťata. V místě vytažení...

Před 9 měsíci jsem byl na operaci křečových žil na leve noze

Dobrý den. Před 9 měsíci jsem byl na operaci křečových žil na leve noze.Žílu...

Před 9 týdny jsem musela změnit AD

Dobrý den před 9 týdny jsem musela změnit A.D z Citalopramu po 5. letech za...

Před asi 10 dny jsem měl orální nechráněný sex s jiným mužem

Dobrý den, před asi 10 dny jsem měl orální nechráněný sex s jiným mužem. Dnes...

Před asi 2 týdny jsem objevil v okolí penisu vyrážku

Dobrý den ... Před asi 2 týdny jsem objevil v okolí penisu vyrážky a postupně...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Muj penis meri normalne okolo 3 cm a ve chvili vzruseni 18 cm

dobry den je mi 22 let a mam takovy problem. muj penis meri normalne okolo 3...

Kouření a zahlenění


Cirhóza jater

Dobrý večer - můj přítel má dekompenzovanou cirhozu jater (podle stupnice child-pugh...

Svedeni kuze v noci

Dobrý den. Každý večer, když jdu spát mám jeden a ten samý problém. Trvá...

Bolest zad po lumbální punkci

Dobrý den, před měsícem a půl mi dělali lumbalni punkci, z důvodu, ze mě brněli...

Krvaceni po Postinoru=menstruace?

Dobrý den, dne 7.11.2015 jsem užila Postinor a následně jsem začala krvácet...

Tubulární adenom

Dobrý den byla jsem na vyšetření kolo no.a přišli mi výsledky:tři částky tubularniho...

Natržený sval?

Dobrý den, před třemi dny jsem byla v posilovně a nejspíš jsem to trošku přehnala....

Fissura v zadním rohu mediálního menisku

Dobrý den, před dvěmi měsíce mě srazil lyžař na sjezdovce, nedávno jsem začala...

Zarudnutí obličeje při fyzické námaze

Dobrý den paní doktorko/pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat na takový nepříjemný...

Povšechné obtíže


Je Neurol a Xanax totéž?


Vyšší hodnota tepu

Dobrý den, cca 2 roky se léčim s vysokým tlakem,který mám po lécích/Amloratio...

Ischemická choroba dolních končetin

Dobrý den, jakou mast používat na defekty dolních koncetin - prstu u nohy po...

Natazeny sval

Dobrý den. Řád bych věděl kam zajít na vysetreni při podezření na natažený stehenní...

Luivac

Mám podezření na RS zatím jsem ve sledování /2pásy v likqoru 2 pásy v krvy Typ...

Záškuby svalů lýtek

Dobry den, před cca 14 dny jsem si všiml nepřetržitých výrazných záškubů v...

Bolest děložního čípku a podbřišku

Dobry den, pokusim se svuj problem popsat co nejrychleji a nejpresneji. Uz rok...

Bolest a snížená citlicost paže po odběru krve

Dobrý den,chtěla bych se na Vás obrátit s tímto dotazem.Před čtyřmi dny jsem...

Fleky po alkoholu

Dobrý den mám dotaz ohledně fleků po alkoholu. Mam 180cm 95kg, endomorf, 30%...

Reklama