Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Psychické problémy a AD

Psychika Jitka 21.2.2016

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak je to s antidepresivy a s přibíráním nebo naopak úbytkem hmotnosti? Existují některé druhy po kterých se vyloženě přibírá a nebo naopak je úbytek na váze? Nebo jak to s nimi je? Mám již tak problémy s váhou a nerada bych po nich ještě více přibrala? Lze,aby mi naspal psychiatr speciálně antidepresiva,po kterých se nepřibírá a třeba je i nějaký úbytek na váze? a co způsobuje přibírání nebo úbytek na váze při braní antidepresiv? A jak je to s řízením automobilů? Lze s nima řídit vozidla nebo zase existují antidepresiva při kterých to lze a při kterých nelze a lze si zase určit jaké bych chtěla?Dobrý den je mi 19 chtěla bych se zeptat zda máte zkušenosti s přírodními antidepresivy a jejich účinky. Trpím již 2 roky úzkostmi z rakoviny. Bojím všeho co se mi objeví na kůži nebo pih a stroupků a všeho co si na kůži strhnu nebo objevím. A i bojím se i toho,když si něco strhnu třeba na hlavě a nevidím to a už přemýšlím,co by to mohlo být a že to je nebezpečné..vždy se bojím a pak uklidňuju,že to snad nic není a tak pořád do kola..jsem stále ve stresu.také se bojím zbarvení pih,že by mohli být nebezpečné svým zbarvením atd. Pak mi samovolně aniž bych chtěla začne hlavou běhat např. KÉŽ BYCH MĚLA RAKOVINU, BUJÍ, RAKOVINA atd. Nelze to ovlivnit.Bojím se také toho,že bych si tímto mohla rakovinu do budoucna přivolat. Myslíte,že bych si to tímto moha přivolat. Všichni mi říkají,že ano.Bojím se všeho kolem rakoviny. Vyzkoušela různé psychoterapie jako kineziologie a terapie EDT a vše pomohlo jenom na chvíli. Toto trvá skoro 2 roky. Myslela jsem,že to zvládnu sama.Bylo mi řečeno,že trpím obsendatně kompulzivní terapií a vůbec nevím co bych měla udělat? Myslíte,že to zvládnu sama nebo mám jít k psychologovi a psychiatrovi? Jaká psychoterapie by byla na toto nejlepší a zda je hrazená pojišťovnou? a jak je to s braním antidepresiv při tomto problému? Jeden psychiatr tady na internetu mi poradil,že psychoterapie nepomůže a že to zvládnu sama jenom vůlí a antidepresiva nic nevyřeší a může to po nich být ještě horší a navíc ty nežádoucí účinky? A to bych brala AD už napořád nebo jak se berou dlouho? A pak se postupně vysazují? Já se toho bojím,protože mi je teprve 19 let a představa,že bych je brala již napořád mě děsí. Jaký na to máte názor? Nebo existují nějaké přírodní antidepresiva se kterými máte zkušenost?
Prosím o radu. Psychoterapie spolu s AD nebo jenom jedno?
Předem děkuji za odpoved

Odpovídá lékař:

PhDr. Sylvie Navarová

Specializace: Psychologie Pracoviště: CETERAS - Centrum terapeutických služeb

Dobrý den,otázky ohledně AD směřujte prosím na psychiatra. V případě psychických potíží je vhodné vyhledat také psychoterapii. Na tu Vás může nasměřovat také Váš psychiatr.

Související dotazy

Psychické problémy a AD
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak je to s antidepresivy...
Psychické problémy a AD
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak je to s antidepresivy...
Psychické problémy, žádost o invalidní důchod
Dobrý den,tady Monika 39.Let ,mám 2 děti 16._.-12 let...
Psychické problémy v rodině
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Mám...
Psychické onemocnění a celiakie
Dobrý den, již přibližně rok mě trápí tyto problémy:...
Psychické potíže
Dobrý den, v roce 2008 jsem dostal úzkostné záchvaty...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Psychické problémy

Dobrý den, jsem už zoufala z toho, že od září, kdy mi začali zdrav.potíže se...

Psychické problémy

Dobrý den, dcera načich kamarádů odmítá chodit mezi lidi - má z nich strach....

Psychické problémy

Mam pocit ze sam sobe nerozumim,vse me rozhodi,i ta nejmensi malickost.Posledni...

Psychické problémy

Dobrý den, už delší dobu mám deprese. Někdy je to lepší a někdy horší. Někdy...

Psychické problémy

Dobry den, chtela bych se prosim zeptat jsem ted nemocna mam astma a zacli mi...

Psychické problémy

Dobrý den,mám dotaz ohledně mé psychiky.Za měsíc se vracím po rodičovské do...

Psychické problémy

Dobrý den. Vlastně nevím,na koho svůj dotaz obrátit.Původně jsem měla pocit,že...

Psychické problémy

Dobrý den. Je mi 15 let. Celý můj život vždy byl hrozně komlikovaný. To co každý...

Psychické problémy

Dobrý den,před 4 lety,jsem měla první záchvat tetánie.Prakticky z ničeho nic...

Psychicke problemy

Dobry den,prosim Vas o radu. Moje sestra(30let) trpi uz delsi dobou psychickymi...

Psychické problémy a AD

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak je to s antidepresivy a s přibíráním nebo...

Psychické problémy a AD

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak je to s antidepresivy a s přibíráním nebo...

Psychické problémy a stach z vážných onemocnění

Dobrý den, je pravda, že když dopadnou testy krve jsou orgány v pořádku ? A...

Psychické problémy a studium VŠ

Dobrý den, chci se poradit. Hlásím se na FF Masarykovy univerzity, na přihlášce...

Psychické problémy a váha

Dobrý den, mam psychické problémy , beru dost léků a jsem i díky nim obézní. Psychicky...

Psychické problémy a zácpa

Dobrý den, Je mi 29 let a již necelých čtrnáct dní mám problém se pořádně vyprázdnit...

Psychické problémy nebo onemocnění srdce?

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat na dlouhotrvající problém. Již více než...

Psychické problémy partnera

Dobrý den, chtěla bych se vrátit ke svému již zodpovězenému dotazu ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/zmeny-nalady-146142...

Psychické problémy po antibiotikách

Dobrý den, před 2 týdny jsem po dlouhé době náhle onemocněla silnou virózou...

Psychické problémy po miniinterupci

Dobrý den,před týdnem jsem byla na miniinterupci.Máme již 3 děti a po "nehodě"jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dalacin a antikoncepce

Dobry den. V dnoch 10.3. - 15.3. som uzivala antibiotika Doxyhexal (2*200 mg)...

Lupání a křupání v uchu


RS a lymfodrenáže.

Zdravím , prosím chtěla bych se zeptat , přístrojová lymfodrenáž, je vhodná...

Fleky na penisu

: Dobrý den, už pár měsíců pozoruji na předkožce a žaludu fleky, které když...

Narazila sem si pysk

mam uraz s kola narazila sem si prirozeni a velykost stytkeho pysku 15cm tmave...

HPV 16 plus gravidni

dobry den, je mi 33 let, mam 2,5 rocni dite a mam opakovany nalez HPV 16,riziko...

Hrb na krční páteři

Dobrý den, mám takový drobný dotaz, se kterým se mi nechce obtěžovat doktory...

Jsem po obřízce už přes týden

Dobrý den, jsem po obřízce už přes týden (29.3 a dnes 7.4), chtěl bych se zeptat...

Artroza kolene

Dobrý den, pane doktore, mám zjištěnu artrózu L kolene 2.-3. st. Před 20 ti...

Vyrážka v těhotenství

Dobry den, potrebovala bych vasi radu. Jsem ve 2.mesici tehotenstvi. Udelala...

Izolovaná systolická hypertenze

Dobrý den, chtěla bych vědět co je příčinou měřím si tlak a hodnoty mám ,147/65...

Chronický průjem


Silný hnědý výtok před menstruací


Selektivní deficit IgA

Dobrý den,paní doktorko..Obracím se na Vás s dotazem ohledně poruchy imunity...

Potíže po napití

Dobrý den, mám problém - ani nevím, jak ho popsat. Někdy se mi stává, že se...

Ušní

Byl jsem na ušním tam mi řekli že mam v uchu zánět tak mi ho propichli ale je...

Distorze kolene a Clexane

Dobrý den, před třemi týdny jsem měl úraz kolene, diagnóza distorze kolene,...

Čištění kanálků

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je nutné dělat čištění kanálků i u nebolestivých...

Záněty prsu

: Dobrý den, dnes jsem byla na ultrazvuku. A vystrasila mě věta ve zprávě. Oboustranné...

Nehormonální nitroděložní tělísko

Dobrý den, má zájem o zavedení nehormonálního nitroděložního tělíska. Jelikož...

Reklama
Zavřít