Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Recidiva retrobulbární neuritidy

Mozek a nervy Petr 6.12.2020

Dobrý den,
Prosím o váš názor na výsledky, zda se jedná o roztroušenou sklerozu nebo ne. Manželka podruhé prodělala zánět očního nervu a byla provedena MR mozku, páteře a LP. Bohužel nikdo se s námi v Olomouci nebavil, jen dali manželce propouštěcí zpravu a nic neřekli. Výsledky dalších vyšetření jsem si zajistil sám přes známe doktory. Manželka velmi špatně snáší stres a vždy se to na ní podepíše (při prvním zánětu to byl stres z potratu) a teď se ve firmě kde pracuje propouštěli a zase vše prožívala. Velmi vše prožívá a je plná uzkosti. Výsledky jsem jiz konzultoval s jedním neurologem a prosím ještě i o váš názor. Propouštěcí zpravu a výsledky vyšetření v příloze.

Velmi děkuji

1. doplňující informace 7.12.2020:
Dobrý den,
Ve zprávě nebyly všechny výsledky, ale posílal jsem další dokument kde veškeré byly. Přikládám ještě jednou.
Děkuji

Odpovídá lékař:

Dobrý den Petře. Ve zprávě se píše, že čekají na další výsledky, aby se mohlo uzavřít, jestli se o roztroušenou sklerózu jedná, nebo. V čase propuštění to s jistotou nevěděli a dosavadní výsledky nebyly jednoznačné. Jaká další vyšetření jste zajistil? Ty nikde nevidím. Na Dotaz bude odpovídat také neurolog. Pokud je manželka plná úzkosti, mohla by to zkusit probrat s jejím praktickým lékařem. Nadměrná úzkost se dá řešit a není moc prospěšná z dlouhodobého hlediska.

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Hlavačková


Dobrý den, mezi Vámi poslanými výsledky nejsou výsledky, které by jednoznačně potvrzovaly diagnosu roztroušené sklerosy. Ale ve vyšetřeních nenacházím vyšetření mozkomíšního moku na oligoklonální pásy - což je pro vyloučení RS důležité. Stejně tak ve Vaší zprávě nenacházím výsledky aquaporinu 4, což je známka důležitá pro jiné podobné onemocnění - neuromyelitis optica. Ale nálezy na MR ani pro jednu z těchto chorob nesvědčí, nález na mozku je nespecifický, není zhoršený proti vyšetření před 10 lety, což by u RS už nejspíše bylo. Krční páteř a krční mícha jsou zcela v pořádku. k definitivnímu uzavření diagnosy ovšem nezbývá než vyčkat výsledků vyšetření mozkomíšního moku. Magdaléna Hlavačková

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Hlavačková


Dobrý den, znovu jsem důkladně prostudovala Vámi dodané zprávy. Ale skutečně v nich není informace o výsledku protilátek proti aquaporinu 4 ani oligoklonální pásy v likvoru. Tyto výsledky jsou pro definitivní vyjádření stěžejní. Jejich vyšetření trvá dále a zřejmě Vám budou výsledky sděleny až při kontrole v specializovaném centru 21,12, Více Vám z dostupných dat bohužel poradit nemohu. S pozdravem Magdaléna Hlavačková.

Související dotazy

Recidiva?
CIK 74,CRP l6,43,HGBlO5, HCT0,344,MCV79,6MCH24,3,PDWll,7,CDl4HLADR65,.Pred...
Retrobulbární neuritida
Dobrý den, snacha 32 letá prodělala v květnu 2018...
2015 jsem prodělala retrobulbární neuritis vlevo
Dobrý den, pořád mi to hlodá v hlavě...tak se musím...
Retrobulbární neuritis
Dobrý den, z plného zdraví se mi razantně zhoršilo...
Recidiva balanitida
Dobrý den, píši za svého manžela manžel se již rok...
Recidiva klistove encefalitidy
Dobry den, v srpnu 2009 jsem onemocnel klistovou encefalitidou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Recidiva křečových žil a jejich operace

Dobrý den.Je mi 35 let a byl sem již 8-krát na oboustranné operaci křěčových...

Recidiva kyly

Dobrý den pane doktore, mám po operaci tříselné kýly před půl rokem v zahraničí....

Recidiva kýly a diastaza svalu

Dobrý den, operovat, či nikoliv? Bolesti nejsou. Již 2x operováno naposledy...

Recidiva lipomu

Dobrý den.Před 8 měsíci mi byl odstraněn velký intramuskulární lipom na levém...

Recidiva nádoru hrtanu

Dobrý den, prosím o radu k následujícímu problému: Můj tatínek 72 let byl před...

Recidiva plicní infekce

Dobrý den, v září prodělal syn (7 let) zápal plic, měsíc doma, přeléčen antibiotiky(Klacid)....

Recidiva pupeční kýly

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně opakované pupeční kýly. První...

Recidiva rakoviny ??

Dobrý den,chtěla bych se zeptat...můj otec prodělal zhruba před rokem rakovinu,chemoterapie,a...

Recidiva rakoviny žaludku

Dobrý den,minulý rok byl mamince odstraněn nádor žaludku, difuzní adenokarcinom,...

Recidiva refluxních obtíží po fundoplikaci jícnu

Dobrý den pane doktore, jsem 2,5 roku po fundoplikaci jícnu. 14 dní jsem trpěla...

Recidiva sarkodiozy

Dobrý den.Asi pred 2lety měl manžel sarkodiozu plic,po léčbě kortikoidy se nemoc...

Recidiva sinus pilonidalis

Dobrý den, 3,5 roku jsem po operaci sinus pilonidalis. Celou tu dobu po operaci...

Recidiva sinus pilonidalis

Dobrý den, v roce 2016 podstoupena operace sinus pilonidalis, od letošního jara...

Recidiva sinus pilonidalis

Dobrý den, můj dotaz směřuje na sinus pilonidalis. Za pár měsíců to už budou...

Recidiva trombózy

Dobrý den. Před měsícem jsem prodělala trombozu v lýtku, píchala jsem si Clexane...

Recidiva varikokély u dítěte po operaci

Dobrý den, ráda bych se na Vás obrátila s dotazem na možnosti dalšího postupu...

Recidiva?

CIK 74,CRP l6,43,HGBlO5, HCT0,344,MCV79,6MCH24,3,PDWll,7,CDl4HLADR65,.Pred 5rokmi...

Recidivní angíny

Dobrý den, chci Vás poprosit o radu, názor, pomoc... Již rok a půl se mi pravidelně...

Recidivuící tonsilitid

Dobrý den, před pár dny jsem byla u svého praktického lékaře a byla mi zjištěna...

Recidivuje genitální herpes

Dobrý den, trpím na různé záněty pochvy a hlavně na herpes genitals. Mám to...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tachykardie

Dobrý den, v srpnu 2018 jsem byla na ECHU srdce s následujícím závěrem - levá...

Nasazení čepu - bolest

Dobrý den, před dvěma dny jsem byla u svého zubního lékaře, se kterým jsem...

Tachykardie

Zdravím. Jsem dva roky po úrazu hlavy, tedy jsem toho hodně naležel po nemocnicích...

Bolest břicha, točení hlavy

Dobrý den, již druhý týden mě trápí bolesti břicha, první 3 dny byli bolesti...

Boule na hýždi

Dobrý den přítel si nahmatal bouli fazoloviteho tvaru na híždi nahoře ale jako...

Brnění prstů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Už druhou noc se budím kvůli brnění pravé...

Tachykardie

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zvýšeného tepu po užití marihuany. Nejsem...

V oblasti žaludu se mi objevily červené skvrny a bílé pupínky

Dobrý den, zhruba dva dny zpet se mi v oblasti žaludu objevily červené skvrny...

Tachykardie

Dobrý den, již jednou jsem se dnes ptala jednoho z Vašich lékařů a zvýšený tep,někdy...

Toceni hlavy, bolesti břicha, pocit na zvracení

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Zhruba před měsícem a půl jsem dostal nějakou virózu...

Může být vedlejším účinkem těchto léků dušnost a kašel?


Pálení nohou v noci.

V noci mě pravidelně probouzí pálení nohou.Není to jen pocit.Nohy mám skutečně...

Drobné krvácení z konečníku


Tachykardie

Dobrý den, již asi 3 týdny mě trápí nárazové bušení srdce (i v klidu), dušnost,...

Tachykardie

Dobry den, byla mi diagnostikovana lekarem tachykardie. Prasky neberu. Premyslim...

Tmavé fleky na penisu

Dobrý den, mám na penisu tmavý flek jakoby modřinu (viz foto), který ovšem nebolí,...

Tachykardie

DObry den,včera se mi udelalo zle zničeho nic mi začelo hrozne byt srdce na...

Budím se každý den v 5 hodin ráno

Dobrý den paní doktorko, můj problém se týká nepřerušovaného spánku. I dříve...

Svědení kůže po celém těle bez příčiny

Dobrý den, už přes rok mě trápí svědění kůže v podstatě celého těla. Hlavně...

Bolest nohy

Bolest nohy. Bez otoku. Může to být tromboza. Vyšetření nedělaly. Řekli jen...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.