Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Steatofibrosa

Vnitřní lékařství Dagmar 7.7.2016

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, od ledna se léčím s játry kde byli zjištěny dost vysoké jaterní testy. Ty se po cca 3 měsících úplně upravili ale v březnu jsem byla na elastografu s játry a byla mi zjištěna steatofibrosa F2/3. Alkohol sem přestala pít ihned a už ho nechci vživotě vidět, ale ani předtím sem nepila nějak dlouho asi 3/4roku. Ale nyní musím užívat léky na tlak Tolura 40mg 1xdeně, Moxostad 0,3mg 1xdenně, Concor 2,5mg 1xdenně, na deprese mám arketis 20mg 2xdenně, Controloc 20mg na žaludek 1xdenně a sorvastu 10mg obden 1tabletu na cholesterol, ale jelikož sem přestala před měsícem a půl kouřit tak mi byla sorvasta vysazená a skusíme cholesterol upravovat jen dietně a pohybem. Od ledna už stejně dodržuji nízkotučnou dietu a žádné přepalované, Chtěla bych vědět jak je to s tou steatofibrozou jestli se bude dál zhoršovat až třeba v cirhozu, když sem přestala už dávno pít nebo se to dá udržet tady takto, v květnu sem měla krev na interně v pořádku. Mám obavu a strach protože v lednu mi byli popsány při gastroskopii drobné jícnové varixy a když sem byla znovu na gastru koncem února tak nebyli varixy ani v jícnu ani v žaludku a portální hypertense byla taky vyloučená. Děkuji za odpověd Bejdáková D. A měla bych se raději nechat očkovat proti žloutence?

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, protože ve Vašem případě jsou změny vratné, zhruba po třech měsících, po vylo...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Steatóza jater
Dobrý den včera jsem se ve vaší poradně ptala ohledně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

STD

Dobrý den, cca 12 dní po nechráněném orálním sexu který jsem prováděl neznámé...

STD

dobry mal by som predtim so napisal dotaz ci je dostatocna doba 79 dni na test...

STD

Dobry den, pred 14 dny jsem mel nechraneny sex. Ted se mi na penisu udelaly...

STD

Dobry den chcem sa opytat mala som pohlavny styk z muzom ktory mal genitalne...

STD - diagnostika

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, dají se dělat testy na pohlavně přenosné choroby...

STD ??

Dobrý den, mám dotaz, před několikaty týdny jsem zjistil, že se moje přítelkyně...

STD ??

Dobry den. Moc rad bych slysel jeste jiny nazor na Chlamydie Trachomatis. Kdy...

STD a masturbace

Dobrý den. Chci se zeptat, jak je to s STD a masturbací. Nemám žádné příznaky,...

STD a nádory genitálu

Dobrý večer, v jedné z odpovědí jsem četla, že panenská blána je jenom blána,...

STD a sexuální abstinence

Dobrý den, po manželově mimomanželské aférce s promiskuitní ženou, kdy mne...

Steatofibroza

Zdravím, byla mi diagnostikována výraznější steatofibroza zřejmě způsobená alkoholem...

Steatofibroza

Děkuji Paní Doktorko ale já mám steatofibrozu F2/3 ne jen steatosu a ptám se...

Steatofibróza jater

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Již delší dobu se léčím se steatofibrozou...

Steatofibróza jater

Mám steatofibrózu jater. Nyní mi lékař předepsal antidepresivum Asentra50. V...

Steatohepatitida

Dobrý den,paní doktorko prosím Vás, je steatohepatitida vratná nemoc?Když člověk...

Steatohepatitida

Dobré ráno, vážená paní doktorko Moravcová, díky za vše a hlavně za Vaši ochotu....

Steatorea

Chtela bych se zeptat na obcasny problem,ktery me trapi,nelikrat do mesice se...

Steatosa

Dobrý den, prosím Vás, je steatosa provázena zvýšenými jaterními testy?Byl jsem...

Steatosa

Dobré ráno, vážená paní doktorko, opět Vám děkuji za Vaši odpověď. Na krevních...

Steatosa jater

Dobrý pane(í) doktorko(e), obracím se na Vás s dotazem ohledně nemoci - steatosa...