Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Symetrická senzomotorická polyneuropatie

Petr . 25.3.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, prosím o vysvětlení, jak závažné je toto mé dnešní vyšetření v příloze.Jestli odpovídá tomu, že asi tak měsíc se u mě objevuje to, že stačí abych 10-15 minut stál a začínám mít jakoby neprokrvené nohy, necitlivé na dotek po celé přední půlce nohou, od kyčlí až po prsty. Totéž je i při sezení a při ležení na zádech.Při tom mám bolesti v místě páteře. Děkuji za vysvětlení a odpověď

Odpovídá:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

Dobrý den, dle EMg vyš. máte lehkou polyneuropatii, která může být způsobena diabetem. Pokdu jsou Vaše potíže stále stejné, jako je uvedeno na přiloženém neurologickém vyšetření, tak polyneuropatie Vaše potíže nejspíše nevysvětluje - projevuje se brněním dolních končetin, plosek nohou a prstů, nejvýrazněji v noci, chůze spíše ulevuje. Takže bych příčinu hledala spíše v páteři, na magnetické rezonanci máte nevýrazný nález. Pan doktor píše, že máte těžkou poruchu funkčnosti páteře, což může bolesti podobného charakteru vysvětlit. Jsou li nějaké potíže s močením, je třeba zvažovat i jiné příčiny. Nevím, zda jste měl provedenu lumbální punkci,

Související dotazy

Polyneuropatie
Dobrý den, neurologem byla diagnostikována polyneuropatie,...
Polyneuropatie
Dobrý den, mám diagnózu polyneuropatie DK a zjistili...
Polyneuropatie
Dobrý den, prosila bych Vás o Váš názor na můj problém...
Polyneuropatie
Dobrý den paní doktorko, již přes 2 měsíce trpím bolestmi...
Progresivní polyneuropatie
Dobrý večer ! Ráda bych věděla, co by mohlo pro mou...
Axonální polyneuropatie
Dobrý den, prosím o vysvětlení diagnózy distální senzitivní...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Syfiliticky vred?

Dobry den pani doktorko, mam dotaz. Dva dny po nechranenem oralnim styku se...

Syfillis

Dobrý den,prosím Vás o odpověď zda s u mne může jednat o projev příznaků syfillis....

Syfils?


Syfylis

Dobrý den, jsem přeléčen na syfylis. Nedávno jsem objevil na zarudlé zjizvené...

Syfylis v rodine

Dobry den, bratr mel rizikovy styk pred vanoci a nyni byl na vysetreni na syfylis....

Sylimarin

Dobrý den, jaký je Váš názor na schopnost sylimarinu léčit akné?

Sylimarin forte

V měsících listopadu a prosince jsem hodně pila alkohol -večírky, návštěvy apod.V...

Sylimarin premium a jaterní testy

Dobry den,chci se zeptat jak dlouho muzu brat sylimarin premium a nerozhodi...

Symbicort v tehotenstvi a kojeni

Dobry den, dostala jsem od sveho lekare k pravidelnemu uzivani Symbicort Turbuhaler...

Symbicort 200

Dobry den,dlouhodobe uzivam zminovany lek ve vdech.forme.Cca 3tim rokem 2krat...

Symetrické akné

Dobrý den, je mi 24 let, muž, trpím na akné (mastná pleť) již asi pátým rokem....

Symfyzeolýza

Dobrý den, po prvním porodu mi byla diagnostikována symfyzeolýza, druhý den...

Sympatický nervový systém

Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat na jeden problém.Je mi 50 let,jsem na vozíku,od...

Symptom mozkové příhody

Dobrý den, píší sem protože ani doktoři z fakultní nemocnice v HK si nevědí...

Symptomatická epilepsie

Dobrý den, ráda bych věděla, jestli je nějaká perorální antikoncepce, která...

Symptomy hiv primoinfekce

Dobrý den, měl jsem sex s kondomem s neznámou osobou. Po třech týdnech jsem...

Symptomy, které přetrvávají po období rekonvalescence

MUDr. Veronika Horáková: Dobrý den, nejspíše budete skutečně již vyléčen,...

Syn

Dobrý den chci se zeptat Můj devitilety syn velice často narodí trvá to zhruba...

Syn - černý kašel

Dobrý den paní doktorko, syn (19 let) před 3 lety prodělal černý kašel. Prokázáno...

Syn - předkožka

Dobrý den, prosím o radu. Syn, jsou mu 3 roky má přilepenou předkožku k žaludu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Ultrazvuk krku - nodozity na štítné žláze


MUDr. Eva Maroušková

Praktický lékař pro dospělé

Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Pupínky penisu


Kruhy pod očima


Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Bolest ua ušima


Introvertní povaha a sex


Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Strach


Bolest nohou


Červené fleky na kůži


Kožní sufúze


Nepravidelná menstruace


MUDr. Jana Baslerová-Fojtíková

Praktický lékař pro dospělé

Snížená sexuální touha? Viníkem může být i stres


MUDr. Alexandra Vacková

Stomatologická ordinace

Virová hepatitida v číslech


Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×