Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Tlak za uchem

Záda, páteř Lukáš 23.1.2021

Dobrý den přeji, Dotaz asi i na Orl. Zhruba měsíc, to začalo kdy se mě začala motat hlava a citít pocit jakože něco v uchu tlak nebo tah za ním. Byl jsem na orl kde nic neshledal, totéž ani u neurologa né. Jedná se tah za uchem, nebo pocitu tlaku v uchu. Ještě dodám chodím na RHB. Nevím co by to... Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den pane Lukáši. Děkujeme za Váš dotaz. Vzhledem k tomu, že jste komplexně vyšetřen, vzhledem... Celá odpověď

Reklama

Bolest svalů

Revmatologie Bára 23.1.2021

Dobrý den ,cca 1rok mám svalové bolesti rukou i nohou .Po jakékoliv činnosti se bolest zhoršuje (vyčištění zubú --ostré bolesti),chůze cca 500m ostré bolest v nohou -spíše stehna .Na bocích ,kolem kyčlí mám bolesti stále i na dotek. V klidu bolest také ,jen mám pocit že mnou projíždí bolest(nepříjemny... Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den paní Báro. Děkujeme za Váš dotaz. Dle lékařské zprávy se nenašlo vysvětlení pro vaše potíže.... Celá odpověď

Otok kloubů

Revmatologie Katka 23.1.2021

Dobrý den. Již půl roku mám oteklé pravé koleno. Oteklo mi v době kdy jsem řešila několik zánětů v těle (dásně, ucho). Byla jsem na ortopedii a nyní již 4 měsíce navštěvuji revmatologii. Na RTG vše v pořádku. V krvi mám zvýšené CRP (na 60) ale jinak vše v pořádku i imunologické testy jsou ok. 4x mi... Zobrazit více

MUDr. Jana Braunová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Braunová

Dobrý den, paní Kateřino, děkujeme za dotaz do naší poradny. Mrzí mě Vaše potíže a to, že Vám léčba... Celá odpověď

Reklama

Tlaky v podbříšku

Urologie Tereza 23.1.2021

Dobrý den. Před pěti dny mi byli předepsány antibiotika Biseptol kvůli přítomnosti bílkoviny a krve v moči. Začalo to už před čtyřmi měsíci na léčbě antibiotiky penicilínu do žíly. Začala jsem běhat co 10 minut na záchod. Po léčbě jsem sama zkoušela brusinky, urinal akut, urologický čaj, už jsem nechodila... Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den paní Terezo. Děkujeme za Váš dotaz. Potíže, které Vás v současné době trápí, mohou být způsobeny... Celá odpověď

Bolest při pohlavním styku po hysterektomii

Gynekologie Anna 23.1.2021

Dobrý den, před 5 lety mi byla provedena hysterektomie, ale od té doby mám stále problémy při pohlavním styku, když mi pronikne penis hlouběji, je to bolestivé, nikdy před tím jsem tohle neměla. Dá se to ještě nějak řešit? Zobrazit více

MUDr. Jana Braunová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Braunová

Dobrý den, paní Anno, děkujeme za dotaz do naší poradny. Mrzí mě Vaše potíže. Bolesti při pohlavním... Celá odpověď

Zhmoždění hrudníku

Chirurgie Kateřina 23.1.2021

Dobrý den, po pádu na běžkách ( tento čtvrtek) mi jeden den nic nebylo, pak bolest žeber, kontrolní rentgen v pátek odpo hrudníku nic zlomeného, pohmožděné. Noc z pátka na soboty nic moc, al bez prášků, od rána mě ale trápí podivná bolest mimo oblast žeber, ta mě bolí na m ístě pádu - vzadu vlevo -... Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den paní Kateřino. Děkujeme za Váš dotaz. Bohužel bez možnosti Vás vyšetřit nelze vyloučit závažné... Celá odpověď

Bolesti nad levým tříslem v podbřišku

Praktické lékařství Marcela 23.1.2021

Dobrý den, bolí mě vlevo dole nad třísli tupě břicho (jako by tam bylo něco navíc, někdy cítím křeč). Trvá to už delší dobu, ale poslední dobou to bolí častěji. Při chůzi. Při poskakování. Nic jsem si nenahmatala. Nezvracim a nemám průjem či zácpu. Jsem normální váhy. Prosím doporučte mi lékaře či vyšetření.... Zobrazit více

MUDr. Jana Braunová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Braunová

Dobrý den, paní Marcelo, děkujeme za dotaz do naší poradny. Bolesti v levém podbřišku nad tříslem mohou... Celá odpověď

Bolest v pravém podžebří

Chirurgie Lenka 23.1.2021

Dobrý den, sem cca rok po operaci - odstranění žlučníku. Přiznám se, nedodržuji přesně žlučníkovou dietu a za ten rok sem měla pár bolestivých stavů. Je to ale asi 3 dny, kdy jsem měla opravdu velké bolesti v oblasti žlučníku. Skoro nic sem od té doby nejedla, jen pár sucharů, čaje apod. Bolesti polevují,... Zobrazit více

MUDr. Martin Tišler
Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Tišler

Dobrý den, paní Veroniko. Přetrvávající mírné obtíže u pacientů po odstranění žlučníku být mohou. Obvykle... Celá odpověď

Ostrá bodavá bolest žaludku

Trávení Šárka 23.1.2021

Dobrý den. Již půl roku mě střídavě trápí zažívací problémy. Ty se projevují ostrou až bodavou bolestí žaludku, kdy je nemožné vůbec vstanout z postele. Břicho občas ztuhne, ale vždy se celé nafoukne, jako bych byla třeba v 6. měsíci těhotenství. Bolesti se projeví z ničeho nic, nehledě na stravu, nápoje.... Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den paní Šárko. Děkujeme za Váš dotaz. Doporučuji návštěvu gastroenterologa a kolonoskopické... Celá odpověď

Výrůstek na konečníku

Proktologie Karel 23.1.2021

Trápí mě hemoroidy a pár dní zpět jsem objevil nějaký výrůstek (viz foto) na anu. Snad se nejedná o bradavici, ale nemělo by jak dojít k žádnému přenosu. Nejsem homosexual ani neprovozuju tento typ sexu nikdy :) Zobrazit více

MUDr. Jana Braunová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Braunová

Dobrý den, pane Karle, děkujeme za dotaz do naší poradny. Na zaslané fotografie je patrný slizniční... Celá odpověď

Špinění při užívání antikoncepce

Gynekologie Sandra 23.1.2021

Dobrý večer, mám takový dotaz. Menstruaci mívám pravidelnou. Teď jsem ji měla od 12.1. do 16.1., ale po 5 dnech (21.1) jsem zase začala silně špinit a bolí mě v podbřišku. Nikdy se mi to nestalo. HA neberu 3 roky. Chtěla bych se zeptat co nebo čím by to mohlo být. Děkuji. Zobrazit více

MUDr. Jana Braunová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Braunová

Dobrý den, Sandro, děkujeme za dotaz do naší poradny. Příčiny špinění mimo cyklu mohou být různé.... Celá odpověď

Antibiotika a předoperační vyšetření

Léky Laura 23.1.2021

Dobrý den, prosím, chci se zeptat, za jak dlouho nebudu mít v krvi antibiotika amoksiklav. Třetí den po dohrání léků mám jít na krev ohledně operace, tak zda léky nemohou nějak ovlivnit výsledky. Děkuji. Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den paní Lauro. Děkujeme za Váš dotaz. Nevím pro jakou infekci se léčíte a na jakou operaci jdete,... Celá odpověď

Opakující se vaginální infekce

Gynekologie Libuše 23.1.2021

Dobrý den, prosím o radu už jsem opravdu zoufalá. Od září mám kolotoč vaginálních výtoku, u dr jsem byla už asi 4x.vzdycky vše v pořádku, ster dělala jen na chladymie. A ten byl negativní. Vysadila jsem i antikoncepci.... Doktorka mi dala 2x macmiror, naxyl, entizol a nic nepomohlo... Pořád ale pozoruji... Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den paní Libuše. Děkujeme za Váš dotaz. Vzhledem k charakteru výtoku si myslím, že nepůjde o kvasinkovou... Celá odpověď

Zánět Achillovy šlachy

Ortopedie Ludmila 23.1.2021

Dobrý den, již od podzimu jsem měla periodické problémy s bolestí v oblasti achillovy šlachy. Problémy nastaly bez jakéhokoliv úrazu , zpočátku jsem čekala , že postupně bolest odezní a omezila jsem větší chůzi. To se však nestalo, naopak bolest se postupem času stupňuje a začala mě již omezovat při... Zobrazit více

MUDr. Martin Tišler
Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Tišler

Dobrý den, paní Ludmilo. V potaz připadají dvě možné příčiny vašich obtíží, buď Achillova šlacha nebo... Celá odpověď

Bolest v krku

Uši, nos, krk Lukáš 23.1.2021

Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké léky, proběhlo již nějaké vyšetření, ... Dobrý den, trápi mě velika bolst v krku .. když jsme se díval do krku mam zv ětšené krční madle a na nich jsou jakoby vapanaté stopy ... bojím se, že to bude važný :/ trvá to zhruba 3 dny, neproběhlo žádné... Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den pane Lukáši. Děkujeme za Váš dotaz. Před malou chvílí jsem Vám již odpovídala. Pravděpodobně... Celá odpověď

Bolest v krku

Uši, nos, krk Lukáš 23.1.2021

Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké léky, proběhlo již nějaké vyšetření, ... Dobrý den, trápi mě velika bolst v krku .. když jsme se díval do krku mam zv ětšené krční madle a na nich jsou jakoby vapanaté stopy ... bojím se, že to bude važný :/ trvá to zhruba 3 dny, neproběhlo žádné... Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den pane Lukáši. Děkujeme za Váš dotaz. Nemusíte se obávat ničeho strašného. Pravděpodobně půjde... Celá odpověď

Doxybene a risperdal

Léky Jakub 23.1.2021

dobrý den. Mohu kombinovat antibiotika doxybene a prášky na shizofrenii- risperdal? děkuji Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den pane Jakube. Děkujeme Vám za dotaz. Nemusíte se obávat. Antibiotika můžete užívat dle doporučení... Celá odpověď

Bolest od zápěstí po konečnky prstů

Mozek a nervy Šárka 23.1.2021

Dobrý den, prosím o radu. Asi poslední 3 dny mě bolí obě ruce od zápěstí po konce prstů, dříve šlo pouze o brnění a jen v noci. Dnes jsem měla ráno teplotu 37,5. Léčím se dlouhodobě s těmito problémy: ledviny, vysoký tlak, štítná žláza-operace, bipolární porucha, gastroenterologie, zelený zákal. Užívám... Zobrazit více

MUDr. Lenka Smejkalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Dobrý den paní Šárko. Děkujeme za Váš dotaz. Bohužel pouze z těchto údajů je obtížné vyvodit jednoznačnou... Celá odpověď

Atypické bolesti na hrudi

Vnitřní lékařství Jiří 23.1.2021

Zdravím, posledních pár týdnů mě trápí problém se srdcem (nebo spíš hrudníkem?). Přesněji se jedná o to, že při delším intenzivnějším cvičení (běh, silový trénink) pociťuji jakási jednorázová "přeskočení" srdce, nebo "miniinfarkty" v oblasti, jež jsem vyznačil na obrázku. Naneštěstí to není zanedbatelné... Zobrazit více

MUDr. Martin Tišler
Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Tišler

Dobrý den, pane Jiří. Dle vašeho popisu nebudou potíže jistě od srdíčka. Nevím, jak chápat "miniinfarkty",... Celá odpověď

Hladiny normoblastů

Vnitřní lékařství Dalibor 23.1.2021

Dobrý den, dostal jsem se vzhledem k nepříjemné panické atace a silné bolesti na hrudi a zhoršenému dýchání do péče lékařů na pohotovosti, kteří mi kromě jiných vyšetření nechali dělat krevní rozbor. Nenalezli u mě nic akutního, jako třeba infarkt, a tak mě opět propustili. Dívám se teď ale do lékařské... Zobrazit více

MUDr. Martin Tišler
Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Tišler

Dobrý den, pane Dalibore. Laboratorní přístroje a metody mají vždy určitou přesnost měření, u vás přístroj... Celá odpověď

Warfarin a potravinové doplňky

Praktické lékařství Magda 23.1.2021

Dobrý den. Chci se zeptat jestli můžu užívat k Warfarinu OmegaMarinaForte. Warfarin tbl beru 4.5 mg pro fibrilace. Hodnotu Qucku mívám od 2-2.5.dekuji a přeji hezký zbytek dne. Lipová Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, můžete tento preparát užívat v normálním dávkování. Mezi těmito dvěma preparáty nedochází... Celá odpověď

Xarelto

Praktické lékařství Mirka 23.1.2021

Dobrý den, dnes jsem si prvně vzala lék xarelto 20 mg , začala se mi motat hlava a cítím slabou bolest na levé straně . Děkuji za odpověď. hezký den. Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Vaše potíže by neměly s Xareltem souviset. Dostala jste výborný lék, který se dává jen při... Celá odpověď

Očkování na Covid

Praktické lékařství Eliška 23.1.2021

Dobrý den, mám dotaz, týkající se očkování proti covidu. Jsem seniórka - ročník 1946. Moje současná medikace je následující: Pantomyl Mylan 40 mg / 1-0-0/ Eliquis 5 mg / 1-0-1/ Rosucard 10 mg / 1-0-0/ jen občasně Sertralin 100 mg / 1-0-0/ Mirzaten 30 mg 0-0-1/ Poslední dva léky beru po smrti manžela. Mohu... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Samozřejmě, že můžete a bude to pro vás prospěšné. Vaše léky nejsou kontraindikací k očkování.... Celá odpověď

Zástava dechu ve spánku

Mozek a nervy Karolína 23.1.2021

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Dříve se mi to stalo tak 1x za půl roku, ale nyní je to i 4x týdně... Těsně před spaním, ještě než usnu, sama přestanu dýchat. Jsem ještě na půl při vědomí, tak se rychle pohnu a začnu dýchat, ještě cítím jakoby ztuhlost a mravenčení rukou a nohou, že je... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, zástava dechu ve spánku se odborně nazývá spánková apnoe. A aby se mohlo blíže říci čím... Celá odpověď

Natažení vazu kolene

Ortopedie Jana 23.1.2021

Dobrý den, včera jsem stála, rychle se otočila a začalo mě prudce bolet koleno. Nemohla jsem s ním vůbec hýbat. Po vyšetření na pohotovosti byla stanovena diagnóza S834 Distensio LGM genus 1.dx. Dostala jsem berle, zároveň ale lékař říkal, že můžu cvičit. Předepsal mi také Fraxiparine 0.6. Chtěla bych... Zobrazit více

MUDr. Ondřej Felix MBA
Odpovídá lékař:

MUDr. Ondřej Felix MBA

Dobrý den, přesně jak píšete, cvičení znamená postupnou rehabilitaci pasivními cviky, tj. protahování... Celá odpověď

Reklama