Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Možnost očkování na HPV po konizaci

Pohlavní nemoci 11.9.2023

Dobrý den, půjdu nejspíše na konizaci čípku, mám vir HPV.Jdu na něj podruhé, poprvé před 10 lety. Dá se očkovat proti tomu? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Smítková

Specializace: Pediatrie / Praktické lékařství pro děti a dorost Pracoviště: Krajská zdravotní nemocnice Teplice

Dobrý den paní Evo, děkujeme za Váš dotaz do naší HPV poradny. Proti vybraným druhům HPV virů existují 2 vakcíny - Cervarix (proti typu 16 a 18, které způsobují právě rakovinné změny na čípku) a Gardasil 9 (proti 9 typům - 16, 18; dále 6,11 - způsobující pohlavně přenosné genitální bradavice - kondylomata; dále pak 5 typů HPV, které způsobují rakovinu konečníku, hlavy a krku). Schéma je 3 dávkové, očkovat se můžete u svého gynekologa, možná i praktického lékaře (dle domluvy), na očkování také přispívají pojišťovny v rámci svým programů prevence. U žen po konizaci - očkování sníží riziko rozvoje dalších lézí až o 68%. Přeji Vám hodně sil a pevné zdraví!!

Jsme vaším průvodcem na cestě za zdravím.

  • Praktičtí lékaři a specialisté odpovídají na dotazy.
  • Zdravotní sestry pomohou s objednáním k lékaři.
  • Jsme vaším partnerem v prevenci.

Související dotazy

HPV
Dobrý den, před nedávnem jsem prodělala konizaci děložního...
Očkování hpv
Dobrý den pane doktore,chtěla jsem se zeptat,jestli...
HPV po konizaci a očkování
Dobrý den, dočetla jsem se, že je Corilous vedený jako...
Očkování proti HPV
Dobrý den, uvažuji o očkování vakcínou Cervarix. Pokud...
Očkování proti hpv
Dobrý den, uvažuji o očkování vakcínou Cervarix. Pokud...
Očkování proti hpv
Dobrý den, uvažuji o očkování vakcínou Cervarix. Dosud...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možnost nákazy virem HIV

Dobrý den,hloupý dotaz ale trápí mě.Chtela bych vědět,při vášnivém líbání jsem...

Možnost nákazy vzteklinou nebo jinou infekcí

Dobrý den, předevčírem jsem byla krmit volně žijící nutrie říční a jedna z nich,...

Možnost nakažení HIV

Dobrý den, pane doktorechtěl bych se zeptat jaká je pravděpodobnost toho,že...

Možnost nakažení jiných poprodělání mononukleozy

Dobrý den Před 20-ti lety jsem prodělala inf. mononukleozu. Mohu i teď někoho...

Možnost nakažení pohlavními chorobami?


Možnost nakažení STD


Možnost nakažení ze zaschlé stolice zdravých lidí


Možnost nakažení žloutenkou typu B


Možnost návratu syfilis


Možnost obnovení zranění


Možnost očkování u revmatoidní artritidy

Dobrý den, chtěl bych se nechat očkovat proti klíšťové encefalitidě. V odborných...

Možnost odstrnění pachu není to pot.


Možnost onemocnění


Možnost operace pupeční kýly v lokalní anestezii

Dobrý den. Již druhý rok mne trápí menší pupeční kýla a velice rád bych se jí...

Možnost opětovné nákazy COVID-19

Dobrý den, ráda bych se zeptal, zda je možné že jsem se po 45 dnech znovu nakazila...

Možnost oplodnění


Možnost osteonekrózy po léčbě Bonvivou


Možnost otěhotění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zdali mohu otěhotnět jestli že jsem včera měla...

Možnost otěhotění po vysazení antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Deset let jsem užívala HA Minisiston...

Možnost otěhotnění
