Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Výtěr z nosu při nosních polypech

Uši, nos, krk Levente 3.7.2020

Dobry den, chcel by som sa spytat, ked som bol diagnostizovany nosnymi polypmi, ci moze byt nebezpecny COVID PCR test nosny vyter? Zobrazit více

MUDr. Lenka Špatná Ondrášková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Špatná Ondrášková

Dobrý večer pane Levente. Velmi vám děkuji za Váš dotaz. Nemusíte se bát. Výtěr z nosu při vyšetření... Celá odpověď

Reklama

Imunita

Psychiatrie Antonín 3.7.2020

Dobry den, Jen se chci zeptat:Je mozne mit dlouhodobe(vic jak 4mes) zvysenou teplotu(37-37,3,4) z dlouhodobeho stresu (uz asi 10let problemy v rodine atd)?Moje obvodni doktorka mi neni schopna tict.Byl jsem na vsem moznem vysetreni od kardia pres plice,infekcni,Sono,komplet krev,zubnim,Covid a nevim... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Zvýšená teplota nebývá příznak z důvodu stresu, a to ani krátkodobého, ani dlouhodobého.... Celá odpověď

Zánět dutin

Uši, nos, krk Jitka 3.7.2020

Trápí mne dlouhodobý tlak v pravé lícní kosti pod okem s pocitem přecházení tlaku až do ucha. Trvá to již s malými přestávkami již půl roku. Je mi 57 let. Nekuřák, nepiji alkohol. Nejprve jsem si myslela, že to může souviset s operací šedého zákalu na pravém oku (v září 2019), ale pravidelně docházím... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Doporučuji vám vyšetření na ORL, kontrolu čelistních dutin, neboť problém může být zde. Pokud... Celá odpověď

Reklama

Nedostatek dopaminu

Mozek a nervy Petr 3.7.2020

Dobrý den, v minulosti jsem hodně užíval extázi, pervitin, kokain, stimulační drogy. Myslím že díky tomu moje receptory v mozku jsou, nevím jak to říct jako lajk, oslabené. Jako třeba dopaminové, serotoninové atd, takže díky tomu mám horší kvalitu spánku, horší paměť atd. Slyšel jsem dokonce i o poruše... Zobrazit více

MUDr. Eliška Novotná
Odpovídá lékař:

MUDr. Eliška Novotná

Dobrý den, dopamin se dá doplnit stravou např. banány, zelený a černý čaj, mandle, jablka, vodní meloun,... Celá odpověď

Onemocnění ner

Mozek a nervy Lucie 3.7.2020

Dobrý den,prosím o reakci od neurologa.Posilam výsledky z EMG vyšetření(dg polyneuropatie)-za mě obrovský strach z dg.ALS. Jaka je možnost tuto nemoc mít i přes tyto výsledky? Potize: -vibrace(nebo brneni) nyní v koleni popr.lytku LDK -občasný pocit stáhnutí místa na kůži DK -vibrace kolem kotniku... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Na vaši žádost předávám váš dotaz specialistovi z oboru neurologie,... Celá odpověď

Kožní obtíže

Kožní obtíže Dominik 3.7.2020

Dobrý den, objevila se mi vyrážka na noze zhruba před měsícem a postupně se mi zvětšuje. Nevíte co to může být? Přikládám foto Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, jde o tzv. dishydrotický ekzém. Vodnaté puchýřky, které praskají, kůže se olupuje, svědí.... Celá odpověď

Vyrážka

Dětské nemoci Michaela 3.7.2020

Dobry den, potrebovala bych poradit s dlohoudobejsi vyrazkou syna, 11 let na loktu viz fotografie. Cim je mozne lecit? Dekuji Zobrazit více

MUDr. Tereza Filová
Odpovídá lékař:

MUDr. Tereza Filová

Dobrý den, z fotky bohužel není moc patrno, jaká vyrážka je. Proto raději, prosím, zajdete ke koznimu... Celá odpověď

Nevolnost a závratě, rychlá tepová frekvence

Jiný problém František 3.7.2020

Dobrý den. Píšu zde jménem moji mamky, které je 75 let. Má vysoký krevní tlak, který snížuje tabletkami. Točí se ji v hlavě , cítí se slabě a občas je jí na zvracení. Má 100 tepů za minutu a někdy i 110. Doktorka ji pro propůjčila měřící přístroj, který snímá práce srdce na 24h a vše je údajně v pořádku.... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, pokud ještě nebyla Vaše maminka na kardiologickém vyšetření, požádejte její praktickou lékařku... Celá odpověď

Obtížné buzení

Mozek a nervy Martina 3.7.2020

Dobrý den, syn 20 let. Máme problémy se vzbuzením. Budíky ho buď nevzbudí nebo je ve spánku zaklapne ani to neví. Když ho vzbudím já má stavy kdy je mimo realitu, mluví o nesmyslech někdy to trvalo i 10min kdy jsem s ním třásla a on mluvil např. o pracovních věcech prostě nesmysly. Když se ho podaří... Zobrazit více

MUDr. Soňa Boušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Dobrý den, paní Martino, děkujeme, že jste nám napsala. Chápu, že máte obavu. Nemusí to znamenat nic... Celá odpověď

Pálení žáhy

Trávení Ondřej 3.7.2020

Dobry den, delsi dobu (cca 5 let) uzivam lek helicid na predpis, pracuji jako kuchar, takze nemam idealni zivotospravu a palila me casto zaha, proto mi predepsali po gastroskopii leky, nicmene pred 2 lety po pravidelne kontrole na gastru rekli ze je vse v poradku, ale kdyz si nevemu jednou rano helicid... Zobrazit více

MUDr. Eliška Novotná
Odpovídá lékař:

MUDr. Eliška Novotná

Dobrý den, vysadit Helicid se samozřejmě dá, ale je nutno dodržovat životosprávu. Což jak píše nejste... Celá odpověď

Poruchy spánku

Poruchy spánku Zuzana 3.7.2020

Dd, pritel ma poruchy spanku. Je mu 34 let a je obcasnym konzumentem alkoholu a marihuany. 2-4x do mesice, krici ze spani, vyskoci z postele. Je mimo, dokud ho nevzbudim, vzdy mi po probuzeni rekne, ze semu zdalo, ze doma nekdo je atd...(ruzne veci) pak si jde hned lehnout a okamzite usne. Druhy den... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Zuzano, Váš přítel pravděpodobně má živé sny. V zásadě obojí je možné, marihuana sama o sobě... Celá odpověď

Chronický kašel

Plíce, dýchání Lukáš 3.7.2020

Dobrý den, předem se omlouvám, už jsem vám zde s tímto problémem psal, ale vzhledem k přetrvávajícím potížím bych chtěl ještě poprosit o druhý názor. Od začátku roku 2013, kdy jsem prodělal, dle mě, klasickou virózu (horečka, rýma, kašel), mám neustálé dráždění v krku (prakticky identické jako když... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Lukáši, dle Vašeho výčtu jste byl vyšetřen více než dobře, byla vyloučena celá řada příčin.... Celá odpověď

Modrá polovina žaludu penisu

Urologie Martin 3.7.2020

Dobrý den, cca před 3 měsíci se mi natrhla uzdička, krev tekla jen po sexu, druhý den naprosto v pohodě. Co mě ale trápí více je, že i po třech měsících mám tak polovinu žaludu modrou. Je to něco vaznejsiho? Zobrazit více

MUDr. Soňa Boušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Dobrý den, pane Martine, děkujeme Vám za důvěru. Modřiny se po zhmoždění vstřebávají do dvou, tří týdnů.... Celá odpověď

Rada ohledně výsledků Holter EKG a TK

Srdce a cévy Milena 3.7.2020

Dobrý den, prosím o interpretaci nálezu z holteru EKG a TK (viz. přílohy) a možnosti následné léčby a medikace. Je možné, že na tlakovém holteru mohlo dojít k chybnému měření cca od 17 hodin, kdy mě hrozně škrtila manžeta na paži, dokonce jsem po sejmutí druhý den měla velkou modřinu kolem žíly (jako... Zobrazit více

MUDr. Soňa Boušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Dobrý den, paní Mileno, děkujeme, že jste se na nás obrátila. Podle toho, co vidím ve vyšetření, máte... Celá odpověď

Pocit cizího tělesa v krku

Trávení Nela 3.7.2020

Dobrý den, včera jsem se tady již radila ohledně ponechání větší rybí kosti v krku přes 2 měsíce. Paní doktorka mi dala odpověď, že by mohla kost být zapouzdřená - to mi také říkala paní DR. na ORL. Já se tedy zeptám, prosím, v případě že by kost byla v oblasti Killianova svěrače v krku zapouzdřená,... Zobrazit více

MUDr. Soňa Boušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Dobrý den, paní Nelo, chápu, že je to znepokojivé, když máte pocit cizího tělesa, které Vám vázne v krku.... Celá odpověď

Bolest v koleni

Ortopedie Miroslav 3.7.2020

Dobrý den, Prosím o radu, mám bolesti v koleni. Byl jsem cca před rokem na askp levého kolene po celou dobu byl klid ale před 3měsíci jsem vyjel na kole a od té doby mě neustále bolí koleno. Hlavně pod kolenem ze vnitřní strany. Chodí k lékaři kde mě stanovil ASKP. Zasílám podklady nějak jsem nepocopil... Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý den, ve zprávě z magnetické rezonance je v závěru poznamenáno, že nález nelze plně zhodnotit.... Celá odpověď

MUDr. Miroslav Skoták
Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Skoták

Dobrý den. Podle nálezu z MR nelze jednoznačně určit příčinu Vašich potíží a následně ani další léčebný... Celá odpověď

Obava z vážných diagnóz při poruše zraku

Oči Hanka 3.7.2020

Dobry den. V roce 2017 jsem si zacala vsimat prechodne poruchy zraku. Projevuje se to tak, ze se mi najednou pred pravym okem objevi mnozstvi tmavych skvrnek ktere se do par vterin zmeni na svetle a potom zcela zmizi. Vzdy v tech stejnych mistech. Deje se mi to ruzne, nekdy 6x za den nekdy 50x. Absolvovala... Zobrazit více

MUDr. Soňa Boušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Dobrý den, paní Hanko, děkujeme, že jste nám napsala. Chápu, že Vám to dělá starost. Je ale vidět, že... Celá odpověď

MUDr. Tomáš Zaydlar
Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Zaydlar

Dobrý den, pro zákalky sklivce je typické, že zmizí při zavření očí a jsou nejlépe pozorovatelné proti... Celá odpověď

Pohlavně přenosné nemoci

Infekce Zdeněk 3.7.2020

Dobrý den, prosím po kolika dnech po nechráněném pohlavním styku se v krvi objeví virus HIV ?Přesněji řečeno.Mám obavy, že jsem se nakazil a chtěl bych si nechat udělat odběry krve.Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, doporučuji Vám přečíst si o pohlavně přenosných chorobách na stránkách Sexuologie Brno, MUDr.... Celá odpověď

MUDr. Jolana Novotná
Odpovídá lékař:

MUDr. Jolana Novotná

Dobrý den, konkrétně u HIV může tzv. diagnostické okno, t.j. doba od nakažení po možnost detekce protilátek... Celá odpověď

Střevní potíže

Jiný problém Šárka 3.7.2020

Dobrý den, přibližně od půlky března mi začaly pravidelné střevní obtíže. Pravidelně se opakovaly průjmy s křečemi v břiše a občas se přidala i nevolnost. Po pečlivějším zaměření se na stravu jsem vypozorovala, že problém způsobují mléčné výrobky a najela jsem tedy na bezlaktozovou dietu. Z krevního... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, některé úpravy trávení a vyprazdňování trvají i několik týdnů až měsíců, stejně tak úprava... Celá odpověď

Stav po úrazu hlavy

Mozek a nervy Tereza 3.7.2020

Dobrý den, ve čtvrtek kolem poledne jsem se silně udeřila do temene hlavy o polici. Shýbla jsem se, a pak se prudce zvedla. Poté mě celý den hlava pobolývá, motá se mi, cítím jakoby trochu tlak v hlavě a mám stuhlý krk. Večer jsem raději šla na pohotovost, kde mi paní doktorka pouze posvítila do očí... Zobrazit více

MUDr. Soňa Boušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Dobrý den, paní Terezo, děkujeme, že jste nám napsala. Podle zprávy lékaři udělali orientační vyšetření... Celá odpověď

Vyrážka na penisu

Kožní obtíže Branislav 3.7.2020

Dobrý deň. Pred tromi dňami sa mi na penise a predkožke spravili malé biele pupáčiky, dané miesta mám tiež začervenané. Žiadne ťažkosti ako pálenie alebo štípanie nepociťujem. O čo sa prosím jedná? Viem si pomôcť sám či mám ísť ku kožnému lekárovi? Ďakujem z odpoveď Zobrazit více

MUDr. Igor Romanko
Odpovídá lékař:

MUDr. Igor Romanko

Dobrý den Branislave, podle fotografie soudím, že se jedná o nejspíše kvasinkovou infekci žaludu a... Celá odpověď

Červený flíček na zádech

Kožní obtíže Miroslav 3.7.2020

Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké léky, proběhlo již nějaké vyšetření, ... Dobrý večer, před týdnem se mi udělal červený flek v bederní části, který nesvědí ani nebolí. Neměl jsem žádné kousnutí od klíštěte. Žádné vyšetření neproběhlo a užívám prášky na vysoký tlak (Prestarium)... Zobrazit více

MUDr. Soňa Boušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Dobrý den, pane Miroslave, děkujeme, že jste nám napsal. Flíček, který je vidět na fotografii, je možná... Celá odpověď

Útvar na předloktí

Kožní obtíže Marie 3.7.2020

Dobrý den, na vnitřní straně pravé ruky, v oblasti zápěstí, se mi asi před 2 lety vytvořil útvar. Je mírně vystouplý, barva s nádechem do růžova, velikost cca 3 mm (přikládám fotografie). Kůže v okolí občas svědí. Řekla bych, že za tu dobu, co ho mám, tak se nemění. Jedná se o znaménko, nebo to může... Zobrazit více

MUDr. Igor Romanko
Odpovídá lékař:

MUDr. Igor Romanko

Dobrý den Marie, s jistotou Vám neumím říct, o co se přesně jedná. Přeposílám proto dotaz na specialistu... Celá odpověď

Zarudnutí krku, zvýšená únava

Uši, nos, krk Petr 3.7.2020

Dobrý den, už 18 měsíců se potýkám se zarudlou sliznicí krku tak jak je to na fotce. Navštívil jsem ORL i imunologa který zjistil že mám v sobě EBV virus viz zpráva v příloze. Řekl že jsem jsem si prošel mononukleozou před cca 9 měsíci ale já měl tyto potíže už mnohem dříve. Mandle mám už cca půl roku... Zobrazit více

MUDr. Soňa Boušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Dobrý den, pane Petře, děkujeme, že jste se na nás obrátil. 18 měsíců je dlouhá doba, chápu, že Vám to... Celá odpověď

Opakované záněty žaludu

Kožní obtíže Michal 3.7.2020

Dobrý den, před zhruba třemi lety mi začaly kožní potíže na genitáliích (na žaludu penisu). Pokožka byla zarudlá a podrážděná, citlivější než obvykle. Objevoval se bílý potah. Sexuální styl byl většinou i přesto možný, ale byly i dny, kdy to nešlo. Použil jsem Canesten a potíže nejdříve ustaly, pak... Zobrazit více

MUDr. Igor Romanko
Odpovídá lékař:

MUDr. Igor Romanko

Dobrý den Michale, chápu Vás, že je řešení těchto problémů "delikátní." To co popisujete, ale skutečně... Celá odpověď

Reklama